شنبه 20 بهمن 1403

آنچه باید درباره سویه جدید کرونا بدانیم / تستهای پی‌سی‌آر همچنان قابل استفاده است + فیلم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
آنچه باید درباره سویه جدید کرونا بدانیم / تستهای پی‌سی‌آر همچنان قابل استفاده است + فیلم

سید علیرضا ناجی رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سویه اومیکرون کرونا تکامل یافته‌ترین نوع ویروسی است که تا کنون با آن برخورد کرده‌ایم و به دلیل امکان انتقال بیشتر و همچنین مقاومت آن نسبت به واکسن کرونا نگرانی ما را بیشتر کرده است. وی تصریح کرد: در سویه‌ء دلتا و بتا بیماری کرونا موتاسیونهای مقاومی را در برابر واکسن...

سید علیرضا ناجی رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، اظهار کرد: سویه اومیکرون کرونا تکامل یافته‌ترین نوع ویروسی است که تا کنون با آن برخورد کرده‌ایم و به دلیل امکان انتقال بیشتر و همچنین مقاومت آن نسبت به واکسن کرونا نگرانی ما را بیشتر کرده است.

وی تصریح کرد: در سویه‌ء دلتا و بتا بیماری کرونا موتاسیونهای مقاومی را در برابر واکسن داشتند و سویه فعلی با جهش یافتگی بیشتری افراد را مورد تهدید قرار داده است.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری اضافه کرد: تا کنون حدود 200 مورد ابتلاء به سویه جدید بیماری کرونا یعنی "اومیکرون" در جهان گزارش شده است و 15 کشور به نوعی درگیر این سویه از کرونا شده‌اند.

*س_سرعت بالای سویه جدید کرونا در انتقال به دیگران!_س*

ناجی خاطرنشان کرد: گستردگی که در نوع جهش یافته جدید ویروس کرونا می‌بینیم نشان دهنده امکان انتقال سریع به سایرین است و افراد باید بیش از پیش دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند.

وی همچنین یادآور شد: نوع جهش یافته جدید ویروس کرونا ممکن است در کشورهای اطراف ایران هم باشد و گفته می‌شود تا کنون موارد ابتلا به این نوع بیماری در کشور ترکیه مشاهده شده است.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری اضافه کرد: سازمان جهانی بهداشت از شیوع ویروس جهش یافته بیماری کرونا اظهار نگرانی کرده است و در حال حاضر بسیاری از کشورهای دنیا، مواردی چون باز بودن مرزهای خود را مورد بازنگری قرار داده و قوانین ویژه‌ای را در خصوص منع ورود مسافران به کشور خود وضع کرده‌اند.

ناجی تصریح کرد: با توجه به گستردگی ویروس جدید کرونا که در همه قاره‌ها مشاهده شده است، نمی‌توانیم بگوییم که تنها چند پرواز به کشورهای آفریقایی لغو کنیم و برای جلوگیری از انتقال سویه "اومیکرون'' باید ممنوعیت و محدودیت‌های بیشتری را در انجام پروازها ایجاد کنیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: نباید اجازه بدهیم که اتفاقات تلخ پیک چهارم و پنجم تکرار شود و باید کلیه مرزهای هوایی، زمینی، دریایی کشور را با دقت بیشتری مورد کنترل قرار داده و سطح پایش‌های فعلی را هم افزایش دهیم.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری یادآور شد: جا دارد که در حال حاضر معیارهای رنگ‌بندی کشور را تغییر داده و مطابق با مواردی که در دنیا در نظر می‌گیرند، رنگ‌بندی را تعیین کنیم و مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها را هم در نظر بگیریم و همچنین پایش ژنتیکی مان را در مورد جمعیت کویدی در ایران را گسترش دهیم.

ناجی اضافه کرد: حتی اگر یک نمونه از ابتلاء جدید افراد به سویه جدید (اومیکرون) کرونا در کشور مشاهده شد باید وضعیت آن منطقه را قرمز اعلام کرده و محدودیت‌ها را برای آنجا اعمال کنیم.

وی تصریح کرد: ما باید اقدامات غیر درمانی خود را قوی کنیم و به مردم در این زمینه آگاهی بدهیم و و سهل انگاری و ساده انگاری را کنار بگذاریم و سویه جدید بیماری کرونا را به عنوان خطر جدی در نظر بگیریم.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: افزایش ظرفیت ناوگان درون شهری و برون شهری هم در شیوع گونه جدید ویروس کرونا اهمیت دارد و باید مردم را به ادامه و استمرار دستورالعملهای بهداشتی و انجام تستهای مربوط به کوید تشویق کنیم.

*س_اعتبار تستهای پی‌سی‌آر همچنان پابرجاست_س*

ناجی اظهار کرد: ممکن است سویه جدید ویروس کرونا که اومیکرون نامیده می‌شود در مقابل افراد واکسینه شده مقاومت نشان دهد، اما مردم همچنان باید واکسیناسیون را جدی بگیرند و افرادی که واکسن نزده‌اند به انجام این کار اقدام کنند.

وی تصریح کرد: تستهای پی‌سی‌آر همچنان قابل استفاده است و شرکت‌های تولید کننده این کیتهای آزمایشگاهی باید سویه‌های جدید را مورد بررسی قرار دهند.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری خاطرنشان کرد: سویه‌های جدید ویروس کرونا حاصل بی‌برنامگی و بی‌توجهی کشورها به گردش ویروس است و از ابتدای شیوع بیماری کرونا تا کنون این موضوع به اثبات می‌رسد.

ناجی یادآور شد: جامعه جهانی باید دست کشورهای ضعیفی که برنامه‌ای برای کنترل بیماری کرونا و رعایت دستورالعملهای بهداشتی و انجام واکسیناسیون ندارند را بگیرد و به آنها کمک کند تا تلاش‌های سایر کشورها در زمینه مبارزه با کرونا به هدر نرود.

وی اضافه کرد: برای سویه جدید کرونا نمیتوان علامت خاصی را در نظر گرفت و با توجه به کمبود اطلاعات در مورد آن باید در ابتدا تصویر سازی مناسبی درباره بیماری صورت بگیرد.

رئیس مرکز ویروس شناسی بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد: پس از به دست آمدن اطلاعات در خصوص گونه جدید بیماری کرونا میتوان توصیه‌های نهایی به مردم را ارائه کرد.