«آقای قاضی» همچنان محبوب
براساس گزارش واحد (162) امور ارتباط با مخاطبان ادارهکل روابطعمومی در بازه زمانی 18 تا 25 دیماه تعداد 29 هزار و 716 پیام در سامانه امور ارتباط با مخاطبان به ثبت رسیده است.
از میان شبکههای تلویزیونی و رادیویی شبکههای آیفیلم، سه و پویا و شبکههای رادیویی ایران، آوا و پیام دارای بیشترین تماسهای مردمیبودهاند که این تماسها، موضوعات و برنامههای مختلفی را شامل شده و طیف متنوعی از انتقاد، پیشنهاد و تشکر را دربرمیگیرد.
از میان برنامههای شبکه آیفیلم سریال «آقای قاضی»، شبکه سه سیما برنامه «گزارش ورزشی» و سریال «مهیار عیار» با وجود اتمام پخش و شبکه کودک پویانمایی «ببعی قهرمان» و برنامه «یه خونه یه آشپزخونه» بیشترین سهم برنامههای تلویزیونی را در پیشنهادها، اتنقادها، درخواستها و قدردانیهای مخاطبان در تماس با سامانه 162 به خود اختصاص دادند.
از میان تماسهای مخاطبان در ادامه به برخی محورهای مطرح شده اشاره میشود: مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره شبکه آیفیلم شامل تشکر از پخش سریالهای جذاب و سرگرمکننده بهویژه پخش سریال جذاب و آموزنده «آقای قاضی» با نقشآفرینی هنرمندانه بهزاد خلج، درخواست تولید و پخش فصل جدید و بازپخش قسمتهای پخششده سریال «آقای قاضی» و تقاضای پخش سریالهای طنز، جدید و متنوع بوده است.
مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «گزارش ورزشی»، شامل درخواست اعلام زمان پخش مسابقات فوتبال و انتقاد از برخی گزارشهای ضعیف گزارشگران مسابقات فوتبال، پوشش مسابقات فوتبال «جام حذفی انگلیس» و پخش مسابقات فوتبال در زمان پخش سریالهای شبکه سه و پخش نشدن این مسابقات از کانال ورزش است. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره سریال «مهیار عیار» با وجود اتمام پخش، شامل تشکر از محتوای جذاب و تاریخی، بازی خوب بازیگران و فیلمنامه و کارگردانی قوی سریال و انتقاد از پایان نامفهوم و نامناسب و اطلاعرسانی نشدن درباره قسمت پایانی سریال بوده است. مهمترین محورهای نظرات مخاطبان درباره برنامه «یه خونه یه آشپزخونه» شامل درخواست اعلام چگونگی شرکت در برنامه بوده است.
مردم درباره برنامهها و مجموعههای نمایشی تلویزیون چه میگویند؟
روشنگری در «مکث»، «جریان» و «ثریا»
یکی از راههای ارتباطی مخاطبان با شبکههای رادیویی و تلویزیونی، ارسال پیامک و تماس تلفنی با امور ارتباط با مخاطبان (162) رسانه ملی است و مردم از سراسر کشور میتوانند نظرها، انتقادها و پیشنهادهایشان را درباره عملکرد شبکهها، سریالها و در کل، برنامههای پخششده اعلام کنند. با تعدادی از تماسگیرندگان گفتوگو کرده و ضمن جویا شدن نظر و پیشنهادشان درخصوص بخش مربوطه، از نقدهایشان درباره برنامههای صداوسیما باخبر شدیم که در ادامه میآید.
امیررضا توکلی، اهل اصفهان، بازنشسته
پرداختن به مسائل داخلی کشور بهجای اخبار خارجی
امیررضا توکلی، مخاطب اصفهانی تلویزیون که بهتازگی بازنشسته شده است، نظرش را درباره برنامههای صداوسیما اینگونه بیان کرد: بعد از بازنشستگی فرصت زیادی برای تماشای تلویزیون دارم؛ چون سرگرمی دیگری ندارم. البته بیشتر، برنامههای علمی، خبری و گفتوگوهای خبری را میبینم. بهنظرم، درخصوص آتشسوزی آمریکا لزومی ندارد این خبرها بهصورت لحظهای و ویژه رسانهای شود. بهتر است به مسائل و مشکلات داخلی بیشتر توجه شود.
مبینا اسماعیلی، اهل تهران، دانشجو
تشکر از پخش مستند «روزگار احمد»
مبینا اسماعیلی، دانشجوی اهل تهران، گفت: از پخش مستند «روزگار احمد» که درباره زندگی شهیداحمد کاظمیبود و از شبکه دو سیما پخش شد، تشکر میکنم. احساس میکنم با پخش این مستند حق مطلب درباره این شهید بهخوبی ادا شد. این مخاطب در پاسخ به این سؤال که چه فیلمها و برنامههایی را از صداوسیما میبیند، گفت: اگر فرصتی پیدا شود، پای برنامههای تلویزیون مینشینم و سریالهای قدیمیبازپخششده را میبینم. دوست دارم بهجای پخش سریالهایی که صحنههای جنگ و کشتار دارند، سریالهای شاد را ببینم. «خوشرکاب»، «شبهای برره»، «جایزه بزرگ»، «پایتخت» و «متهم گریخت» خوب بودند. اگر دوباره آنها را پخش کنند، با علاقه میبینمشان.
