آمریکای لاتین؛ مخمصه کرونا، معضلات اقتصادی، بحرانهای سیاسی
تهران - ایرنا - شمار مبتلایان به کووید 19 و مرگ و میر ناشی از آن در آمریکای لاتین با سرعت بیشتری رو به افزایش است؛ درگیری این منطقه نه چندان برخوردار جهان با ویروس مرگبار کرونا همزمان با گرفتاری های اقتصادی و سیاسی آن، به معضلی مضاعف برای ملتها و دولتهای این منطقه از جهان تبدیل شده است.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تله سور، تاکنون حدود 12 میلیون و 45 هزار نفر در سراسر منطقه آمریکای لاتین و حوزه کارائیب به ویروس کرونا مبتلا شده اند که 423 هزار و 465 نفر فوتی داشته است.
در این میان گزارش شده است که تاکنون حدود 10 میلیون و 585 هزار نفر نیز در این منطقه از این بیماری بهبود یافتهاند.
بیشترین آمارهای مبتلایان و مرگ و میر در منطقه آمریکای لاتین و حوزه کارائیب تاکنون به ترتیب برزیل، آرژانتین، کلمبیا، مکزیک، پرو و شیلی بوده اند.
شمار مبتلایان به کرونا در برزیل به پنج میلیون و 848 هزار و 959 نفر افزایش یافته که 165 هزار و 673 فوتی داشته است.
در آرژانتین شمار مبتلایان به یک میلیون و 304 هزار و 846 نفر رسیده که 35 هزار و 307 فوتی داشته است.
سومین کشور با بیشترین شمار مبتلایان در آمریکای لاتین، کلمبیا بوده که یک میلیون و 191 هزار نفر ابتلا تاکنون در آن گزارش شده با 33 هزار و 829 فوتی.
این در حالی است که وزارت بهداشت مکزیک روز گذشته اعلام کرد با حدود 5860 مورد ابتلا جدید، شمار مبتلایان به کرونا در این کشور به بیش از یک میلیون نفر افزایش یافت که 98 هزار و 259 فوتی داشته است.
در این میان مقامات بهداشتی مکزیک پیش از این اعلام کرده بودند که شمار واقعی مبتلایان به کرونا در این کشور احتمالا بسیار بیشتر از آمارهای گزارش شده است.
در برزیل نیز شمار مبتلایان با موارد جدید تایید شده، افزایش یافت و این کشور را به یکی از سه کشور با بالاترین آمار مبتلایان در جهان تبدیل کرده است.
برزیل که همچنان با چالش های اقتصادی دست و پنچه نرم می کند، با مشکلات زیادی در حوزه بهداشت و درمان روبرو است. همچنان با افزایش شمار مبتلایان به کرونا، به نظر می رسد که سیستم بهداشتی برزیل به شدت تحت فشار قرار گرفته است. به همین دلیل مقامات برزیل تدابیری مختلفی را از جمله اعمال قرنطینه در چند شهر را در دستورکار قرار داده اند.
نگرانی دیگر در منطقه آمریکای لاتین در کشور پرو است که با توجه به تنشهای سیاسی اخیر و برگزاری تجمعات مختلف، احتمال افزایش چشمگیر شمار مبتلایان و فوتی را به دنبال خواهد داشت. تظاهرات گسترده مردم پرو علیه اقدام کنگره در برکناری «مارتین ویسکارا» رئیس جمهوری سابق این کشور و مخالفت آنها با رئیس جمهوری جدید، شب گذشته با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد و دست کم دو نفر در جریان این ناآرامی ها جان خود را از دست دست دادند.
در این میان شمار مبتلایان در برخی از کشورهای آمریکای لاتین همانند کشورهای با آمار بالا نیست و دولتهای این منطقه توانستهاند با تدابیر ویژهای از تشدید وخامت اوضاع جلوگیری کنند.
برای نمونه دولتهای کوبا و ونزوئلا همچنان در مسیر اتخاذ تدابیر جدی برای مهار شیوع کرونا همزمان با مواجهه جهان با پیک جدید گام برمی دارند.
شمار مبتلایان در کوبا و ونزوئلا در مقایسه با یکسری کشورهای آمریکای لاتین بسیار کمتر بوده است.
شمار مبتلایان به کرونا در ونزوئلا تاکنون نزدیک به 100 هزار نفر بوده که فقط 848 فوتی گزارش شده است این در حالی است که در کوبا تاکنون 7,568 نفر به این ویروس مبتلا شده اند که 131 فوتی داشته است.
روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان بیماری کووید -19، ارسال آزمایشهای تشخیص سریع بیماری به برخی کشورهای منطقه، خرید و آزمایش واکسن، بحران اقتصادی و اجتماعی، همه اخبار این روزهای کرونایی است که از منطقه آمریکای لاتین به گوش میرسد.
اگرچه شیوع بی امان ویروس کرونا همه کشورهای جهان را با چالشهای جدی مواجه کرده است اما مشاهده پیامدهای گسترده ناشی از روند صعودی شمار مبتلایان و جانباختگان در منطقه آمریکای لاتین که از نقاط ضعف ساختارهای اقتصادی، اجتماعی، نظام بهداشتی و درمانی ضعیف و شهرهای پر ازدحام رنج میبرد به مراتب محسوس تر است.
در این میان برخی کشورهای این منطقه از جمله برزیل، کوبا و ونزوئلا بیشتر از دیگر کشورهای آمریکای لاتین به دنبال در اختیار گرفتن واکسن کرونا هستند. دولتهای این سه کشور تدابیر گسترده و جدی را در این زمینه آغاز کردهاند و به نظر می رسد زودتر از دیگر کشورها به واکسن کرونا در آینده دسترسی پیدا کنند.
تارنمای مجمع جهانی اقتصاد نیز طی گزارشی عنوان کرد که اقتصادهای آمریکای لاتین به شدت از شیوع کرونا آسیب دیدهاند و 15 میلیون نفر دیگر در این منطقه احتمالا در نتیجه این چالش با فقر روبرو خواهند شد.
این گزارش عنوان کرد: دولتهای این منطقه که پیش از شیوع کرونا با چالشهای اقتصادی روبرو بودند، اکنون به شدت تحت فشار هستند و اگر به دنبال بهبود شرایط اقتصادی شان هستند باید تدابیر جامع و موثری را در دستورکار قرار دهند. دو دهه پیشرفت در کاهش فقر و نابرابری های اجتماعی در آمریکای لاتین هم اکنون به دلیل شیوع کرونا در خطر قرار دارد. به نظر می رسد با تداوم شرایط فعلی، باید انتظار ناآرامی های اجتماعی در سراسر امریکای لاتین را در آینده داشت.
در سال تحصیلی جدید در آمریکای لاتین، مثل همه نقاط جهان، تراژدی شیوع ویروس کرونا بر فعالیتهای آموزشی سایه افکنده و بیش از 160 میلیون دانش آموز و دانشجو در این منطقه نه چندان برخوردار، به ویژه در کشورهای برزیل، پرو، مکزیک و کلمبیا، نمیتوانند به کلاس های درس بازگردند.
براساس گزارش سازمان آموزشی یونسکو، بیش از 160 میلیون دانش آموز در حوزه آمریکای لاتین و کارائیب برای جلوگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا نمی توانند به کلاس های درس بازگردند هرچند در کشورهای موفق درزمینه کنترل همهگیری مانند کوبا با اتخاذ تدابیر ویژه بهداشتی از همان روز آغاز سال تحصیلی، دربهای مدارس و دانشگاهها به روی محصلان گشوده شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*