دوشنبه 3 دی 1403

آخرین کسانی که سوریه را ترک کردند بچه‌های سپاه بودند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
آخرین کسانی که سوریه را ترک کردند بچه‌های سپاه بودند

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: آخرین کسانی که خط مقاومت در سوریه را ترک کردند بچه های سپاه بودند. آخرین فردی که این میدان را ترک کرد یک پاسدار بود. راهبردها باید به اقتضای شرایط تغییر کنند.

به گزارش تسنیم، سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جمع تعدادی از فرماندهان سپاه در تشریح علل و آثار رویدادهای امنیتی و نظامی اخیر در سوریه گفت: نظام سوریه در دوره حاکمیت خاندان اسد بدون موضوعات مرتبط با ماهیت سیاسی و شکل آن؛ دارای جهت گیری‌ها و رویکردهای خاصی بود. در بین کشورهای عربی در مواجهه با صهیونیسم، درخشان‌ترین و برجسته‌ترین سابقه را داشت.

وی افزود: سوریه تنها کشوری است که هیچ یک از طرح های سازش را نپذیرفت و همواره نسبت به آمریکا و رژیم اسرائیل حالت مقابله، تهاجم، دفاع و مقاومت داشت. تنها پیروزی دولت های عربی در جنگ‌های چهارگانه با اسرائیل (1948،1956، 1967و 1973) یعنی آزادسازی استان قنیطره از اشغال و تصرف اسرائیلی‌ها، متعلق به سوریه بود.

سرلشکر سلامی ادامه داد: از طرفی دیگر همواره کشور سوریه در این سال‌ها پناهگاه جریانات نهضتی و مقاومت اسلامی بود. ضمنا حافظ اسد تنها رئیس جمهور عربی بود که در دفاع مقدس کنار ایران ایستاد. اینها در مسئله نگاه ما به سوریه مهم هستند.

تکفیری‌ها، مدل بازدارنده غربی‌ها در مقابل نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران بودند

فرمانده کل سپاه تصریح کرد: چالش‌های اساسی غرب و متحدان آنها با جمهوری اسلامی ایران بر سر سه موضوع اساسی «سلب دامنه نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران در منطقه، تحدید و کاهش قدرت بازدارنده موشکی جمهوری اسلامی ایران و نابودی دانش و فناوری و توانمندی‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» است.

سرلشکر سلامی با تاکید بر اینکه غربی‌ها نمی‌توانستند با ابزارهای متعارف، سیطره معنوی نظام را حذف کنند، خاطرنشان کرد: آنها به این روش متوسل شدند که بدیلی شبیه به خود جمهوری اسلامی و انقلاب بسازند. تکفیری‌ها، در حقیقت مدل بازدارنده غربی‌ها در مقابل نفوذ معنوی جمهوری اسلامی ایران بودند.

وی با اشاره به اینکه غربی‌ها حدود 300 هزار تکفیری را از اقصی نقاط جهان با استفاده از مرزهای ضعیف، به درون سوریه و عراق جای دادند، اظهار داشت: اینها آمدند در حالی که شعارشان، کشتن و قتل عام شیعیان و انهدام همه بارگاه‌ها، مقابر و قبور ائمه اطهار علیه السلام و همه اولیا و انبیا الهی بود.

سرلشکر سلامی تصریح کرد: شما دیدید در حجربن عدی، در شهدای صفین و در سامرا، در جاهای مختلف، به هر مقبره‌ای که نمادی از هویت دینی مسلمانان و به خصوص شیعیان بود حمله می‌کردند. آدم ها را می‌سوزاندند. در اسپایکر عراق بود که تقریبا 2000 جوان دانشجوی نیروی هوایی ارتش عراق را در یک روز قتل عام کردند.

فرمانده کل سپاه با بیان اینکه مقابله با این جریان‌های خطرناک تکفیری خدمت بزرگی بود که نظام جمهوری اسلامی ایران به همه بشریت انجام داد، گفت: متناسب با شرایط آن موقع اگر آن اقدامات نبود این اشرار با این آهنگ حمله‌ای که پیش گرفته بودند، همه بلاد اسلامی را می توانستند تصرف کنند.

وی افزود: اینجا دیگر جایی بود که ما مجبور بودیم که در عراق و سوریه با حضور مستقیم نظامی و حضور مستشاری همه ظرفیت های ممکن جهان اسلام را بسیج کنیم و از شیوع این پدیده جلوگیری کنیم. در این ارتباط نیروی قدس سپاه این مسئولیت را با فرماندهی سپهبد شهید پاسدار حاج قاسم سلیمانی به عهده گرفت. اگر حاج قاسم نبود، همه آن ظرفیت هایی که آنجا بود منفعل می‌شد.

