ارز 4200 یک رانت بزرگ ایجاد کرد / دولت پایش را از گلوی مردم بردارد
نامزد انتخابات ریاستجمهوری وی با بیان اینکه سیاست تعدیل نرخ ارز یک رانت بسیار بزرگ ایجاد می کند، گفت: ما در دولت سلام یک شبکه توزیع کالا به وجود میآوریم.
به گزارش مشرق، سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما در پاسخ به این پرسش که برنامه دولت شما برای ساماندهی یارانهها چیست؟ افزود: یارانه زمانی مورد نیاز است و وظیفه دولت هاست که آن را بپردازند که شکاف طبقاتی ایجاد شده باشد؛ وقتی قدرت خرید در یک جامعه مانند کشور ما فاصله زیادی گرفته باشد که بنا بر گزارشهایی براساس نسبت درآمد دهک بالاتر به پایینترین دهک، حدود 15 و نیم برابر است.
وی ادامه داد: زمانی که شکاف طبقاتی زیاد میشود و توزیع اقتصاد، ناعادلانه و ساختارها استضعاف گر است و زمانی که تفاوت میان طبقات مختلف اجتماعی بین مناطق مختلف کشور داریم و مجبوریم جبران کنیم که راه آن، یارانه است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه نحوه توزیع یارانه در کشور ما اشکال اساسی دارد افزود: این نحوه بر مبنای تعدیل قیمتها تولید پول و یارانه را توزیع میکند به عبارتی بهتر، گرانی را خلق میکند و هزینههای عمومی را بالا میبرد و از این محل، منابعی را ایجاد و سپس توزیع میکند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه من مخالف هدفمند کردن یارانههای پنهان عجیب و غریب نیستم، گفت: ما چند ده برابر یارانه مستقیمی که پرداخت میکنیم یارانه پنهان میپردازیم و هر میزان پول ملی کاهش مییابد، شکاف قیمتی در حال افزایش است.
قاضی زاده هاشمی افزود: زمانی در گاز، 600 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان میپرداختیم که اکنون تا دو برابر آن را ذکر میکنند.
وی با بیان اینکه نظام جامعی را به عنوان «نظام جامع بیمه، مالیات و حمایت» طراحی کردیم گفت: این سامانه برای تک تک خانوارهای ایرانی شناسنامهای را در نظر میگیرد و مردم به سه گروه تقسیم میشوند؛ آنهایی که درآمدشان بیش از هزینه ماهیانه شأن است؛ آنهایی که درآمدشان کمتر از هزینههای شأن است و آنهایی که سر به سر هستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نظامی که در حال طراحی آن هستیم، هوشمند است و همه مجموعه خدمات یارانه و بیمه حمایت به این سامانه وصل میشوند.
پایه دولت سلامت بر اساس شفافیت است
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: هر حوزهای سامانه هوشمند الکترونیک دارد و پایه دولت سلامت بر اساس شفافیت است.
قاضی زاده هاشمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: من چون یک پزشک جراح بودم قبلا مالیات میدادم اما بیعانه دریافت نمیکردم امروز نیاز دارم یا خیر؟ شماممکن است یک پدر و مادر سالمند و یا فرزندی معلول داشته باشید دولت باید به شما کمک کند وقتی خدای نکرده آدم یک بیماری مثل سرطان میگیرد و نیاز به کمک دارد یعنی حال افراد و هزینههای آنها تغییر پیدا میکند و درآمدهای آنها هم تغییر پیدا میکند.
وی گفت: امسال کرونا بسیاری از مشاغل ما که بیش از 60 درصد مشاغل میشود که به ترتیب مشاغل روزمره محسوب میشود درآمدهایشان تغییر پیدا کرده است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنابراین امسال که کرونا است چون مضرب مالیاتی سال گذشته شأن A ریال بوده است امسال باید ضربدر یک عددی کنیم و دوباره از آنها مالیات بگیریم نوع بهره مندی از یارانه هم همین طور است.
قاضی زاده هاشمی گفت: بنابراین بر اساس نیاز خانوار در زمان معین که به صورت سالانه است یارانه هوشمند پرداخت میشود.
