آلاسحاق: درآمد 60 میلیون ایرانی با قدرت خرید آنان همخوانی ندارد
تهران - ایرنا - رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: در دهک بندیهای انجامشده، قدرت خرید 60 میلیون ایرانی با درآمد آنان، با توجه به نرخ تورم فعلی همخوانی ندارد و از وظایف دولتها محسوب میشود که مانع آسیب به اقشار ضعیف جامعه شود و رئیسجمهور بر این موضوع را در صحبتهای خود تاکید داشت.
«یحیی آل اسحاق» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا با اشاره به گفتگوی زنده تلویزیونی آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» اظهار داشت: رئیسجمهور در این گفتوگو چند موضع مشخص داشت که به نظر من بدون هیچ شائبهای خیلی قابلتقدیر بود زیرا قصد دارد همراه با دولت مشکلات ضروری کشور را به هر قیمتی و بدون محافظهکاری حل کند که بسیار ارزشمند است.
وی افزود: این موضوع که مسئولی در کشور با علم بهسختی و مشکلات به دلیل ضرورت اقدامات، به دور از هرگونه نگاه سیاسی، قوانین را اجرایی کند، قابلتقدیر است، بهویژه که رئیسجمهور با روحیهای قوی فعالیتها را پیگیری میکند تا با عنایت الهی و کمک مردم بتواند تصمیمات را به سرانجام برساند.
این فعال اقتصادی با اشاره به اجرای برنامهها در خصوص حذف ارز ترجیحی، خاطرنشان کرد: رئیسجمهور در این بخش بر الزام قانونی این اقدام و عدم رفتار خلاف قانون هیات دولت تاکید کرد زیرا قرار نیست در این زمینه اجازه دهد قوانین مشمول مرور زمان شوند که این حرف ارزشمندی است زیرا در دولتهای گذشته، اجرای قوانین سالها به طول میانجامید و قابلتقدیر است که رئیسجمهور خود را ملزم به اجرای قانون بداند.
وی با بیان اینکه رئیسجمهور از نقاط قوت و ضعف و تهدید و فرصت آثار تصمیم خود آگاه است، خاطرنشان کرد: ایشان در طرحها نقطه ابهامی ندارد و بر موضوعات مطرح شده بهویژه در زمینه ارز 4200 تومانی مسلط است که چه میزان موجب گرانی میشود یا تخصیص آن تا چه میزان رانت و فساد آفرین است.
آل اسحاق با بیان اینکه تسلط رئیسجمهور در خصوص حذف ارز 4200 تومانی نشان از کارشناسی دقیق ایشان داشت، تصریح کرد: اگر کسی فقط بخواهد شنیدههای خود را منتقل کند در سخنانش مشخص میشود اما دانش ایشان در زمینه ارز ترجیحی بر حضور فعالانه در بررسیهای روند کار تاکید داشت.
وی با اشاره به اینکه کارشناسان تخصیص ارز ترجیحی را نابسامان میدانند، گفت: در دهک بندیهای انجامشده، قدرت خرید 60 میلیون ایرانی با درآمد با توجه به نرخ تورم فعلی همخوانی ندارد و از وظایف دولتها محسوب میشود که مانع آسیب به اقشار ضعیف جامعه شود و رئیسجمهور بر این موضوع را در صحبتهای خود تاکید داشت.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: رئیسجمهور به تخلفات ارز 4200 تومانی در زمان مسئولیت ریاست قوه قضائیه اشاره کرد که به اول زنجیره تأمین کالا پرداخت میشد تا به دست مردم با قیمت یارانهای برسد اما در عمل این هدف محقق نشد و میلیاردها تومان از جیب دولت خارج شد اما به دست مردم نرسید.
وی افزود: نظام در تعارض گرفتار شده است زیرا از یک سو باید معیشت مردم را تأمین کند و از سوی دیگر با وجود پرداخت ارز ترجیحی به واردکننده، یارانه به مصرفکننده نرسیده است و رئیس دولت سیزدهم با توجه به سابقه مدیریت در قوه قضاییه و اطلاعات کافی در زمینه تخلفات صورت گرفته قصد دارد، روند یارانهای را تغییر دهد.
وی افزود: پرداخت یارانه به انتهای زنجیره یعنی مصرفکننده به جای واردکننده اقدام درستی محسوب میشود و تنها باید به چگونگی تغییر این مسیر توجه کرد.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: مجلس شورای اسلامی در این زمینه کالابرگ الکترونیکی را تصویب کرده است تا مصرفکننده به طور مستقیم یارانه خود بهرهمند شود.