چهارشنبه 7 آذر 1403

آسیب‌شناسی طرح «شفافیت قوای سه‌گانه» به روایت یک تحلیلگر سیاسی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آسیب‌شناسی طرح «شفافیت قوای سه‌گانه» به روایت یک تحلیلگر سیاسی

احمد جعفری اصل با آسیب‌شناسی طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه» عنوان کرد: اطلاعات نهادهای نظامی، اقتصادی و دیپلماتیک مشمول این طرح به راحتی در اختیار دشمن قرار می‌گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ احمد جعفری اصل در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی شبکه خبری تهران‌نیوز با اشاره به رد طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» از سوی شورای نگهبان اظهار کرد: این قانون دارای ضعف‌هایی است که به حق از سوی شورای نگهبان رد شد.

وی اضافه کرد: ایران اسلامی سرتاسر و یکپارچه در حال جنگ با نظام سلطه و استکباری است و در این راستا برخی دولت‌های همسایه نیز به دشمنان کمک می‌کنند.

تحلیلگر مسائل سیاسی یادآور شد: در طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» برخی سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادها از شفافیت مستثنی شده‌اند، مانند نیروهای مسلح که موضوعات محرمانه دارند و از سوی دیگر برخی ارگان‌ها و سازمان‌هایی که در حال فعالیت اقتصادی برای کشور هستند و مقابل دشمن قرار گرفته‌اند، مانند وزارت دفاع، وزارت نفت و... را از دایره شفافیت مصون نکردیم.

جعفری اصل متذکر شد: در حالی که وزارتخانه‌های دفاع و نفت در یک جبهه مشترک قرار دارند، به طوری که وزارت نفت برای فروش نفت نیاز به پشتیبانی نیروهای نظامی دارد و اگر وزارت نفت رو به شفافیت بیاورد مجبور است به نکاتی بپردازند که جزء موضوعات محرمانه نظامی و دیپلماتیک ایران اسلامی است.

طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه» باید بازبینی جدی شود

وی افزود: وزارت نفت برای شفافیت عملکرد خود مجبور است اعلام کند اقدامی را با کمک یک نهاد نظامی و سیاسی انجام دادیم، بنابراین این طرح نباید از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب می‌شد و انتظار داشتیم نمایندگان مجلس طرح همه‌گیرتری با شمول سیاسی، دیپلماتیک و نظامی بالاتری را تصویب کرده و به شورای نگهبان ارسال کنند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی مطرح کرد: مطمئناً طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» اگر به درستی تصویب و اجرا شود به وضعیت اقتصادی، معیشتی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور کمک فراوانی خواهد کرد، البته این طرح شاید دارای آسیب‌هایی نیز باشد، اما وقتی قانونی تصویب می‌شود تا مرحله اجرا نمی‌توان درباره آن نظر قطعی داد.

جعفری اصل عنوان کرد: ایران اسلامی در جنگ اقتصادی و نرم با دشمن قرار دارد و دشمنان و دولت‌های استکبار در اطراف کشورمان پایگاه‌های نظامی ایجاد کرده‌اند و دنبال ضربه زدن به ما هستند، دشمن همچنین با ابزار رسانه‌ای و فضای مجازی منتظر کوچک‌ترین لغزش از سوی مسئولان در قانون کردن طرح یا بی‌قانونی طرحی دیگر هستند تا ضربه وارد کنند.

وی در ادامه توضیح داد: دشمنان دنبال آن هستند که با کوچک‌ترین اتفاق در کشور سوار بر موج شوند و مردم را با بهره‌گیری از طرح یا قانونی مقابل نظام جمهوری اسلامی قرار دهند، به همین دلیل طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» نیاز به بازبینی جدی دارد و مصالح و شرایط کشور باید درنظر گرفته شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: بنابراین در طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» باید ارگان‌ها، سازمان‌ها و نهادهایی که نیاز به شفافیت دارند باید شفاف شوند و نهادهایی هم که باید از شفافیت مستثنی شوند، مدنظر باشند.

جعفری اصل گفت: نه تنها ایران، بلکه هیچ کشوری اجازه نمی‌دهد که اطلاعات اقتصادی، سیاسی، نظامی و دیپلماتیک آن کشور برای سایر دولت‌ها فاش شود، بنابراین باید طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» قوی‌تر و شفاف‌تر مورد تصویب قرار بگیرد و براساس مصالح کشور تبدیل به قانون شود، وگرنه کسی با شفافیت مخالفتی ندارد.

وی درباره اینکه مردم انتظار داشتند ابتدا آرای نمایندگان در مجلس شفاف باشد تا سایر ارگان‌ها و نهادهای زیرمجموعه قوای سه‌گانه بیان کرد: در طرح «دوفوریتی شفافیت قوای سه‌گانه، دستگاه‌های اجرایی و سایر نهادها» نمایندگان مرحله به مرحله پیش می‌رفتند تا ثمره کارشان جلوه خوب و قوی‌تری داشته باشد.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: برای تبدیل یک طرح به این مهمی به قانون باید مراحل کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در نظر گرفته می‌شد، به عنوان مثال بیان کنند که در مراحل «کوتاه‌مدت» و «میان‌مدت» ارگان‌ها و سازمان‌های X و Y به سمت شفافیت حرکت کنند تا به مرور زمان این طرح فرهنگ‌سازی شود و مردم آن را بپذیرند.

جعفری اصل گفت: مانند حذف «ارز ترجیحی» یا «یارانه‌ها» که باید گام به گام برای مردم توضیح داده شود تا به مرور زمان مردم احساس کنند این قانون به سود مردم و کشور است و گام بعدی را بردارند.

انتهای پیام /*