ارایه راه حل های بنیادین برای مشکلات کشور وظیفه دانشگاه است
تهران - ایرنا - وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفت: نمی توانیم خیلی انتظار داشته باشیم دستگاه های اجرایی با حجم بسیار بالای امورات جاری روزمره بتوانند راه حل های بنیادین برای مسائل و مشکلات کشور ارائه کنند، بنابراین، این کار وظیفه دانشگاه است.
به گزارش خبرنگار حوزه علم و آموزش ایرنا، حجت الله عبدالملکی روز سه شنبه در آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی حرکت، تمدنسازی را یک موضوع بسیار بزرگ در طول تاریخ دانست که شاید به تعداد انگشتان یک دست اتفاق افتاده باشد.
وی افزود: جمهوری اسلامی مسئله تمدن نوین اسلامی را به عنوان یک هدف در چله دوم مطرح می کند و به تعبیر رهبر معظم انقلاب این تمدن نوین مبتنی بر یک ظرفیت واقعی است که می شود به آنها امید بست و مهمترین ظرفیت امیدبخش نیز از دیدگاه ایشان ظرفیت نیروی انسانی عالی هست که در کشور وجود دارد.
عبدالملکی با تاکید براینکه، ایران یکی از غنی ترین کشورها از لحاظ نیروی انسانی است، تاکید کرد: کشورمان دارای نیروی جوان، توانمند و دارای تحصیلات دانشگاهی با ضریب هوشی بالا و فعال است و این ظرفیت می تواند به عنوان سوخت اصلی برای پرتاب موشک تمدنی مورد توجه باشد.
وی مهمترین خاستگاه ظرفیتی این نیروی جوان و توانمند موجود را در کشور دانشگاه ها دانست و افزود: وظیفه دانشگاه به عنوان قلب تپنده و مرز اصلی تمدن نوین اسلامی در چارچوب ادبیات گام دوم انقلاب سه اقدام اصلی شامل نظریه پردازی، ارائه راه حل برای رفع مسائل و مشکلات جاری کشور و حتی بین الملل و همچنین تربیت نیروی انسانی دانشمند و اندیشمند است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در توضیح بیشتری افزود: کار اول دانشگاه نظریهپردازی است. اگر ادعای حرکت در حوزه تمدنی داریم، احتیاج به نظریه های جدید و متفاوت و یک مرحله بالاتر از آنچه که هست داریم.
وی در توضیح وظیفه دوم دانشگاه اظهار داشت، گفت: نهایت کار دستگاه های اجرایی این است که تجربه در اختیار بخش دانش و علمی کشور قرار دهند و خیلی نمی توانیم انتظار داشته باشیم دستگاه های اجرایی با حجم بسیار بالای امورات جاری روزمره بتوانند راه حل های بنیادین برای مسائل و مشکلات ارائه کنند، بنابراین این کار دانشگاه است.
وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در توضیح وظیفه سوم دانشگاه ها تحت عنوان تربیت نیروی انسانی دانشمند و خلاق گفت: در کشور علاوه بر اینکه به نیروی دانشمند و اندیشمند احتیاج داریم که به صورت خودکار در جریان عمومی فعالیت دانشگاه اتفاق می افتد، به نیروی کارآمد در حوزه اجرا در بخش حاکمیتی، دولتی و مدیریتی در سطح اجتماعی و سیاسی و چه در حوزه اقتصادی که مسئله اصلی آن تربیت کارآفرینی است، نیز نیاز است.
وی در ادامه با طرح این پرسش که چه کسی قرار است در جهت تمدن اسلامی و هدف اصیل و محکم گام دوم انقلاب اسلامی، نظریه پردازی، حل مسئله و تربیت نیروی انسانی را انجام دهد، افزود: به طور طبیعی این وظیفه دانشگاه است؛ چرا که در دانشگاه دو رکن مهم استاد و دانشجو می توانند این اتفاق را رقم بزنند.
نمایشگاه آثار و دستاوردهای چهاردهمین جشنواره بینالمللی «حرکت» از اول تا سوم خرداد ماه در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برپا شده است.
ادامه دارد...