دوشنبه 5 آذر 1403

اجرای طرح شهر بدون دخانیات در خلیل آباد / جوانان نباید مصرف دخانیات را به عنوان یک ارزش اجتماعی تلقی کنند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اجرای طرح شهر بدون دخانیات در خلیل آباد / جوانان نباید مصرف دخانیات را به عنوان یک ارزش اجتماعی تلقی کنند

باباخانی از اجرای طرح شهر بدون دخانیات در خلیل آباد خبر داد و گفت: هدف از اجرای برنامه شهر بدون دخانیات، داشتن شهری است که در آن مصرف دخانیات به حداقل ممکن برسد و فروش و عرضه و استعمال دخانیات طبق قانون جامع کنترل دخانیات صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد باباخانی، مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با خبرنگار صبح توس؛، اظهار داشت: برنامه هایی به جهت افزایش آگاهی و حساسیت مردم در خصوص مصرف دخانیات در دستور کار قرار دارد و در هفته بدون دخانیات این آگاه سازی تشدید پیدا می کند.

وی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: هفته دخانیات از 4 خرداد آغاز می شود و تا 10 خرداد با شعار " دخانیات، تهدیدی برای محیط زیست" ادامه دارد.

وی از اجرای طرح شهر بدون دخانیات در خلیل آباد خبر داد و تصریح کرد: شهر بدون دخانیات به معنای این نیست که هیچ اثری از دخانیات نباشد و مطمئناً تا ریشه کنی کامل دخانیات راه زیادی داریم و افرادی که در حوزه دخانیات کار می کنند فعالیت بسیار گسترده ای دارند چون نمی توانند به راحتی از منافع خود دست بکشند.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه عواملی نیاز است که یک شهر به عنوان شهر بدون دخانیات معرفی شود، اذعان کرد: اقدامات هماهنگ و متمرکزی و یک همدلی و اتحادی بین سازمان ها باید در آن شهر صورت گیرد و مداخلاتی در آن شهر وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه هدف از اجرای برنامه شهر بدون دخانیات، داشتن شهری است که در آن مصرف دخانیات به حداقل ممکن برسد و خرید و فروش و عرضه و استعمال دخانیات طبق قانون جامع کنترل دخانیات صورت گیرد، عنوان کرد: امیدواریم که در آینده شاهد باشیم که میزان مصرف و عرضه دخانیات در خلیل آباد نسبت به سایر شهرها بسیار کمتر باشد.

باباخانی با بیان اینکه در محدوده شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تنها خلیل آباد به عنوان شهر بدون دخانیات معرفی شده است، تشریح کرد: اینکه سن مصرف دخانیات بعضاً به دبیرستان رسیده، مطمئناً عوامل فرهنگی در این حوزه بسیار موثر است و نباید جوانان مصرف دخانیات را به عنوان یک ارزش اجتماعی تلقی کنند.

وی با تاکید بر اینکه مسائل فرهنگی در حوزه جلوگیری از کاهش سن مصرف دخانیات بسیار مهم است، بیان کرد: آموزش و پرورش و دانشگاه ها باید برنامه ها و آموزش های مختلفی در بحث دخانیات داشته باشند و این مباحث به صورت مداوم مطرح شود.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تبلیغات گسترده ای برای مصرف دخانیات در حال مطرح شدن است به صورتیکه در برخی از شهرها مراکز عرضه قلیان در مجاورت مراکز آموزشی قرار داشت، تاکید کرد: مراکز عرضه قلیان از سطح شهر مشهد جمع آوری شده اند ولی متاسفانه برخی از رستوران ها و دیگر مراکز در کنار کار اصلی خود، عرضه قلیان دارند که این یک تبلیغ برای دخانیات و ایجاد انگیزه برای مصرف دخانیات محسوب می شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بالغ بر 5 هزار قلیان از سطح اماکن عمومی سطح شهرهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد جمع آوری و معدوم سازی شد و 200 واحد صنفی به دلیل عرضه قلیان تعطیل شده اند، ابراز کرد: استندهای دخانیات یک کار وسیع تبلیغاتی است که متاسفانه در حال انجام است و حتی این استندها در مغازه ها پشت سر فروشنده قرار می گیرد که به وضوح قابل مشاهده است.

باباخانی با تاکید بر اینکه دخانیات یک معضلی است که باید همه دستگاه ها در ریشه کنی آن نقش داشته باشند، اظهار کرد: تبلیغات فرهنگی خوبی باید در اطراف حرم مطهر رضوی مبنی بر عدم مصرف سیگار و دخانیات داشته باشیم.

انتهای پیام /