وی افزود: هر حوزهای سامانه هوشمند الکترونیک دارد و پایه دولت سلامت بر اساس شفافیت است وقتی که شما نظام شفاف درست نکنید اینکه ما انتظار نداشته باشیم نقطه زنی کنیم بی معنی است ما اکنون در قضیه دارو مشکلی داریم برای مصرف دارو در کشور جالب است شما بدانید دهک ثروتمند جامعه مصرف بیشتری در دارو نسبت به دهکهای فقیرتر دارد.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: دارو نیاز اساسی درمانی است درآنجا هم دهکهای ثروتمند از یارانه بیشتری استفاده میکنند نقطه زنی یعنی چه، یعنی اینکه من بدانم چه کسی دیابت دارد، انسولین نیاز دارد به او انسولین برسانم و پوشش ریسک بدهم و هزینه دریافت انسولین را به آن شخص بدهم چگونه؟ یعنی آن کد تأمین اجتماعی که دارد پیش من دولت مشخص است و من یارانه دریافت انسولین آن را روی دفترچه بیمه خودش به او میدهم.
قاضی زاده هاشمی گفت: این یک نظام جامع اطلاعاتی کامل میخواهد که باید آن را محقق کنیم من قبل از اینکه یک سیاست مدار و یا یک نماینده مجلس باشم یک پدر، پسر یا پزشک هستم و فرزندانی دارم که وقتی به آنها نگاه میکنم احساس میکنم آنها نیاز به امیدی برای آینده شأن دارند برای همه فرزندان ایران باید این اتفاق بیفتد.
وی افزود: وقتی که به پدر و مادرم نگاه میکنم و هزینههایی که در دوره سالمندی آنها دارند خیلی بیشتر از هزینههای در دوره فعالیت است آنها اکنون عروس، داماد و نوه دارند و بیماری هم به آن اضافه شده است بستری در افراد بالای 60 سال 10 برابر میزان بستری در افراد بین 20 تا 30 است و هزینههایشان بیشتر است.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: درست ما در نظام تأمین اجتماعی که داریم حقوق آنها نصف میشود و خدمات کمتری به آنها میدهیم من به عنوان یک پزشک وقتی که بیماران به من مراجعه میکنند درگیر مسائل خانوادگی شده و می بینم که سرطان برای آنها فقر میآورد چون اموال آنها را میخورد سالی یک درصد از افراد جامعه به خاطر بیماریهای صعب العلاج دچار فقر میشوند.
دولت باید خود را در کنار مردمش ببیند
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما آمده ایم که مدل اداره کشور را تغییر دهیم، دولت باید خود را در کنار مردم ببیند.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: ما در دولت سلام نیامدیم که چند برنامه اصلاحی داشته باشیم ما آمده ایم که مدل اداره کشور را تغییر دهیم ممکن است برنامههای زیادی قابل ارائه باشد ولی اگر نوع حاکمیت که در آن مردم بر دولت حاکم هستند و دولتمردان کارگزاران مردم هستند باید به مردم پاسخگو باشند باید دست دولتها پیش مردم دراز باشد.
وی گفت: وقتی دولتها از محل نفت و انرژی درآمد دارند دستشان دراز نیست و پاسخگو هم نیستند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: بنابراین خدماتی که باید به مردم ارائه دهند، که ارائه نمیشود.
قاضی زاده هاشمی گفت: ما محاسبه کردیم و به این نتیجه رسیدیم که میزان منابع طبیعی که در 50 سال گذشته ما تبدیل به دلار کردیم اعم از نفت، گاز، معدن و امثال اینها اگر بر جمعیت تقسیم کنیم نفری سه میلیون تومان در ماه به مردم میرسد اما چون ما اینها را بد توزیع کردیم شکاف طبقاتی و فقر درست کردیم.
وی افزود: یعنی داستان ما در یارانهها به علاوه برنامههای ما برای مبارزه با ساختارهای فقرزا استضعاف گر باید باشد وگرنه باید عدد یارانه را اضافه کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برنامه ریزی ما این است که انشا الله تا سال 1403 مجموعه سامانهها را کامل کنیم و یارانه را به سمت یارانه هوشمندشدن هدایت کنیم.
قاضی زاده هاشمی در خصوص نظام جامع مالیاتی کشور افزود: برنامه محوری من برای اجرای عدالت و کاهش ضریب جینی است ما اکنون جزو کشورهایی هستیم که بیشترین مالیات را نسبت بر اشخاص حقوقی داریم یعنی اینکه بیشتر اینکه مالیات را از کسب و کار میگیریم.
