ابراز نگرانی انگلیس درباره سلاح های شیمیایی سوریه
معاون امور سیاسی نمایندگی انگلیس در سازمان ملل مدعی شد، سلاح های شیمیایی سوریه تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است.
معاون امور سیاسی نمایندگی انگلیس در سازمان ملل ادعا کرد: سلاح های شیمیایی سوریه همچنان تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی است.
تام فیپس، معاون هماهنگ کننده سیاسی انگلیس در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره سوریه مدعی شد: 10 سال پیش در ساعات اولیه 21 اوت، نیروهای بشار اسد از گاز سارین علیه مردم غوطه استفاده کردند. بیش از یک هزار نفر در نتیجه این حمله کشته شدند که بسیاری از آنها زن و کودک بودند.
این دیپلمات انگلیسی افزود: گزارش نمایندگی سازمان ملل در سوریه، این حمله را مهمترین استفاده تایید شده از سلاحهای شیمیایی علیه غیرنظامیان از زمان استفاده صدام حسین از این سلاح ها در حلبچه در سال 1988 توصیف کرده است.
وی با بیان اینکه پس از این حملات، قطعنامه 2118 شورای امنیت به اتفاق آرا تصویب شد، ادامه داد: این قطعنامه استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه را محکوم و اجرای تصمیم شورای اجرایی سازمان منع سلاح های شیمیایی را که به دنبال نابودی برنامه تسلیحات شیمیایی سوریه است، تایید کرد.
فیپس ادعا کرد: واضح بود که جمهوری عربی سوریه نباید از سلاح های شیمیایی استفاده کرده یا آنها را توسعه، تولید، خریداری یا ذخیره کند. این قطعنامه سوریه را موظف به همکاری کامل با سازمان منع سلاح های شیمیایی و سازمان ملل کرد.
معاون سفیر انگلیس در سازمان ملل در ادامه ادعاهایش افزود: 10 سال بعد، مفاد قطعنامه 2118 رعایت نشده و 9 حمله شیمیایی تایید شده دیگر توسط حکومت سوریه انجام شده است.
وی ادامه داد: تا زمانی که برنامه تسلیحات شیمیایی سوریه به طور کامل و قابل راستی آزمایی توسط سازمان منع سلاح های شیمیایی نابود نشود، تسلیحات شیمیایی سوریه تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی باقی خواهد ماند.
در 7 آوریل 2018 معارضان سوری در منطقه غوطه شرقی مدعی شدند که نیروهای دولت دمشق شهر دوما در این منطقه را هدف سلاحهای شیمیایی قرار دادهاند. سازمان منع تسلیحات شیمیایی در بررسی خود وجود گاز کلر را تائید کرده، اما نشانهای از عامل اعصاب پیدا نکرد. برخی از گروههای معارض سوری ادعا کرده بودند که نشانههایی از عامل اعصاب در این حملات دیده شده است.
دولت سوریه هرگونه حمله شیمیایی را رد کرده و انگلیس، آمریکا و فرانسه را عامل این صحنهسازی معرفی کرد. این کشورها حمله شیمیایی مورد ادعا را بهانهای برای حملات هوایی به مواضع دولت و ارتش سوریه قرار دادند.
چند ساعت قبل از حضور کارشناسان سازمان منع تسلیحات شیمیایی در منطقه دوما، سه کشور آمریکا، فرانسه و انگلیس حملات هوایی خود به منطقه را آغاز کردند. از جمله ارتش آمریکا مدعی شد، 105 موشک به مناطقی که آنها را مناطق مرتبط با سلاحهای شیمیایی دولت دمشق مینامید، شلیک کرده است.
گروههای معارض سوری از جمله "کلاهسفیدها" ویدئوهایی از بیمارستانها و صحنههایی که ادعا میشد پس از حملات شیمیایی فیلمبرداری شده، منتشر کردند که در رسانههای غربی پخش شد. همان زمان اصالت این ویدئوها مورد تردید قرار گرفت، ولی اکنون مطالب بیشتری در زمینه ساختگی بودن فیلمها به بحث گذاشته شده است.
«پیرز رابینسون» استاد روزنامهنگاری دانشگاه «شفیلد» انگلیس در آگوست 2018 مطلبی در همین زمینه منتشر و عنوان کرد که گزارش های منتشر شده ازجمله تصاویر «بیبیسی» غیر واقعی بوده و زمانی منتشر شده که دولت انگلیس قصد حمایت تبلیغاتی از نیروهای معارض سوری را داشته است.
--> اخبار مرتبط- هشدار انگلیس نسبت به احیای داعش در عراق و سوریه
- درخواست مهم سازمان ملل از سوریه
- اعتراض ایران به شورای امنیت درباره جلسات پیدرپی / شائبه سیاسی بودن را تقویت میکند
- ایران: با هرگونه استفاده از سلاحهای شیمیایی مخالف هستیم
- ایران خواستار اجرای غیرتبعیضآمیز کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی شد
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.