شنبه 8 اردیبهشت 1403

احیا اقتصاد سینما با جذب مخاطب بیشتر

خبرگزاری اکو نیوز مشاهده در مرجع
احیا اقتصاد سینما با جذب مخاطب بیشتر

به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، محمد خزاعی گفت: مهمترین معضلات سازمان سینمایی در سال 1400، بحث اشتغال، مخاطب و رونق سینما بود که با برطرف شدن این معضلات و برنامه ریزی‌های جدی در این دوسال، اقتصاد سینما رونق گرفت و احیا شد. وی با اشاره به آئین نامه 1402 در سازمان سینمایی افزود: با همکاری شورای صنفی و دیگر همکاران سازمان سینمایی در این حوزه برنامه ریزی نمایش آزاد و شناور برای فیلم‌ها صورت گرفت، تا زمانی که مخاطب داشتند بر روی پرده باشند که این شیوه نمایش باعث رونق سینما شد.

خزاعی با بیان اینکه توسعه زیرساخت‌ها موضوع دیگری بود که سینما با آن مواجه بود، گفت: کشور ما صنعت سینمایی خوبی دارد و تعداد فیلم‌های تولید شده در کشور رشد داشته است، اما محل عرضه نمایش‌ها مناسب نبود که با طراحی یک نقشه راه مشخص اعلام کرده ایم که تا سال 1404، هزار سالن سینمایی تحویل دولت و مردم خواهیم داد.

وی افزود: این قول را به مردم می‌دهیم که تا پایان سال 1404 تمام شهر‌های بالای 100 هزار جمعیت در کشور، دارای سالن سینما خواهند شد و این امر محقق می‌شود.

خزاعی گفت: در حوزه‌های دیگر نیز در کشور با رشد خوبی همراه بودیم، از جمله شکل گیری آئین نامه بنیاد ملی پویانمایی در کشور، اصلاح آئین نامه شورای پروانه نمایشی و اجازه دادن به تهیه کنندگان استانی برای سرمایه گذاری تولیدات خود.

رئیس سازمان سینمای ادامه داد: در سال 1403 عدالت نمایش دوباره اجرایی خواهد شد، هر فیلمی یک سهم و تعداد روز‌ها و سالن‌های مشخص دارد که نمایش آن در یک تاریخ مشخص ثبت و ضبط می‌شود و اگر در حدود 2 هفته فروش نداشته باشد از پرده سینما‌ها برداشته شده و اگر فروش خوبی داشته باشد هفته‌های دیگر نیز تمدید می‌شود.

خزاعی گفت: در سال 1403 برای ما مهم است که عدالت نمایش داشته و فیلم‌هایی هم که از اقتصاد خوبی برخوردارند شرایط بهتری برای نمایش داشته باشند.

رئیس سازمان سینمایی با بیان اینکه اقتصاد سینما برای ما بسیار با اهمیت است، افزود: روش‌ها و متد‌های جدیدی برای جذب مخاطب طراحی شده است که در کنار نمایش 1403، تلاش می‌کنیم تعداد مخاطبان سینما را با روش‌های در نظر گرفته افزایش دهیم.

وی گفت: در سال 1402 فضای مجازی را فعال کردیم و سازمان سینمایی با بستن قرارداد‌های جداگانه در فضای مجازی، مردم را به تماشای فیلم‌ها تشویق می‌کرد، همچنین با ایجاد فضای تبلیغاتی در سطح شهر و هماهنگی‌های صورت گرفته با صدا و سیما اقدامات تبلیغی خوبی صورت گرفت که همه این تلاش‌ها در کنار تولید فیلم‌های خوب این امکان را فراهم می‌کند که هر ایرانی حداقل یک بار به سینما رفته و فیلم ببیند.

خزاعی با اشاره به تنوع گونه‌های نمایشی افزود: یکی از مهمترین سیاست‌های ما در این دو سال و نیم تنوع گونه بوده است که این با سینمای جوان شروع شد، در راهبرد‌های سینمای جوان گذاشته شد تا تربیت کارگردان و فیلم ساز در گونه‌های مختلف داشته باشیم.

وی گفت: در نمایش فیلم‌های نوروزی هم انتخاب فیلم‌ها بر اساس ذائقه مخاطب صورت گرفته است و فیلم‌هایی با مضامین ورزشی، کودک و نوجوان، دفاع مقدس، کمدی و اجتماعی آماده نمایش هستند که مردم با هر سلیقه‌ای بتوانند در کنار خانواده به تماشای فیلم‌ها بپردازند.

خزاعی با اشاره به فیلم‌های مسئله محور ادامه داد: فضای مضامین فیلم‌ها نسبت به گذشته، سالم‌تر شده که این یکی از شاخصه‌های سال 1402 بوده است. فیلم‌ها جدا از جذاب و قصه گو بودن، نباید خنثی باشند و اگر سینما بتواند دغدغه‌های مردم را در قالب فیلم نشان دهد بسیاری از مشکلات جامعه برطرف می‌شود، بنابراین مسئله محور بودن فیلم یکی از اولویت‌های سازمان سینمایی در سال 1403 است.

رئیس سازمان سینمایی گفت: قرار است در نیمه دوم سال جشنواره فیلم خزر برگزار شود که با دعوت از کشور‌های حاشیه دریای خزر تصمیم گرفته شد، میزبان سال اول این جشنواره ایران، سال دوم روسیه و سال سوم ترکمنستان باشد.

خزاعی در پایان افزود: امیدواریم که بتوانیم سینمای ملی را روز به روز تقویت کنیم، دریچه جدیدی برای گفتمان سینمای ملی با خارج از کشور باز کرده و به تولیدات مشترک برسیم و از ظرفیت نیروی انسانی و تولیدات خوب در حوزه سینمای ملی برای ترویج این دستاوردِ کشور، نظام و مردم در خارج از کشور استفاده کنیم.