آزمایشگاه بافتشناسی فراوردههای گوشتی و مواد غذایی حلال راهاندازی میشود
تهران - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به حمایت از تولید و پیادهسازی استانداردهای مدیریت ایمنی مواد غذایی گفت: آزمایشگاه بافتشناسی فراوردههای گوشتی و مواد غذایی حلال راهاندازی میشود.
به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، جمشید سلام زاده درباره برنامههای این معاونت در سال 1401 افزود: هدف اصلی معاونت غذا و دارو اطمینان از فراهم بودن و دسترسی مقرون صرفه به کالاهای سلامت محور سالم، ایمن و موثر از جمله دارو، مواد غذایی، فراوردههای آرایشی بهداشتی، فراوردههای طبیعی و مکمل و ملزومات مصرفی پزشکی است که البته همه برنامههای این معاونت در راستای تحقق این هدف طراحی شده و می شود.
وی اظهارداشت: در حوزه آزمایشگاه علاوه بر کنترل، پیگیر ارتقای تجهیزات و فناوریهای جدید برای اندازه گیری و پایش آلاینده ها در مواد غذایی، آشامیدنی و آرایشی بهداشتی نیز خواهیم بود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تبیین چشم انداز معاونت غذا و داروی دانشگاه در سال 1401 گفت: یکی از برنامههای کلان و بسیار مهم این حوزه، تهیه و به کارگیری نقشه جامع سیستم اطلاعات مکانی GIS واحدهای تحت پوشش این معاونت است.
سلام زاده خاطرنشان کرد: نقشه جامع سیستم اطلاعات مکانی GIS با هدف مدیریت و نظارت هوشمند بر واحدهای تولید، توزیع و عرضه کالاهای سلامت محور تهیه میشود و به شفافسازی جریان اطلاعات، ارتقای نظارتها و تصمیمگیریهای سازمانی و مدیریتی بسیار کمک میکند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به پیگیری توسعه سامانه هوشمند HIM در سال آینده یادآور شد: توسعه سامانه یادشده همراه با افزودن شاخصهای کیفی مانند خطاهای دارویی و تجویز و مصرف منطقی داروها انجام میشود.
وی طراحی این برنامه را در راستای ارتقای کیفی خدمات دارویی در مراکز بیمارستانی عنوان کرد که علاوه بر بروز رسانی دقیق و صحیح دادهها و استفاده از داشبورد مدیریتی سامانه هوشمند HIM انجام می گیرد.
راهاندازی و ارتقای بخش مراقبت دارویی در مراکز بیمارستانی سلام زاده از انجام مقدمات راهاندازی و ارتقای بخش مراقبت دارویی در مراکز بیمارستانی در سال آینده خبر داد و افزود: در سال آتی با هماهنگی معاونت توسعه دانشگاه مدیریت هوشمند هزینهها درحوزه دارو و تجهیزات و ملزومات مصرفی همراه با افزایش بهره وری منابع در دسترس را به صورت جدی پیگیری می کنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت هماهنگیهای بیشتر با معاونتهای درمان و بهداشت به منظور افزایش هماهنگی و اثربخشی نظارتها، اجتناب از موازی کاری، بهرهوری بهینه از منابع انسانی، مالی و سایر امکانات در سال آینده تاکید کرد.
حمایت از تولید و پیاده سازی استانداردهای مدیریت ایمنی مواد غذایی سلام زاده حمایت از تولید و پیاده سازی استانداردهای مدیریت ایمنی مواد غذایی را از برنامه های این معاونت در حوزه مدیریت مواد غذایی در سال 1401 برشمرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اعلام حمایت از تولید فراوردههای غذایی مفید گفت: در سال 1401 حمایت از تولید فراوردههای غذایی مفید و ارتقا دهنده سلامت و پیادهسازی استانداردهای مدیریت ایمنی مواد غذایی مانند ISO 22000و HACCP در کارخانجات و واحدهای تولیدی تحت پوشش با سرعت بیشتری ادامه می یابد.
وی وجود مرکز تحقیقات سلامت غذا و دانشکده های داروسازی، طب سنتی، تغذیه و انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور در این دانشگاه را یک فرصت استثنایی برای همکاری و همافزایی این مجموعهها برشمرد.
به گفته سلام زاده در سال پیش رو همکاری های مشترک این مجموعهها در قالب تفاهم نامه و پروژه های مشترک پیگیری می شود تا با بهره گیری از اساتید برجسته دانشگاه شاهد ارتقای خدمات، نظارتها و کیفیت برنامههای این معاونت باشیم.
برنامه ریزی جدی برای مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به برنامه ریزی جدی برای مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور یادآور شد: مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت محور در سال 1401 نیز با همکاری و تعامل بین بخشی و برون بخشی به طور جدی برنامهریزی و پیگیری میشود که در این راستا بخشهایی مانند سازمان تعزیرات حکومتی، دادسرای جرایم پزشکی، گمرک، نیروی انتظامی، استانداری تهران و کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همکاری خواهند داشت.
حمایت از تولید، عرضه و مصرف مبتنی بر شواهد علمی فراوردههای طبیعی، گیاهی و مکملها همچنین نظارت قوی و برخورد جدی با عرصه های غیرقانونی عرضه این کالاها از دیگر برنامههای ذکر شده توسط معاون غذا و داروی دانشگاه برای سال 1401 بود.
وی از دیگر برنامههای مهم این حوزه به پیگیری ساختار تشکیلاتی جدید معاونت، اجرای برنامههای تعالی سازمانی، شفافسازی دستورالمعلها، ضوابط و فرایندها و برقراری نظامهای مبتنی بر احترام متقابل اشاره کرد.
سلام زاده اجرای برنامههای آموزشی، بازتعریف فرایندها، تسهیل دسترسی به اطلاعات، ایجاد انگیزش در پرسنل، شایسته سالاری، عدالت محوری و ترویج نظام پاسخگویی و مسئولیت پذیری را نیز از برنامه های آتی این معاونت برشمرد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین از تکمیل طرح انبار داروهای مخدر و انتقال واحد مخدر معاونت به ساختمان جدید در اوایل سال 1401 خبر داد.