وی همچنین از پخش سریال «سوجان» هم تشکر کرد و از مسئولان پخش خواست که ساعت پخش آن را تغییر و در ساعتی زودتر جای دهند.
وحید انصاری، اهل قائمشهر، بیکار
درخواست پخش آهنگهای شاد از رادیو
وحید انصاری، مخاطب 26 ساله از قائمشهر، گفت: من نابینا هستم و بیشتر وقتها به رادیو نمایش گوش میکنم. این رادیو برای اکثر نابینایان در سطح کشور نمایشهایی را پخش میکند که بهراحتی در ذهنمان مجسم میشود؛ ولی بعضی روزها برنامههای این رادیو از موضوع تخصصی خود خارج میشود و به موضوعات دیگر میپردازد که بهتر است این اتفاق نیفتد. برای مثال، چند روز پیش نزدیک به دو ساعت درباره مسائل قبل انقلاب بحث میکردند؛ اینگونه برنامهها جایش در رادیو نیست.
وی همچنین درخواست پخش آهنگهای شاد از رادیو آوا و رادیو پیام را داشت و گفت: در روز ولادت امام جواد (ع) آهنگهای شاد و مولودیخوانی نداشتید.امالبنین عظیمی، اهل قم، خانهدار
سطح کیفی برنامهها بهتر شده استامالبنین عظیمی، خانهدار از قم، گفت: حالا که تماس گرفتید و نظرم را درباره برنامههای صداوسیما پرسیدید، لازم است چند نکته را یادآوری کنم. نخست باید بگویم سطح کیفی برنامههای تلویزیون نسبت به قبل بهتر شده است؛ لطفاً همین روند را ادامه دهید. سریالهایی مثل «سوجان»، «مهیار عیار» و «آقای قاضی» را میبینم و بهنظرم، موضوعات آنها جالب است.
وی درباره بهترین برنامهها گفت: برنامه «جریان»، «مکث» و «ثریا» برنامههای خوبیاند که در آنها روشنگری میشود. در صورت امکان، رئیسجمهور را به این برنامهها دعوت کنید تا مردم تماس بگیرند و از ایشان سؤال بپرسند.
عظیمی انتقادی هم از شبکه پویا داشت و گفت: فرزند خردسالم در منزل مدام پای برنامههای این شبکه است. برخی کارتونها صحنههای ترسناکی دارند که تماشای آن در روحیه بچهها اثر بد میگذارد. وی گفت: چند وقت پیش در کلیپ «ببعی قهرمان» چند عروسک به هم میگفتند که ما خانه نمیرویم و با هم گروهی زندگی میکنیم که پخش این برنامهها برای این گروه سنی نامناسب است و عصیان و سرکشی را به بچهها یاد میدهد. امیدوارم برنامهسازان به این موارد توجه بیشتر کنند.
قربانعلی عارفنیا، اهل کردستان، کارمند
دسترسی به شبکه پنج را برای همه استانها فراهم کنید
مخاطب 68 ساله اهل کردستان، آقای عارفنیا، چند انتقاد و چند درخواست از مسئولان صداوسیما داشت و گفت: گاهی در برنامهها میبینم میهمانان برنامه درباره پیری جمعیت و تکفرزندی و اینکه جوانان تازه ازدواجکرده صاحب فرزند نمیشوند، صحبت میکنند. باید بگویم با این مشکلاتی که در کشور هست، مردم چطور صاحب فرزند شوند؟ در قدیم مدارس نزدیک منازل بود. مدرسه غیرانتقاعی با شهریههای گزاف نبود. هزینه سرویس رفتوبرگشت و ناهار نبود و بیشتر خانوادهها پنج تا شش فرزند داشتند؛ ولی الآن با این هزینهها کسی نمیخواهد و نمیتواند صاحب فرزند شود. بهنظرم، کارشناسان باید علت را بررسی و ریشهیابی کنند، نهاینکه فقط تشویق کنند به فرزندآوری. وی همچنین درخواست کرد که مسئولان صداوسیما امکان دسترسی به شبکه پنج را مثل سابق برای استانهای دیگر فراهم کنند تا شهرستانیها هم بتوانند از برنامههای خوب این شبکه، ازجمله برنامه «به خانه برمیگردیم» بهرهمند شوند. این مخاطب کردستانی همچنین از گویندگان اخبار هم خواست تا خبر را شمردهتر و آرامتر بخوانند تا مردم متوجه شوند. وی درباره فیلمها و برنامهها گفت: سریال «معمای شاه» را دوست داشتم و درخواست پخش مجدد آن را داشتم که البته هماکنون از شبکه آیفیلم 2 برای افغانستان پخش میشود.
فرنوش وفاجو، اهل تهران، فرهنگی
پخش احکام شرعی از تلویزیون کافی نیست
فرنوش وفاجو، مخاطب فرهنگی اهل تهران، در ابتدا گفت: پخش احکام شرعی در برنامههای صداوسیما کافی نیست. از مسئولان میخواهم برنامههای آموزش احکام شرعی را ازلحاظ کمی و کیفی بیشتر کنند.
منبع: روابط عمومی رسانه ملی