اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال به کجا رسید؟
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با اشاره به اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت در کشور گفت: تاکنون بالغ بر 30 میلیون نهال کاری و بذرکاری در قالب این طرح انجام شده است.
سید هاشم موسوی نژاد در گفت و گو با ایسنا درباره اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی یک ماه اخیر اظهار کرد: در این طرح چهار برنامه برای توسعه و احیای جنگل شامل برنامه توسعه پوشش گیاهی، برنامه توسعه مناطق بیابانی، برنامه توسعه مرتعی، برنامه توسعه فضای سبز و برنامه توسعه زراعت چوب معرفی شد که در هر چهار بخش پیشرفت نسبتا خوبی را شاهد هستیم.
به گفته رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی تاکنون 116 میلیون نهال در بخش دولتی و 121 میلیون نهال در بخش غیر دولتی تولید شده است.
وی ادامه داد: بالغ بر 30 میلیون نهالکاری و بذرکاری در کل کشور انجام شده است و این طرح فرایند رو به رشدی را خوشبختانه طی میکند. احتمالاً چندین برابر سالهای قبل درختکاری خواهد شد و گونههای مربوط به هر چهار برنامه شامل گونههای جنگلی، مرتعی، بیابانی و زراعت چوب کاشته خواهد شد.
به گفته موسوینژاد تاکنون 1164 تفاهمنامه در سطح ملی، استانی و شهرستانی برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال امضا شده است.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی با اشاره به برنامههای سال آینده در خصوص اجرای این طرح اظهارکرد: برنامه ما برای سال آینده شامل رفع نواقص موجود وغنا بخشیدن به موضوعات علمی مربوط به طرح و نحوه تامین اعتبارات میشود. زیرساختهای قانونی به صورت ویژه ما درگیر خود کرده و قرار است به این موضوع نیز پرداخته شود.
وی اضافه کرد: تعللهایی برای اجرای طرح یک میلیارد اصله نهال صورت گرفت و وظیفهها و آییننامههای اجرایی خیلی شفاف نیست. فرایند تزریق اعتبارات بهکندی پیش میرود. 4500 میلیارد تومان سالانه برای اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اعتبار مورد نیاز است. تا کنون 8 درصد آن که بالغ بر 375 میلیارد تومان می شود اعتبار در نظر گرفته شده که هنوز تخصیص نیافته اس این در حالیست که برای کاشت و نگهداری و تامین آب مورد نیاز نهال ها به بودجه نیاز داریم چرا که تا سه سال باید از نهال های کاشته شده مراقبت کنیم.
رئیس مرکز جنگلهای خارج از شمال سازمان منابع طبیعی درباره لزوم توجه به سازگاری نهالهای کاشته شده با اقلیم هر منطقه اظهار کرد: تطبیق گونههای کاشته شده با اقلیم جزو ضرورتهاست بنابراین لازم است برای جلوگیری از افت نهال و تثبیت و استقرار نهال آن به سازگاری نهال با اقلیم توجه شود. در اسناد پشتیبان طرح نیز انطباق گونه با محیط و اقلیم منطقه مورد تاکید قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: قبل از این مرحله 4 میلیون و 117 هزار هکتار عرصه برای کاشت شناسایی و استعدادیابی شده است و معیارهای اکولوژیک مانند شیب، ارتفاع، بارندگی، دما و خاک ارزیابی شده و در طرح اولیه مورد توجه قرار گرفته است بنابراین گونههای قابل کشت در هر منطقه مشخص است.
موسوی نژاد در پایان اظهارکرد: برخورداری از طرح برای تجویز گونه مهم است چون اگر طرح نداشته باشید، نمیتوانید گونه را جهت تولید در نهالستان تجویز کنید بنابراین برخورداری از این اطلاعات میتواند موجب ایجاد تناسب بین عرصه و نهال شود البته این موضوع در اسناد پشتیبان مورد توجه قرار گرفته است حتی محدودههای رقومی 4 میلیون و 117 هزار هکتار در جلسهای که ماه پیش با سازمان برنامه و بودجه وزارت نیرو جلسه داشتیم، به آنها نیز ارائه شده است.
--> اخبار مرتبط- توجه پترو پالایش اصفهان به محیط زیست؛ در مرحله اول جنگل کاری 300هکتاری را در این شرکت رقم زد
- کاشت درخت توسط رئیس جمهور در روز درختکاری + فیلم
- درختی که توسط رهبر انقلاب در روز درختکاری کاشته شد + عکس
- تصویر رهبر انقلاب در حال درختکاری + عکس
- رئیس جمهور در مراسم روز درختکاری / تصاویر
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.