اردوغان: سوئدی ها پس از قرآن سوزی اخیر انتظار عضویت در ناتو را نداشته باشند
اردوغان گفت دولت سوئد که اجازه قرآن سوزی و برپایی تظاهرات گروه های تروریستی در کشورش را می دهد، نمی تواند از آنکارا انتظار حمایت از عضویت این کشور در ناتو را داشته باشد.
«رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه گفت دولت سوئد پس از قرآن سوزی اخیر و استنکاف از استرداد دهها فعال کُرد به آنکارا، انتظار حمایت ترکیه از عضویت این کشور در ناتو را نداشته باشد، چون آنکارا به عضویت این کشور رای نخواهد داد.
به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اردوغان با اشاره به قرآن سوزی اخیر یک سیاستمدار راستگرای افراطی در مقابل سفارت این کشور در شهر استکهلم و نیز اعتراضات فعالان کرد در استکهلم علیه ترکیه، گفت که کشورش با درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو مخالفت خواهد کرد.
ترکیه مدتهاست که دولت سوئد را به خاطر مدارا با گروه کُردی «کارگران کردستان ترکیه» یا پکک، که دولت ترکیه آن را تروریستی می داند، نکوهش می کند و خواستار استرداد دهها فعال پ ک ک است که در سوئد زندگی می کنند.
همچنین "راسموس پالودان"سیاستمدار افراط گرای سوئدی، اخیرا در مقابل سفارت ترکیه در شهر استکهلم نسخه ای از قرآن را سوزاند که این اقدام با واکنش ها و موج محکومیت گسترده در کشورهای مختلف اسلامی روبرو شده است.
همزمان با این رویداد، فعالان عضو پ ک ک در سوئد نیز تظاهراتی ضدترکیه در سوئد برپا کردند.
این رویدادها خشم مقامات ترکیه را برانگیخته است و در پی وقوع هتک حرمت اخیر به قرآن، صدها هزار نفر از مردم ترکیه در شهرهای مختلف این کشور علیه این اقدام موهن تظاهرات کرده و آن را محکوم کرده اند.
اردوغان روز دوشنبه (دیروز) در این باره گفت: «روشن است که کسانی که اجازه دادند چنین اقدام پَستی (قرآن سوزی) در مقابل سفارت ما انجام شود، دیگر نمی توانند از ما در مورد درخواست عضویت در ناتو انتظار داشته باشند. شما اجازه می دهید که سازمان های تروریستی در خیابان های شما رژه بروند و آن وقت از ما انتظار حمایت برای ورود به ناتو را دارید. این اتفاق نخواهد افتاد.»
او افزود: «آنها هیچ حمایتی از ما در مورد ناتو نخواهند دید، مگر اینکه سوئد به نظرات ترکیه احترام بگذارد.»
سوئد و فنلاند پس از حمله روسیه به اوکراین برای عضویت در ناتو دعوت شده اند. ورود هر عضو جدید به ناتو باید با اتفاق آرا اعضای این سازمان نظامی - امنیتی تصویب شود و ترکیه تنها مخالف پیوستن سوئد به این سازمان است.
سوئد در ژوئن 2022 تغییراتی را در قوانین ضد تروریسم خود در تلاش برای پاسخ دادن به نگرانی های ترکیه انجام داد، اما اردوغان راضی نشد. اردوغان هفته گذشته از سوئد درخواست کرد که حدود 130 عضو پ ک ک را از این کشور اخراج و به ترکیه مسترد کند.
اردوغان تاکید کرده مادامی که سوئد 130 فعال پ ک ک را به ترکیه مسترد نکند، آنکارا با موضوع پیوستن سوئد به ناتو مخالفت خواهد کرد.
دولت ترکیه همچنین از اقدام اخیر یک عضو سوئدی کمیته همبستگی با کردها در به دار آویختن مجسمه اردوغان در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم به شدت خشمگین است.
تماشاخانه