شنبه 29 دی 1403

اتحادیه اروپا در تقابل با دولت جدید چه موضعی دارد؟

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اتحادیه اروپا در تقابل با دولت جدید چه موضعی دارد؟

اقتصادنیوز: با انتخاب دکتر مسعود پزشکیان به عنوان رئیس جمهور منتخب، مقامات اتحادیه اروپا و رسانه های وابسته، از پیگیری سیاست تعامل انتقادی با ایران صحبت می کنند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، روز شنبه 16 تیر 1403، نبیلا مسرالی، از مقامات رده دومِ دفتر سیاست خارجی اتحادیه اروپا با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت که ما آماده تعامل با دولت جدید مطابق با «سیاست تعامل انتقادی اتحادیه اروپا» هستیم. به دنبال این موضع، یورو نیوز فارسی، شبکه خبری نزدیک به اتحادیه اروپا، با انتشار یادداشتی سعی کرد میان مواضع اتحادیه اروپا و آمریکا تمایز قائل شده و رویکرد جدید اروپا نسبت به ایران را مغایر با رویکرد خصمانه آمریکا القا کند.

یورونیوز نوشت: «استراتژی اتحادیه اروپا برای تعامل انتقادی با ایران از زوایای مختلف با سیاست فشار حداکثری ایالات متحده در دوران دونالد ترامپ متفاوت است. رویکرد اتحادیه اروپا ترکیبی از تعامل دیپلماتیک، ارائه مشوق‌های اقتصادی و وضع تحریم‌های هدفمند برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران از طریق گفتگو و همکاری است.

خبر مرتبط بیژن عبدالکریمی: پزشکیان آخرین شانس توسعه است / اگر او فرو بریزد سونامی همه را با خود می‌برد؛ چه اصلاح طلب چه اصولگرا

اقتصادنیوز: از آفاتی که دولت مسعود پزشکیان را تهدید می‌کند آن است که به واسطه نیروهای به اصطلاح اصلاح‌طلب، این دولت مصادره شود.

در مقابل، استراتژی فشار حداکثری آمریکا در دوران ترامپ با تحریم‌های اقتصادی گسترده و یکجانبه با هدف منزوی کردن ایران از نظر اقتصادی و سیاسی پیگیری می‌شد. رویکرد ایالات متحده همچنین شامل حضور نظامی قوی در منطقه به عنوان یک عامل بازدارنده و برای مقابله با نفوذ ایران طرح‌ریزی شد که نمونه بارز آن نیز در سوء قصد به قاسم سلیمانی در عراق بود.»

سیاست تعامل انتقادی اتحادیه اروپا که برگرفته از نگاه متکبرانه سران اروپا به کشورهای جهان است، یک راهبرد منسوخ و مربوط به دوران جنگ سرد است و اروپا با ژست استقلال از آمریکا، سعی می کند همان راهبردهای آمریکایی را به عنوان یک ماموریت و بصورت نرم در قبال ایران دنبال کند. سیاست تعامل انتقادی اتحادیه اروپا یک راهبرد شناخته شده است که در دولت های قبلی ایران هم تجربه شده و ناکارآمدی آن به ثبت رسیده است.

خبر مرتبط پیشنهاد جنجالی عطاءالله مهاجرانی: پزشکیان به سعیدجلیلی یک پست بدهد تا او بفهمد یک من ماست چقدر کره دارد

اقتصادنیوز: ملاقات سعید جلیلی با پزشکیان در دفتر کار رییس‌جمهور منتخب اقدامی شایسته بود. پیام روشنی به هواداران ایشان بود که اکنون فرصت رفاقت و همراهی است. اما چند ساعت بعد، سخنان جلیلی بین اعضای ستادش، که دولت سایه همچنان با قدرت بیشتر فعال خواهد بود، این پیام را القا می‌کرد که سعید جلیلی برای چهار سال دیگر نامزد ریاست‌جمهوری است و از همان جلسه مبارزه انتخاباتی‌اش را آغاز کرده است و به قول حجت‌الاسلام مصطفی پورمحمدی دوباره «زنبیل!»

در حالی اتحادیه اروپا از راهبرد سیاست تعامل انتقادی با ایران صحبت می کند که فراموش کرده که این ایران است که مدعی و منتقد سیاست های مداخله جویانه و غیردوستانه این اتحادیه و همراهی اروپا با آمریکا، ناقضان حقوق بشر، تروریست ها و ضد انقلاب ایران است. در واقع جمهوری اسلامی ایران نسبت به همدستی و همراهی اروپا با آمریکا در عدم پایبندی به تعهدات خود در توافق هسته ای معترض و منتقد است.

اروپا نه تنها در قبال اجرای تعهدات هسته ای ایران و لغو تحریم های ظالمانه اقدامی نکرد بلکه تحریم های جدیدی را نیز علیه ملت ایران وضع کرد. اروپا دست ضد انقلاب ایران را برای اقدام های تبلیغاتی و رسانه ای علیه ایران بازگذاشت و از تروریست های ضد انقلاب حمایت کرد. سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان که دارای سوابق ناخوشایندی در تاریخ ایران هستند، نه تنها مستقیم یا غیرمستقیم از اقدامات تروریستی ضد انقلاب علیه ایران حمایت کرده اند بلکه امروز نیز با چشم پوشی از نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه در جرائم این رژیم هم شریک هستند.

سران اتحادیه اروپا که با وجود اعلام رسمی پیروزی دکتر مسعود پزشکیان در یک انتخابات آزاد و مردمی، نه تنها همچون سران و کشورهای همسایه و ودوست ایران، این پیروزی را تبرک نگفته اند بلکه متکبرانه و پیشدستانه برای رابطه با ایران شرط و شروط تعیین کرده اند.

این اتحادیه و کشورهای اروپایی باید بدانند که جز از مسیر اصلاح سیاست های خصمانه و غیردوستانه خود علیه ملت ایران نمی توانند جایگاهی در عرصه سیاست خارجی مستقل جمهوری اسلامی ایران داشته باشند. تمایز میان سیاست های اتحادیه اروپا با آمریکا نسبت به ایران باید در عمل و در مسیر کسب اعتماد مردم ایران، نشان داده شود که در غیر این صورت، اعضای اتحادیه اروپا کماکان از دوستی با مردم ایران محروم خواهند ماند.

همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
اتحادیه اروپا در تقابل با دولت جدید چه موضعی دارد؟ 2
اتحادیه اروپا در تقابل با دولت جدید چه موضعی دارد؟ 3