اتصال تمام استانها در حوزه جهاد کشاورزی به پنجره ملی واحد تا پایان شهریور
میر رجبی گفت: ما قول میدهیم تا پایان تابستان تمام استانها در حوزه مجوزهای کشاورزی حداقل در یک بخش به سامانه متصل باشند.
امروز میز اقتصاد به بررسی آخرین وضعیت اتصال وزارت جهاد کشاورزی به پنجره واحد با حضور میر رجبی معاون حفاظت و امور منابع طبیعی و آبخیزداری، پور تحویل دار مدیر کل فناوری اطلاعات سازمان امور اراضی کشور بحث و بررسی شد.
سوال: تا به امروز چه تعداد از دستگاه ها به پنجره واحد متصل شده اند؟
میر رجبی: کار ما خوشبختانه در مرداد ماه امسال ابلاغ شد. ما در پنجره واحد اهداف را مشخص و پیش بینی کردیم. ما چشم اندازهایی را پیش بینی کردیم که به کجا باید برسیم و کار گروهها و پنجره واحدهایی را پیشبینی کردیم. ما پیش بینی کردیم که نظارت در چه قالبهایی باید صورت بگیرد. تمام وظایف وزارتها مشخص شده است. سامانه پنجره واحد هنوز در ابتدای راه است و هنوز به بلوغ کامل نرسیده است.
خوشبختانه اکنون وضعیت خوبی را در تمام کشور برای سامانه درگاه متقاضیان داریم. ما برای پایش اراضی قول دادیم که تا پایان سال تمام استانها به زیر سامانه اتصال پیدا میکنند.
سوال: اکنون در سازمان اراضی کارها به چه صورت انجام میشود؟
پور تحویل دار: سازمان اراضی کشور یکی از دستگاههایی است که در حوزه زمین فعالیت میکند. خوشبختانه با راه اندازی این پنجره واحد ما توانستیم کل مجوزهای تغییر کاربری مان در این سامانه انجام میشود هر دو مجوزی که ما صادر میکنیم که این سامانه وصل شده است. دستگاههای متولی زیادی برای گرفتن استعلامات وجود دارد. برخی از دستگاهها این کار را دارند انجام میدهند. ما برای پنجره مدیریت زمین زمان بندی درستی نمیتوانیم بدهیم. امیدوارم به زودی دستگاهها بتوانند لایههای خود را کامل کنند.
سوال: کدام دستگاهها هنوز متصل نشده اند؟
میر رجبی: خوشبختانه تمام دستگاهها اطلاعات را بارگذاری کردند. در ارزیابیهای صورت گرفته رتبه یک را خود ما داریم. تا کنون متأسفانه صدور مجوزی در وزارت نفت صورت نگرفته است و هنوز برای آن دلیل مشخصی به ما اعلام نکرده اند. ما حدود هفده نوع صدور مجوز داریم. ارائه خدمات و صدور مجوزها جداگانه هستند. وزارت نیرو هم از شرایط مطلوبی برخوردار است. سامانه تبادل اطلاعات کاربردی موقت است و برای سازمانهایی است که به سامانه متصل نشده اند و میتوانند از این جهت کارهای خود را دنبال کنند این سامانه به مدت یک سال وجود دارد. میانگین زمانی که ما پیش بینی کرده بودیم صد و پنجاه روز بود که اکنون به طور متوسط بیست و پنج روز کاهش پیدا کرده است. برخی درخواستها نیاز به تشکیل کمیسیون دارد.
سوال: چند دستگاه به صورت دستی کار انجام میدهند؟
پور تحویل دار: برخی از طرحهای ما نیاز به بازدید دارند. یک سقف زمانی هم باید مشخص شود. ما حدود دوازده دستگاه اکنون داریم که به طور الکترونیکی پاسخ میدهند. همه این دستگاهها به نوعی به زمین مرتبط میشوند. نوع دستگاهها و استعلامات شان متفاوت است. برخی دستگاه بیش از یک استعلام به ما میدهند. مثلاً سازمان محیط زیست هنوز به صورت دستی به ما جواب میدهند.
سوال: طلب وجه نقد توسط دستگاه برای صدور مجوز قانونی است؟
میر رجبی: هر گونه اخذ وجه توسط دستگاهها برای مجوز غیر قانونی است و مردم میتوانند شکایت خود را در سامانه ثبت کنند. خوشبختانه دستگاههای متخلف سریع تمکین کردند. ما از همه دستگاهها استعلام میکنیم که کار خود و صدور مجوزها را به درستی انجام دهند. تا کنون شکایتی دریافت نشده است، اما مردم میتوانند در صورت شکایت مطرح کنند.
پور تحویل دار: در پیگیریهایی که انجام شد خیلی از سازمانها در استانها که همکاری نمیکردند مشکلات آنها حل شد و اکنون در حال انجام کار و پاسخگویی به مردم هستند. ما اکنون مشکل خاصی آنچنان نداریم. اکنون ما بیشتر بحث استعلامات را داریم.
سوال: تا به امروز چه تعداد مجوز صادر شده است؟
پور تحویل دار: ما از سال 1400 تا امروز 6939 مجوز تغییر کاربری صادر کردیم. ما اکنون صد و سی هشت مجوز صادر کردیم. پانصد مجوز نقص مدرک داشتند. تعدادی از مجوزها با مخالفت روبرو شدند. ما در بهره اول ما هدف حفظ اراضی کشاورزی است. اراضی درجه دو و سه کشور ما محدود هستند و ما باید از آنها صیانت کنیم و در صورت لزوم با تغییر کاربری محافظت میکنیم. ما تا جای ممکن سعی میکنیم که مجوز تغییر کاربری صادر نکنیم. ما اکنون 2750 مجوز در کمیسیون برای تعیین تکلیف داریم.
سوال: تا شهریور آیا مجوزها تعیین تکلیف میشود؟
میر رجبی: ما قول میدهیم تا پایان تابستان تمام استانها حداقل در یک بخش به سامانه متصل باشند. ما تمام تلاش خود را انجام میدهیم. این موضوع پنجره ملی تا کنون موفق بوده است و امیدوارم که بتوانیم اتفاقات خوبی را به زودی برای مردم رقم بزنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی