جمعه 9 آذر 1403

ادامه درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
ادامه درگیری میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان

تهران - ایرنا - منابع خبری از تداوم درگیری‌ها میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در صبح جمعه خبر دادند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در حالی از ادامه درگیری‌های شدید با ارمنستان در روز جمعه خبر داد که وزارت دفاع ارمنستان نیز اعلام کرد، نیروی هوایی این کشور یک هواپیمای جمهوری آذربایجان را منهدم کرده است.

در همین حال خبرگزاری تاس روسیه گزارش داد: ارمنستان نیز از تداوم درگیری‌های مرزی با جمهوری آدربایجان در روز جمعه خبر داد.

خبرگزاری تاس تصریح کرد: یک مسئول رسانه ای وزارت دفاع ارمنستان در صفحه فیس بوک خود نوشت که عملیات نظامی در مناطق مرزی قره‌باغ در صبح جمعه نیز ادامه داشته و سیستم های ضدهوایی ارمنستان یک هواپیما و یک پهپاد جمهوری آذربایجان را منهدم کرده است.

از سوی دیگر نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان با رابرت اوبرایان مشاور امنیت ملی آمریکا در مناقشه در قره باغ تلفنی گفتگو کرد. در این تماس تلفنی، اوبرایان نسبت به وخامت اوضاع به دنبال درگیری‌های مرزی ارمنستان - جمهوری آذربایجان به شدت ابراز نگرانی کرد و خواستار برقراری آتش‌بس شد.

همچنین "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که مسکو امیدوار است ایروان و باکو آمادگی‌شان را برای مذاکره به دنبال بیانیه مشترک گروه مینسک و سازمان امنیت و همکاری اروپا اعلام کنند.

وی افزود: با این حال ارمنستان و جمهوری آذربایجان هنوز برای مذاکره با هدف پایان دادن به این تنش دوجانبه از خود آمادگی نشان نداده‌اند.

روز یکشنبه ششم مهرماه جاری درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانست.

پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ با یکدیگر اختلاف دارند.

در سال 1994 میلادی، به دنبال درگیری های چهارساله نظامی دو کشور، برخی دولت های اروپایی و منطقه برای پایان دادن به منازعات ارضی میان باکو و ایروان وارد عمل شدند و سرانجام با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا، آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد اما تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*