شنبه 26 آبان 1403

آغاز نشست تخصصی اساتید قرآن برپایه رهنمودی از رهبر انقلاب / جریان تلاوت ایران در قله قرار دارد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
آغاز نشست تخصصی اساتید قرآن برپایه رهنمودی از رهبر انقلاب / جریان تلاوت ایران در قله قرار دارد

معاون شورای عالی قرآن در افتتاحیه نشست تخصصی اساتید قرآن گفت: جریان قرآنی کشور اکنون در قله قرار دارد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم عصر امروز چهارشنبه 6دی ماه با تلاوت سیدمحمد حسینی‌پور، نفر اول مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در مجتمع امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد.

محمد تقی میرزاجانی، معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن در این مراسم طی سخنانی به موضوع ویژه این دوره از مراسم اشاره کرد و گفت: در هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم که امسال با حمایت و همراهی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می‌شود، موضوع «اثرگذاری تلاوت بر مخاطب» در دستور کار قرار دارد.

معاون آموزش، پژوهش و ارتباطات شورای عالی قرآن اساس فن و هنر تلاوت را به مقصد تأثیرگذاری بر مستمع دانست و اظهار داشت: در صورتی که این تأثیرگذاری انجام نشود گویا هدف تلاوت صورت نگرفته است.

میرزاجانی با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته موضوعات مبتلا‌به جامعه که مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده، بررسی شد تصریح کرد: امسال هم در طلیعه ماه مبارک رمضان موضوع اثرگذاری تلاوت بر مخاطب مورد توجه ویژه ایشان قرار گرفت، تا جایی که اهمیت این موضوع را برشمردند و برخی از مصادیق آن را حتی با ذکر مثال‌هایی از قاریان مطرح مصری بیان کردند.

فراخوان نمایشگاه خوشنویسی آثار قرآنی منتشر شد

او به موضوع اثرگذاری تلاوت بر مخاطب اشاره کرد و گفت: در جلساتی که در ماه‌های گذشته برای تعیین محور‌های نشست هجدهم داشتیم، به این جمع‌بندی رسیدیم که هنر تلاوت قرآن را از زاویه تأثیری که بر مستمع و مخاطب می‌گذارد، مورد توجه قرار دهیم، یعنی در یک مباحثه علمی و کارشناسانه، مؤلفه‌ها و عواملی که موجب افزایش یا کاهش این تأثیرگذاری می‌شود، بررسی کنیم.

دبیر هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم تصریح کرد: بر اساس این موضوع، فراخوانی را منتشر کردیم و علاقه‌مندان می‌توانستند در این موضوع که محور‌ها و ریزموضوعات متعددی داشت، مقالات و مطالب علمی و تحقیقی خودشان را ارسال کنند.

او ادامه داد: به تعدادی از صاحب‌نظران و کارشناسان قرآنی سفارش مطلب علمی و مقاله دادیم تا به صورت ویژه‌تر روی موضوع متمرکز شوند. برهمین اساس در این نشست سه روزه، 14 مقاله تخصصی توسط استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم ارائه خواهد شد.

میرزاجانی با بیان اینکه دو میزگرد تحلیلی در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: یک میزگرد به نقد و بررسی اقدامات صدا و سیما در زمینه تأثیرگذاری تلاوت بر عموم مردم می‌پردازد که مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و مدیر شبکه رادیویی قرآن به نمایندگی از کل صدا و سیما در این نشست حضور دارند و موضوع را آسیب‌شناسی می‌کنند.

او ادامه داد: میزگرد دیگری وظایف مراکز و نهاد‌های مسئول در فراهم کردن زمینه تلاوت‌های اثرگذار است که در این زمینه آقایان معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز قرآن سازمان اوقاف و امور خیریه و شورای توسعه فرهنگ قرآنی حضور دارند.

دبیر هجدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جریان حرفه‌ای تلاوت ما در کشور رشد چشمگیری داشته است، تصریح کرد: بنا به قولی امروز جریان تلاوت کشور در رتبه اول دنیا قرار گرفته و به قول دیگری همپایه مصر در قله قرار گرفته است. موضوعی که تا چند وقت پیش یک رؤیا بود و امروز این رویا به حقیقت پیوسته است.

میرزاجانی به اهداف نشست اشاره کرد و گفت: در این نشست به دنبال فرهنگ‌سازی، بستر‌سازی، ذائقه‌سازی و جریان‌سازی هستیم و این بخش مهمی از کار است. زمانی که یک موضوع مانند تلاوت معنا‌محور یا خشوع در تلاوت، مهندسی تلاوت و... به عنوان یک دغدغه در سطح مخاطبانش مطرح و در مورد آن‌ها گفت‌وگو می‌شود این بخش مهمی از کار است.

او تصریح کرد: زمانی که خروجی‌ها مشخص شد، تمام تلاشمان را به کار می‌گیریم که این‌ها در مقام عمل هم خودش را نشان دهد. همچنین در صدا و سیما با دوستان این موضوعات را به اشتراک می‌گذاریم و درخواست کرده‌ایم که عملیاتی شود.

دو اثر و محصول قرآنی با عنوان «بیانات مقام معظم رهبری پیرامون قرآن کریم و فعالیت‌های قرآنی» و «مجموعه مقالات و سخنرانی‌های هفدهمین نشست تخصصی استادان، قاریان و حافظان ممتاز قرآن کریم با موضوع مهندسی تلاوت» از دیگر بخش‌های مراسم افتتاحیه بود.

همچنین پنل‌های تخصصی آغاز به کار کرد که در اولین پنل مقاله «نقش قرائات مختلف (نافع، حمزه و...) در تلاوت اثربخش» از سوی حسن احمدی زاده و مقاله «جایگاه ترجمه و تفسیر در تلاوت تأثیرگذار» از سوی محمدرضا ستوده نیا و در نهایت مقاله «پیشنهاداتی پیرامون ارتقای نقش صدا و سیما در تأثیرگذاری تلاوت بر مردم» از سوی علی اصغر شعاعی و حجت‌الاسلام حسین سلیمانی ارائه شده و مورد بررسی قرار گرفت.