وی افزود: در کشورهای توسعه یافته کمتر از چهار درصد مالیات را از کسب و کار میگیرند.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: در بخش مالیات از اشخاص حقیقی ما یکی از کمترینها در جهان هستیم یعنی کاری کردیم که تولید ما ضرر و زیان زیادی ایجاد میکند اکنون ما باید چکار کنیم باید مالیات را از اشخاص حقوقی کم کنیم و بیشتر ببریم به سمت اشخاص حقیقی یا مالیات بر مصرف را جایگزین آن کنیم.
قاضی زاده هاشمی افزود: اکنون بخشی از بودجه کشور به مالیات وابسته است و باید ذره ذره نظام جامع مالیاتی را ایجاد کنیم و بعدا که این داستان هدفمندی را وصل کردیم به آن نظام بیمهای را هم به آن وصل کنیم و عوارض مختلف نیز به آن وصل شود که مردم فقط در یکجا مالیات پرداخت کنند.
نظام مالیاتی و یارانهای هوشمند ایجاد میکنم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه هم اکنون سه نوع مالیات از مردم گرفته میشود، گفت: باید یک سازمان داشته باشیم که از یک طرف مالیات هوشمند گرفته شود و از طرف دیگر یارانه هوشمند به مردم دهد.
سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: ما ایجاد یک سامانگاه اطلاعاتی در سازمان مالیاتی ایجاد میکنیم که مجموعه اطلاعات وارد این سامانه و سازمان اطلاعاتی میشود و همچنین مجموعه درآمدهای خانوارهای ایرانی بر اساس هزینه و درآمد طبقه بندی میشود و 85 میلیون نفر جمعیت ایران 85 میلیون کد دریافت میکنند یعنی هر چند دهک بندی میشوند، اما هر خانواده برای خودش موجودیت پیدا میکند، چون درآمدها و هزینههایشان با خانوار دیگر فرق داشته باشد.
وی گفت: مه افراد در زمانهای و شرایط گوناگون وضعیتهای متفاوتی دارند برای مثال فردی امسال وضع مالی اش خوب است، کسب و کارش عالی بوده است، درآمد خوبی داشته است، اما سال بعد به هر دلیلی ورشکست شده است بنابراین اینکه در شرایط فعلی 10 درصد برای مثال مالیات افراد افزایش مییابد بی معنی است در واقع اتفاقی که اکنون در حال وقوع است همین موضوع است اکنون ما کاری نداریم که فرد چه درآمدی دارد و در چه شرایطی است، مریض است یا سالم است و ما وضعیت درآمدی و هزینه وی را مانند سال قبل ببینیم و این کار کاملا خطاست، در صورتی که در دولت سلام با برنامه ریزیها و ایجاد سامانههای لازم، دریافت مالیات به صورت کاملا هوشمند انجام میشود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره ارز 4 هزار تومانی و برنامههای دولت آینده سلام اضافه کرد: با رویه ارز 4 هزار تومانی مخالف هستم و آن را رویهای در شرایط فعلی دانست که قرار بود اقلام و مایحتاج مردم به صورت ارزان قیمت به دست مردم برسد البته این کار با این تصور انجام شد که نتایج مثبت آن نصیب مردم شود و نیت خیر دولت کافی است تا مردم به نتیجه برسند البته این کار بدون نظام توزیع هوشمند انجام شد ما اول انقلاب که کوپن به مردم داده بودیم عملا یک شبکه توزیع ایجاد شده بود البته این کار کم و بیش در فضای انقلابی اول انقلاب جواب میداد، اما الآن مردم هم چوب را میخورند و هم پیاز را، هم 30 میلیارد دلار از داراییهایشان کم میشود که معلوم نیست به کجا میرود که کلی سلطان ایجاد میشود و دستگاه قضاء نیز باید برای محاکمه آنها ورود کند و از طرفی دیگر باید اصل این سیاست را اصلاح کرد.
قاضی زاده هاشمی گفت: ما سیاست تعدیل ارز را و رساندن آن به نرخ واقعی برای جلوگیری از قاچاق، رانت و چند نرخی شدن آن ایجاد میکنیم البته ما در دولت سلام تمام کارها دست نهادهای مردمی انجام میشود و دولت کار تنظیم گری دارد و معتقدیم دولت به طور کامل باید خود را کنار بکشد و پایش را از گلوی مردم بردارد هم اکنون دولت مانع خیلی از چیزهاست و خیلی از جاها که کار را به بازار واگذار کردیم، مشکلات حل شد.
