ادعای تازه آمریکا علیه ایران
مقامات نظامی آمریکا در منطقه با فرافکنی برخی ادعاها را به تازگی علیه ایران مطرح کردهاند.
در حالی که هیچ کدام از کشورهای منطقه و سایر منابع خبری اشارهای به تنش در دریای عمان طی روز چهارشنبه نکردهاند، آمریکا مدعی تلاش ایران برای توقیف دو نفتکش شده است.
فرماندهی مرکزی نیروی دریایی آمریکا در غرب آسیا مدعی شده است که نیروهایش توانستهاند روز چهارشنبه 5 ژوئیه مانع اقدام ایران برای توقیف دو نفتکش در آبهای بینالمللی دریای عمان شوند.
این فرماندهی در بیانیهای ادعا کرد که نفتکشها با پرچم جزایر مارشال و باهاما حرکت میکردند و پس از مداخله یک کشتی نیروی دریایی آمریکا، نیروهای ایرانی از توقیف این نفتکشها عقب نشینی کردهاند. در این بیانیه آمده است: «کشتی ایرانی با ورود ناوشکن موشکی هدایت شونده یو اس اس مکفول آمریکا به ایستگاه، از صحنه خارج شد.»
فرماندهی مرکزی نظامی آمریکا در منطقه همچنین ادعای شلیک ایران به این نفتکشها و اصابت گلوله به بدنه نفتکشها را مطرح کرده است.
این در حالی است که رویترز به نقل از شرکت نفتی آمریکایی شورون (CVX.N) تأیید کرده است که خدمه نفتکشها سالم هستند و کشتی به طور عادی مشغول به کار است.
همزمان با طرح ادعای فرماندهی مرکزی آمریکا در غرب آسیا، همچنین سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز مدعی شده است که ایالات متحده به همراه متحدان جهانی و شرکای خود در منطقه به اقدامات ایران پاسخ خواهد داد تا آزادی کشتیرانی از طریق تنگه هرمز و دیگر آبراههای حیاتی تضمین شود.
با این حال، سخنگوی ناوگان پنجم آمریکا، مستقر در بحرین، توضیحات بیشتری از آنچه روی داده، ارائه نکرده و به طرح کلیات بسنده کرده است.
این گزارش در حالی منتشر شده که ابهامات زیادی در آن دیده میشود. نخست آنکه اصل خبر متعلق به بیانیه فرماندهی نظامی آمریکا در منطقه است و هنوز هیچکدام از شرکتهای نفتی و یا پایگاههای داده در حوزه ردیابی نفتکشها طی 24 ساعت گذشته هیچ گزارشی را درباره تنش در دریای عمان و درگیری بر سر نفتکشها را منتشر نکردهاند. از سوی دیگر، نیروی دریایی کشورهای منطقه نیز وقوع تنش بر سر نفتکشهای ادعایی مقامات آمریکایی را تائید نکرده و در این ارتباط هیچ خبر و یا گزارشی منتشر نشده است.
براین اساس ادعای صرف فرماندهی مرکزی آمریکا در غرب آسیا درباره تلاش ایران برای توقیف نفتکشها در روز چهارشنبه زیر سوال و ابهام قرار میگیرد. مضاف بر آنکه در ایران نیز هیچکدام از مقامات رسمی سیاسی و نظامی وقوع چنین موضوعی را تائید نکردهاند. در شرایط فعلی به نظر میرسد بیانیه فرماندهی مرکزی آمریکا در منطقه درباره تلاش ایران برای توقیف نفتکشها در دریای عمان طی روز چهارشنبه بیش از هر چیز ناشی از یک نوع فضاسازی رسانهای علیه ایران باشد که طی سالهای گذشته بارها و بارها تکرار شده است.
--> اخبار مرتبط- انگلیس بار دیگر تهران را متهم کرد
- پرونده ایران در واشنگتن کجاست؟
- ظریف: اختلاف من و علیرضا اکبری از CTBT شروع شد / هدف طائب از گاندو زدن من بود؛ فکر میکرد من نایاک را تاسیس کرده ام
- واکنش دور از انتظار آمریکا به بازگشایی سفارت ایران در عربستان
- آمریکا: دخالت ایران در رفتوآمد کشتیها را تحمل نمیکنیم
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.