ارکانی: استفاده از رمزارزها ظرفیت مناسبی برای دلارزدایی است
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: استفاده از رمزارزها میتواند به عنوان ظرفیتی برای خنثی کردن تحریم های بانکی مورد استفاده قرار بگیرد.
به گزارش مشرق؛ احسان ارکانی با تاکید بر لزوم دلارزدایی با استفاده از رمزارزها گفت: رمزارزها از موضوعاتی است که در حال پیدا کردن جایگاه خود در فضای تبادلات پولی دنیا است.
وی ادامه داد: در کشور ما بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی حاکمیتی تعریف پول و اوراق بهادار، براساس سیستم و روش قدیمی و سنتی اسکناس و پشتوانه طلا کار می کند منتها با توجه به فراگیرشدن استفاده از رمزارز در حوزه تبادلات بین المللی و خارجی بسیاری از شرکتهای داخلی آن هم علی رغم تمام ممنوعیت و مقاومت بانک مرکزی باید تجدیدنظری در سیاستها صورت گیرد.
این نماینده مجلس ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به مشکلات در تبادلات بانکی عادی به واسطه تحریم های بانکی، باید بانک مرکزی راهکار و برنامه تعریف شده دقیق، قانونی و حقوقی برای مشخص کردن چارچوب مجاز استفاده از رمزارزها تعریف کند؛ در حال حاضر بسیاری از افراد در جامعه به صورت شخصی از رمزارزها استفاده کرده و شرکت های بخش خصوصی هم همین روند را در پیش گرفتهاند.
ارکانی استفاده از رمزارزها را ظرفیتی برای خنثی سازی تحریم های بانکی عنوان و اظهار کرد: بانک مرکزی و دولت برای رسمی کردن استفاده از رمزارزها لایحه ای را به مجلس بفرستد که مجلس آماده همراهی برای استفاده از ظرفیت رمزارزها برای تبادلات مالی است.
وی با اشاره به افزایش علاقه همسایگان ایران مانند روسیه و ترکیه به تجارت با ارزهای دیجیتال گفت: رمزارز مساوی با اسکناس زدایی، دلارزدایی و یورورزدایی و در یک کلام کنار گذاشتن تمامی ارزهای خارجی معمول و رسمی می شود؛ مدل تبادل رمزارزها خارج از قاعده فعلی استفاده از ارزهای رایج و اسکناس است.
ارکانی با بیان اینکه تبادلات مالی و بانکی خیلی از شرکتهای خصوصی و تجار از طریق رمزارز با بسیاری از کشورهای دنیا انجام می شود، افزود: استفاده از رمزارزها در حوزه رسمی و دولتی با مشکل مواجه است؛ با توجه به اینکه کشورهای اصلی طرف تجارت ایران مثل روسیه، چین و ترکیه از روش تجارت با ارزهای دیجیتال استفاده می کنند، می توان به صورت موقت و بعد در قالب تفاهم نامه و موافقتنامه از رمزارز برای توسعه تبادلات و تجارت بهره گرفت و به استفاده از رمزارز را رسمیت داد.
وی با بیان اینکه توسعه خدمات مالی غیرمتمرکز باعث تحریم نشدن تجارت و حذف تدریجی دلار می شود، افزود: یکی از نکات مهم در تبادل رمزارز اعتماد دو طرف تبادل کننده رمز ارز به یکدیگر است؛ در حوزه غیردولتی ریسکی برای این کار وجود دارد اما در تبادلات بخش دولتی بین دو دولت این ریسک تقریبا به صفر می رسد؛ مثلا اگر دولتی محصول خارجی به روسیه صادر کند و بخواهد معادل آن را رمز ارز دریافت کند این ریسک به دلیل معتبر و شناخته شده بودن دو طرف معاملات به صفر می رسد که این یک مزیت است.
ارکانی در پایان و در جمع بندی گفت: همه کشورها در حال کنار آمدن با رمزارزها بوده و روابط و قوانین خود را مبتنی با آن تعریف کرده تند؛ پس هر چه ما دیرتر اقدام کنیم، ظرفیت های این فضا را از دست می دهیم.