وی در توضیح وضعیت و مشکل تولید و توزیع مرغ افزود: یکی از تولید کنندگان مرغ به من گفت اگر دولت اجازه میداد ما میتوانستیم هم مرغ را به اندازه تولید کنیم هم صادرات کنیم غذای مرغ را به مقدار کافی تأمین میکردیم و هم ارز برای کشور تأمین میکردیم در عین حال بازار داخل را هم تأمین میکردیم در عین حال با 30 درصد زیر قیمت فعلی مرغ را به مردم میفروختیم در شرایط فعلی مردم ما هم ارز 4 هزار و 200 تومانی از جیبشان میرود و هم با قیمت گران مواد مورد نیاز را تهیه میکنند.
قاضی زاده هاشمی در ادامه به موضوع خرید تضمینی گندم نیز اشاره کرد و گفت: گندم جزو کالاهای استراتژیک محسوب میشود هم اکنون در خرید تضمینی ما کلی خاک خارج میشود، چون دولت در خرید گندم مستقیم دخالت دارد در حالی که در خرید گندم و دیگر کالاها باید در بورس کالا فروخته و قیمت گذاری در بورس کالا انجام شود، در واقع کل تولید و توزیع باید در اختیار یک مدیر زنجیره تأمین باشد یعنی در مورد گندم باید از تأمین بذر تا سایر نهادههای تولید و تا سفره مردم، دست آن مدیر باشد و دولت باید تنظیم گر مسائل باشد.
ایجاد 4 میلیون شغل جدید در دولت سلام
امیر حسین قاضی زاده هاشمی گفت: برنامه ریزی انجام داده ایم که 4 میلیون شعل جدید را در دولت سلام ایجاد کنیم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در این حوزه ما یک مسئله بیکاری مطلق داریم و یک مسئله مشاغل ناقص داریم، شغل ناقص برای آن کسی است که کمتر از 41 ساعت و 44 ساعت در هفته کار میکند.
وی با اشاره به اینکه حدود 9 میلیون نفر محموع این دو عدد است که کمتر یا بیشتر آن جای بحث دارد، اضافه کرد: ما طراحی که انجام داده ایم این است که 4 میلیون شغل جدید ایحاد کنیم.
قاضی زاده هاشمی گفت: 9 میلیون نفر داریم که حدود 5 میلیون نفر مشتغل ناقص و بقیه فاقد شغل هستند.
وی تاکید کرد: ما نرخ بیکاری را از حدود 12 درصد به شش درصد خواهیم رساند به خصوص در حوزههای فناورانه، زیرا که مدل اقتصاد کشور باید به سمت استارت آپ ها و دانش بنیانها برود.
قاصی زاده هاشمی گفت: در حوزه اشتغال ما نمیتوانیم با نیروی کار ارزان قیمت بنگلادش، کامبوج و هند رقابت کنیم چون انها حجم زیاد نیروی انسانی دارند و ارزش پول ملی را کاهش میدهد.
وی با اشاره به اینکه نیروی انسانی در ایران مثل آنها نیست، افزود: ما باید به سمت فناوری برویم زیرا هم نیروی انسانی، هم دانش و هم نخبه در کشور موجود است.
قاصی زاده هاشمی تاکید کرد: پس ما باید پایه توسعه اقتصادی کشور را براساس صنایع خلاق، استارتاپ ها و اقتصاد دانش بنیانها بگذاریم.
وی گفت: ما باید حجم برخی از اشتعال در برخی از حوزهها همچون کشاورزی و صنعت را کاهش دهیم و به سمت خدمات که مشاغل سریع الرشدتر است، برویم.
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: برای این کار ما طراحی دوساله داریم که تمامی شهرهای کشور مزیتهای شعلی آنها تعیین میشود و سامانهای طراحی خواهد شد که افراد با شغل ناقص و بیکار ثبت نام کنند تا بر اساس اورده به انها شغل پیشنهاد میشود و در صورت پذیرفتن پس از آموزش سه ماهه و منابع مالی اولیه تامین میشود تا زمانی که شغل انها اتفاق بیفتد.