پنج‌شنبه 17 آبان 1403

آمریکا بزرگترین برنده بحران انرژی در اروپا است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
آمریکا بزرگترین برنده بحران انرژی در اروپا است

روزنامه گلوبال تایمز چین در مقاله‌ای با بیان اینکه ایالات متحده در وهله اول بحران اوکراین را ایجاد کرد اما اکنون تبدیل به بزرگترین برنده شده است، تاکید کرد: آمریکا بیشترین سود را از بحران انرژی در اروپا می‌برد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه گلوبال تایمز در مقاله‌ای پیرامون بحران انرژی در اروپا نوشت: با افزایش نگرانی‌ها از قطع کامل گاز روسیه و توقف جریان گاز از طریق خط لوله نورد استریم 1، اتحادیه اروپا مجبور است برای فصل زمستان گاز مورد نیاز را از منابع جایگزین تامین کند.

در ادامه این مقاله آمده است: با توجه به اینکه اتحادیه اروپا مجبور است به جای تامین گاز مایع از خط لوله از طریق کشتی آن را تامین کند، درخواست کشورهای اروپایی برای کشتی‌های انتقال گاز مایع در سال جاری رکورد جدیدی را ثبت کرده است.

به نوشته گلوبال تایمز، بر اساس داده‌های منتشر شده توسط یک وب سایت خبری مالی و تجاری آمریکایی، شرکت‌های آمریکایی برای هر کشتی کانتینری حامل گاز مایع به مقصد اروپا بیش از 100 میلیون دلار سود می‌برند.

این مقاله می‌افزاید: همان‌طور که مشخص است، ایالات متحده با گشودن بازار بزرگی برای تأمین‌کنندگان گاز آمریکایی، محکم کردن کنترل خود بر اروپا و آسیب رساندن به صادرات کلیدی روسیه، بیشترین سود را از بحران انرژی کسب کرده است.

در ادامه این مقاله آمده است: ایالات متحده در وهله اول بحران اوکراین را ایجاد کرد اما اکنون تبدیل به بزرگترین برنده شده است که در آن سوی اقیانوس نشسته و از این بحران سود می‌برد.

این مقاله می‌افزاید: حتی با وجود واردات LNG گرانقیمت از ایالات متحده، ممکن است همچنان برای اتحادیه اروپا جلوگیری از افزایش تورم، کمبود برق و اختلالات تولید در زمستان آینده یعنی زمانی که تقاضای انرژی معمولاً به شدت افزایش می‌یابد، دشوار باشد.

در پایان این مقاله گلوبال تایمز آمده است: اتحادیه اروپا به زمان بیشتری نیاز دارد تا خود را برای کاهش وابستگی به گاز روسیه آماده کند، زیرا این موضوع نه تنها بیشتر محدود به کشتی‌های LNG نیست بلکه نیازمند امکان ذخیره سازی گاز بیشتر است.

به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

در 23 فوریه (4 اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.