مجبور بودیم که نیروهای غیر ضرورمان را از سوریه خارج کنیم

سرلشکر سلامی ادامه داد: پس از انهدام سیطره داعش ما مجبور بودیم که نیروهای غیر ضرورمان را از سوریه خارج کنیم یعنی به مصلحت نبود که وقتی محیط امن شده و ارتش سوریه خود خطوط دفاعی را بر عهده گرفته و قادر به تامین امنیت است و علاقمند هم هست که ایران در حجم وسیع در آنجا باقی نماند و بهانه‌های سیاسی و تبلیغی به دست معارضان دولت سوریه ندهد، جمهوری اسلامی ایران و خصوصاً سپاه در حداقل ضرورت‌ها در سوریه باقی بماند. به هر شکل ممکن آنجا را سبک کردیم و با این وضعیت ما وارد یک روندی شدیم به نام آستانه که مبتنی بود بر کنترل طرف‌های درگیر برای استمرار آتش بس و برقراری امنیت در سوریه.

فرمانده کل سپاه با اشاره به اینکه ما طی 13 سال تلاش کردیم که حزب الله لبنان و نهضت فلسطین را از وابستگی و اتصال جغرافیایی در پشتیبانی به خودمان تا حدود زیادی مستقل کنیم، تاکید کرد: استقلال و خود اتکایی جریانات مقاومتی که در تعامل با ما بودند، همیشه جز سیاست مسلم ما بوده است. هرجند در این مسیر بعضی فکر می‌کردند که اسرائیلی‌ها به ما حمله می‌کنند ولی ما به آنها حمله نمی‌کنیم. در حالی که این واقعیت نداشت، ما هیچ عملی از صهیونیست‌ها را در هیچ مقیاسی واقعاً در همین دوره هشت ساله بدون پاسخ نگذاشتیم.

توقع از ایران برای جلوگیری از سقوط

وی با بیان اینکه بعضی‌ها انتظار دارند ما به جای ارتش سوریه میجنگیدیم با طرح این پرسش که آیا منطقی است که ما همه سپاه و بسیج را برای نبرد در یک کشور دیگری درگیر کنیم، در حالی که ارتش آن کشور تماشاچی ماجرا است، گفت: از طرفی همه راه‌های انتقال ما را به سوریه بسته بودند. واقعاً شبانه روز نظام در تلاش بود که هرچه می‌تواند کمک کند. ما باید با واقعیت های سوریه زندگی کنیم. ما به واقعیت ها نگاه می‌کنیم و بر اساس حقایق عمل می‌کنیم.

سرلشکر سلامی افزود: البته من این را با افتخار به همه شما عرض کنم، آخرین کسانی که خط مقاومت در سوریه را ترک کردند بچه های سپاه بودند. آخرین فردی که این میدان را ترک کرد یک پاسدار بود. راهبردها باید به اقتضای شرایط تغییر کنند. ما با سکون و ثبات در راهبردها نمی‌توانیم مسائل متعدد جهانی و منطقه ای را حل کنیم.

تسلط اطلاعاتی ایران و هشدار به دولت و ارتش سوریه

فرمانده کل سپاه ضمن بیان اینکه از ماه‌ها پیش از تحرکات مسلحین و تکفیری ها مطلع بودیم، اظهار داشت: حتی برادران ما توانسته بودند با استفاده از شگردهای اطلاعاتی، محورهای حمله این‌ها را پیدا کنند و به سطح سیاسی و نظامی سوریه منتقل کنند ولی چون اراده تغییر، جنگ و استقامت در آن مفهوم حقیقی خودش وجود نداشت، متاسفانه این اتفاقی که شما ملاحظه کردید صورت گرفت.

وی ادامه داد: در مقابل حزب الله را ببینید که با یک نبرد عاشورایی واقعاً توانست از زیر این آوارهای سنگین بمباران‌ها خودش را بیرون بکشد و دوباره بتواند قدرت ایمان را در یک صحنه واقعاً نابرابر نشان بدهد. خدای متعال را سپاسگزاریم، جبهه مقاومت از وابستگی به جغرافیای ما مستقل شده است. حزب الله همچنان باقی، زنده و پرطراوت است. چهره رژیم صهیونیستی با نفرت سیاسی در جهان توام شده است. اینها به هر شکل شکست های بزرگی است.

ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم

سرلشکر سلامی تاکید کرد: برخی در محافل سیاسی، روشنفکری و در میان عموم مردم دارند ترویج می‌کنند که نظام جمهوری اسلامی ایران بازوان منطقه‌ای اش را از دست داده است. نه؛ نظام بازوانش را از دست نداده است. ما برای نبرد با کفار بر اساس ظرفیت‌ها و استعدادهای درونی خودمان داریم تصمیم می‌گیریم و عمل می‌کنیم. ما منطق سیاسی قوی برای جنگیدن داریم، مشروعیت قوی برای دفاع داریم. یک ملت بزرگ داریم برای ایستادن. یک رهبر بزرگ داریم برای ارائه تدبیر و الهام بخشیدن. نیروهای مسلح قدرتمندی داریم. دست نخورده باقی ماندند. ما اگر ضعیف شده بودیم که وعده های صادق را انجام نمی‌دادیم.

فرمانده کل سپاه در پایان خاطرنشان کرد: الان هم مسیرها برای پشتیبانی جبهه مقاومت باز است. این نیست که همه مسیرها منحصر به سوریه باشد. کما اینکه آنجا هم ممکن است کم کم دوباره شکل دیگری به خودش بگیرد.