شنبه 3 آذر 1403

اختصاص ردیف اعتباری آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان در بودجه 1400

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
اختصاص ردیف اعتباری آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان در بودجه 1400

تهران - ایرنا - معاون راهبری و نظارت بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ردیف اعتباری خاصی در بودجه سال آینده برای طرح های آبرسانی استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حمیدرضا کشفی» روز چهارشنبه در یک نشست خبری با اعلام این مطلب، افزود: پیشنهاد اختصاص ردیف اعتباری خاص برای طرح های آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان در دولت مورد تایید قرار گرفته و قرار است در لایحه بودجه سال آینده کل کشور گنجانده شود.

وی ادامه داد: بر این اساس قرار است در سال نخست اعتباری 100 میلیون یورو برای این مهم و آبرسانی اختصاص داده شود.

کشفی با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان 5 هزار و 594 روستا با مجموع جمعیتی بالغ بر حدود یک میلیون و 400 هزار نفر وجود دارد، خاطرنشان کرد: از این تعداد، 836 روستا در جنوب این استان با جمعیتی بالغ بر 320 هزار نفر واقع شده است.

معاون سازمان آبفای کشور افزود: اعتبارات متمرکزی از سال 1393 برای آبرسانی روستاها تعیین و تلاش شد از محل صندوق توسعه ملی و اعتبارات ملی برای آبرسانی به روستاها به ویژه روستاهای استان سیستان و بلوچستان تأمین اعتبار شود.

کشفی از کسب اجازه مقام معظم رهبری برای اختصاص منابعی از صندوق توسعه ملی برای آبرسانی به روستاها خبر داد و گفت: 2 هزار و 994 روستای استان سیستان و بلوچستان با جمعیتی بالغ بر 753 هزار نفر تحت پوشش طرح‌های آبرسانی در قالب 18 مجتمع آبرسانی روستایی و 14 تک روستا هستند که بخشی از این مجتمع‌های آبرسانی روستایی تکمیل شده و بخشی دیگری نیز در دست اجرا است.

وی ادامه داد: برای تکمیل این طرح‌ها به شرط تأمین به موقع منابع مالی زمانی در حدود 3 سال نیاز است.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از سال 1393 تا سال 1398 به میزان 605 میلیارد تومان تأمین اعتبار برای روستاهای استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته که این رقم 10 درصد کل اعتباراتی است که برای آبرسانی روستایی از محل صندوق توسعه ملی اختصاص یافته بود و این استان بالاترین میزان تخصیص را در سطح کشور برای آبرسانی روستایی دارد.

معاون راهبری و نظارت بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه «نیمی از رقم تخصیص یافته به آبرسانی روستاهای استان سیستان و بلوچستان به روستاهای جنوب این استان تخصیص یافته»، گفت: در جنوب استان از محل این تخصیص‌ها، 246 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار گرفتند.

وی افزود: در سال 99 که با کاهش اعتبارات مواجه شده‌ایم، 156 میلیارد تومان برای آبرسانی به روستاهای سیستان و بلوچستان تخصیص داده و برنامه ریزی شده با این اعتبارات، 173 روستا با جمعیتی بالغ بر 53 هزار نفر از آب پایدار برخوردار شوند.

وی ادامه داد: تلاش می شود از محل فاینانس داخلی ماده 56، به میزان 200 میلیارد تومان برای آبرسانی روستایی این استان تخصیص اعتبار شود که مجوزهای مربوطه نیز دریافت شده است.

کشفی در باره جمعیت روستایی تحت پوشش شبکه آب پایدار در بخش‌های جنوبی استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: با اجرای این طرح، ضریب جمعیت روستایی تحت پوشش در چابهار و دشتیاری از 48 درصد به 65 درصد می‌رسد و این ضریب در کنارک از 76 درصد به 82 درصد، در نیکشهر از 64 درصد به 67 درصد و در قصر قند از 52 درصد به 70 درصد خواهد رسید.

معاون آبفای کشوری ادامه داد: در شمال این استان روستاهایی وجود دارد که شبکه آب دارند اما آب پایدار ندارند، در این روستاها نیاز به اجرای طرح ارتقا بود که در خصوص 300 روستا در شمال استان که شبکه آب دارند اما نیاز به ارتقای سامانه دارند، امسال برنامه ریزی شده است.

وی افزود: در استان سیستان و بلوچستان به 970 روستا آبرسانی تانکری یا سیار انجام می شود که در سال 98 برای انجام این آبرسانی سیار، 35 میلیارد تومان هزینه شد.

کشفی ادامه داد: هیچ ردیف اعتباری برای آبرسانی سیار روستایی وجود ندارد اما اخیرا وزارت نیرو نامه ای به وزارت کشور ارسال کرده که از محل های مرتبط، 60 میلیارد تومان بودجه برای آبرسانی تانکری به روستاهای سیستان و بلوچستان تخصیص داده شود. وی به استفاده از هوتگ ها برای برداشت آب اشاره و خاطرنشان کرد: این کار از گذشته دور در بین روستاییان این استان مرسوم بوده و برداشت آب از هوتک ها برای مصارفی غیر از شرب انجام می شود.

کشفی افزود: براساس آمار رسمی وزارت بهداشت در جلسه‌ای که اخیرا با حضور مسئولان مربوط برگزار شد، در 5 سال اخیر، هیچ گونه بیماری واگیردار همه گیری ناشی از استفاده از آب در استان سیستان و بلوچستان مشاهده نشده است.

وی ادامه داد: تلاش می شود برای 50 روستای استان سیستان و بلوچستان که اغلب در جنوب استان هستند، مخازنی نصب شود که با ظرفیتی 5 مترمکعبی به عنوان مخازن ثابت، مورد بهره برداری روستاییان باشد تا تانکرهای آبرسانی فقط اقدام به پر کردن این مخازن ثابت کنند.

*س_برچسب‌ها_س*