دوشنبه 2 مهر 1403

آمادگی آمریکا برای گفتگو با روسیه درباره کنترل تسلیحات

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آمادگی آمریکا برای گفتگو با روسیه درباره کنترل تسلیحات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «نووستی»، پرانای وادی، مدیر ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور عدم گسترش اعلام کرد، مقامات ایالات متحده اعتراف می‌کنند که توافقنامه روسیه و آمریکا در مورد اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت -3) ممکن است با چندین توافق در زمینه موضوع کنترل تسلیحات جایگزین شود. او شب گذشته هنگام سخنرانی...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «نووستی»، پرانای وادی، مدیر ارشد شورای امنیت ملی کاخ سفید در امور عدم گسترش اعلام کرد، مقامات ایالات متحده اعتراف می‌کنند که توافقنامه روسیه و آمریکا در مورد اقدامات برای ادامه کاهش و محدود کردن تسلیحات تهاجمی استراتژیک (پیمان استارت -3) ممکن است با چندین توافق در زمینه موضوع کنترل تسلیحات جایگزین شود. او شب گذشته هنگام سخنرانی در نشست سالانه انجمن کنترل تسلیحات واشنگتن، گفت: «واقعیت اکنون این است که دولت آمریکا یک رویکرد ترجیحی دارد و ما می‌خواهیم این رویکرد توسط روسیه و چین نیز ترجیح داده شود. از دید ما، وضعیت بدین ترتیب است که مذاکرات با روسیه در مورد یک توافقنامه جدید یا مجموعه‌ای از توافقات پس از توافقنامه استارت جدید یا مجموعه توافقاتی برای اطمینان یافتن از حداقل حفظ محدودیت‌ها بین ایالات متحده و بزرگترین دشمن هسته‌ای ما می‌تواند آغاز شود.» همانطور که وادی اشاره کرد، روسیه همچنان معتقد است که حفظ محدودیت‌ها در مورد تسلیحات هسته‌ای استراتژیک مستقر شده منطقی است و به نظر او هم این برخورد درست است. وی تاکید کرد که ایالات متحده در این خصوص با طرف روسی هم عقیده است و تا زمان انقضای پیمان استارت جدید به حمایت خود از لزوم محدودیت‌ها ادامه خواهد داد. علاوه بر این، وادی اشاره کرد که ایالات متحده امیدوار است پیش از انقضای توافقات قبلی، مذاکرات با مسکو به منظور یافتن راه حل‌های قابل قبول در این زمینه آغاز شود.

‌تاکید سازمان ملل بر ضرورت از سرگیری گفتگو بین قدرت‌های هسته‌ای

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در نشست سالانه انجمن کنترل تسلیحات در واشنگتن، تاکید کرد که بسیار ضروری است است گفتگو‌ها بین قدرت‌های هسته‌ای در جهان از سر گرفته شود. او گفت: «ما باید از لبه پرتگاه هسته‌ای بازگردیم.» به عقیده گوترش، همه کشور‌ها باید در خصوص حذف کامل تسلیحات هسته‌ای به توافق برسند، زیرا تصمیم برای استفاده از آن‌ها توسط مردم گرفته می‌شود. پیش از این، بانی جنکینز معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل، گفت که ایالات متحده به روسیه پیشنهاد می‌دهد تا به طور مشترک چارچوب حاکم بر کنترل تسلیحات استراتژیک توسعه پیدا کند، اما ظاهراً طرف مقابل هیچ علاقه‌ای به این موضوع نشان نداده است.