احتمال ائتلاف شورای وحدت و ائتلاف در استانها
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی گفت: فضای موجود از تمایل فعالان انتخاباتی در جبهه انقلاب برای ائتلاف شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در انتخابات «مجلس دوازدهم» و در استانها حکایت دارد.
به گزارش مشرق، «اکبر رنجبرزاده»با اشاره به همگرایی نیروهای انقلاب در انتخابات «مجلس دوازدهم»، گفت: در حوزههای انتخاباتی شهرستانها، گرایش و تمایل بین نیروهای انقلاب به ائتلاف شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلاب مشاهده میشود.
وی اظهار کرد: این تمایل و گرایش در حوزههای مختلف شهرستانی مشهود و ملموس است اما تصمیم نهایی باید در مرکز اتخاذ شود.
نماینده ادوار مجلس که داوطلب انتخابات مجلس دوازدهم نیز شده است ضمن تاکید بر وحدت و همگرایی نیروهای انقلاب در انتخابات 11 اسفندماه، افزود: وحدت بین نیروهای انقلاب از جریانات و تفکرات مختلف باعث خواهد شد تا لیست قوی در انتخابات ارائه شود و کاندیداهای جریانات مختلف در لیست حضور داشته باشند.
رنجبرزاده گفت: طبیعی است ارائه یک لیست قوی باعث ورود نمایندگانی با رأی بالا و حمایت قدرتمند مردمی به مجلس شود و در مقابل باید این نکته را مد نظر داشته باشیم که ارائه چند لیست در انتخابات پیام انشقاق و چند دستگی را مخابره خواهد کرد و نتیجه خوب و مناسبی را به همراه نخواهد داشت.
انتخابات مجلس دوازدهم و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان جمعه 11 اسفندماه سال جاری برگزار میشود.
ثبتنام انتخابات مجلس شورای اسلامی در این دوره برای اولین بار و به ابتکار دولت سیزدهم به صورت کاملا الکترونیک برگزار شد و تمامی داوطلبان، توانستند نامنویسی خود را به صورت الکترونیکی قطعی کنند.
در این دوره، به منظور شفافیت مالی که در قانون انتخابات بر آن تاکید شده است، داوطلبان حتما باید یک شماره حساب غیرتجاری در سامانه بارگذاری کنند که الزاماً از این شماره حساب برای هزینههای انتخاباتی استفاده شود.
پس از اعلام نتایج از سوی هیأتهای اجرایی، داوطلبانی که صلاحیت آنها احراز نشد به هیأتهای نظارت اعتراض کردند و بنا بر نظر شورای نگهبان: بیش از 21 هزار پرونده از واجدین شرایط در هیأتهای نظارت استانی مورد بررسی قرار گرفت که بیش از 52 درصد از این افراد تایید صلاحیت شدند. با این حال داوطلبانی که باز به نتایج هیأتهای نظارت معترض بودند حق اعتراض به شورای نگهبان برای آنها محفوظ بود از این رو 9 هزار و 497 نفر ثبت اعتراض کردند و براساس قانون زمان اظهارنظر شورای نگهبان یک ماه (30 روز) است.
سرانجام کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی به مدت یک هفته از 3 تا 9 اسفند می توانند تبلیغات انتخاتی کنند و 10 اسفند ممنوعیت تبلیغاتی اعلام و 11 اسفند ماه نیز انتخابات در سراسر کشور برگزار میشود.
انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری هم که هر 8 سال یکبار برگزار می شود، 11 اسفندماه سال جاری همزمان با انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سراسر کشور برگزار میشود.
پرونده ثبت نام از داوطلبان خبرگان به مدت یک هفته از روز 14 آبان تا 20 آبان انجام و با نامنویسی حدود 500 نفر بسته شد.
4 و 5 بهمن نتایج بررسی صلاحیتها از سوی شورای نگهبان اعلام میشود و تبلیغات انتخاباتی نامزدهای نمایندگی مجلس خبرگان رهبری شانزده روز قبل از روز اخذ رأی آغاز و تا بیست و چهار ساعت قبل از اخذ رأی ادامه خواهد داشت.
حضرت آیتالله خامنهای نیر سه شنبه (26 دی ماه) در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور حضور در انتخابات را هم وظیفه و هم حق مردم دانستند و گفتند: حضور مردم در انتخابات به معنای حقیقی کلمه لازم است؛ البته انتخابات صرفاً تکلیف نیست بلکه حق مردم است که بتوانند قانونگذاران، مجریان قانون و یا اعضای مجلس خبرگان را انتخاب کنند.
رهبر انقلاب با تأکید بر اینکه جهاد تبیین در تشویق مردم به حضور در صحنه مؤثر است، صرف دعوت زبانی را کافی ندانستند و افزودند: عمل، روی خوش، زبان پاسخگو و حضور در جمعهای گوناگون مردم بخصوص جمعهای جوانان ضروری است.
منبع: ایرنا