از آزادی وریا تا لشگر رسانهایِ اعزامی به قطر و شفافسازی علی کریمی
بعد از پیروزی بزرگ تیم ملی برای ولز در دومین بازی رقابتهای جام جهانی قطر، یکی از رخدادهایی که در سطح گسترده واکنش کاربران فضای مجازی را به همراه داشت، در ارتباط با فیلمهایی بود که از حضور برخی افراد اعزام شده به قطر منتشر شد. این افراد که طی هفته به «لشگر رسانهای اعزامی به قطر» مشهور شدند، شامل افرادی بودند که تحت عنوان خبرنگار رسانهها برای حمایت از تیم ملی در بازیها به جام جهانی...
فرارو - مطابق روال هفتههای گذشته و در میانه تبوتابهای ناشی از برگزاری جام جهانی فوتبال در قطر، این حوزه ورزش و به ویژه فوتبالیستها هستند که کانون اصلی توجهات را در هفته جاری به خود جلب کردند. البته در این بین همچنان تبعات ناشی از ناآرامیهای اخیر کشور بر رویدادها سایه افکنده و نگاهها را به خود جلب کرده است.
بهگزارش فرارو، هفت روز گذشته با بُرد ویژه ایران در دومین بازی ایران در جام جهانی آغاز شد. در ادامه بازی سوم ایران در میانههای هفته به عنوان سیاسیترین بازی جام جهانی انجام شد. در میانه این دو بازی مهم ایران در جام جهانی، آزادی برخی چهرههای مشهور که در ارتباط با حوادث اخیر بازداشت شده بودند، واکنشهای گستردهای را در میان رسانهها و فضای مجازی به همراه داشت که در ادامه به مهمترین آنها پرداخته میشود.
آزادی وریا غفوری، حسین رونقی و پرویز برومند
در ابتدا هفته جاری یکی از خبرها یا رخدادهایی که بازتاب گستردهای در میان رسانهها و فضای مجازی بود، خبر آزادی حسین رونقی، فعال سیاسی در شنبه (5 آذر) بود. وی در شبانگاه روز شنبه، با قرار وثیقه آزاد شد تا تحت درمان قرار گیرد. برادر حسین رونقی فعال سیاسی در توییتر نوشت: «حسین امشب با قرار وثیقه آزاد شد تا تحت درمان قرار گیرد. با تشکر از همراهی و همصدایی هموطنان عزیزم که صدای ما بودند.»
همزمان با آزادی رونقی، اخباری مبنی بر آزادی وریا غفوری، بازیکن سابق استقلال و تیم ملی نیز منتشر شد، اما بلافاصله این خبر تکذیب شد. طی روزهای بعد نیز اخبار ضدونقیضی در ارتباط با آزادی وریا، منتشر میشد که هر بار تکذیب میشد. در نهایت، صبح سهشنبه (8 آذر) وریا غفوری با اعزام از زندان به دادسرا و انجام آخرین تحقیقات قضایی با سپردن قرار وثیقه مناسب از زندان آزاد شد.
علاوه بر رونقی و غفوری، پرویز برومند، دروازهبان سابق استقلال نیز یکی از دیگر افراد بازداشتیای که در میانه ناآرامیهای اخیر بازداشت شده بود، در هشتم آذر ماه آزاد شد. در این ارتباط، قوه قضاییه اعلام کرد: احمدرضا عابدزاده، کریم باقری و علی فتح الله زاده با حضور در دفتر دادستان تهران در پیگیری پرونده پرویز برومند دروازه بان اسبق تیم استقلال خواهان مساعدت قانونی و بررسی مجدد این پرونده شدند و دادستان تهران ضمن توضیح ابعاد پرونده و بررسی تاسیسات قانونی، قرار بازداشت برومند را تبدیل و دستور آزادی وی را با قرار وثیقه صادر کرد.
در مجموع، آزادی این سه فرد در سطحی گسترده واکنش کاربران فضای مجازی و رسانهها را به همراه داشت. حتی عکس بعد از آزادی غفوری، رونقی و برومند به شکلی گسترده در فضای مجازی و رسانهای بازنشر شد.
گفتگوی ویژه علی کریمی و شفافسازی پیرامون شایعه دزدیده شدناش
یکی دیگر از خبرسازان مهم هفته جاری، علی کریمی بود. علی کریمی که از ایران خارج شده و به کانادا مهاجرت کرده، در گفتوگویی به بسیاری از مسائل و حاشیههای مربوط به خود طی بیش از دو ماه گذشته پاسخ داد.
در این بین، کریمی در مصاحبه با مکس امینی کمدین ایرانی - آمریکایی، درباره شایعه دزدیده شدنش توسط مهران مدیری توضیح داد: شاید برای کسی باورپذیر نباشد، اما من تاکنون نه دیداری با آقای مهران مدیری داشتم و نه با ایشان تلفنی صحبت کردهام. چندین بار توسط دوستان مشترک به برنامههای ایشان دعوت شدم، اما هیچوقت این دعوت را نپذیرفتم. این ماجرا اصلا صحت نداشته که ایشان بخواهند من را بدزدند.
حاشیههای عجیب لشگر رسانهای اعزامی به قطر
بعد از پیروزی بزرگ تیم ملی برای ولز در دومین بازی رقابتهای جام جهانی قطر، یکی از رخدادهایی که در سطح گسترده واکنش کاربران فضای مجازی را به همراه داشت، در ارتباط با فیلمهایی بود که از حضور برخی افراد اعزام شده به قطر منتشر شد. این افراد که طی هفته به «لشگر رسانهای اعزامی به قطر» مشهور شدند، شامل افرادی بودند که تحت عنوان خبرنگار رسانهها برای حمایت از تیم ملی در بازیها به جام جهانی اعزام شدند.
در این میان، انتشار ویدئوهایی از مصاحبهی عجیب دو هوادار زن تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر واکنشهای زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشت. در این ویدئو یک زن ایرانی هوادار تیم ملی فوتبال کشورمان با خبرنگاری خارجی گفتگو میکند و میگوید در ایران آزادی وجود دارد و زنان و مردان از برابری کامل برخوردارند. در میانهی صحبتهای زن یکباره مردی از خارج کادر او را متهم به دروغگویی میکند. زن با خنده انکار میکند و سپس میگوید این افراد قصد ایجاد تفرقه میان ایرانیها را دارند و در جبههی آمریکا و اسرائیل هستند.
پس از انتشار این ویدئو برخی کاربران مدعی شدند این زن فرح عبدی نام دارد و معاون مدیر کل وزارت ارشاد در بخش رسانههای خارجی است. این ویدئو به شکلی عجیب و بیسابقه در فضای مجازی بازنشر شد. در ادامه نیز ویدئوی دیگری منتشر شد که نشان میدهد پس از تلاشهای نافرجام او (احتمالا فرح عبدی) برای مصاحبه به زبان انگلیسی، زن ایرانی دیگری هم به کمکش آمده بود، اما او هم به دلیل عدم تسلط به زبان انگلیسی، جملات بی معنایی را به زبان آورده بود. انگلیسی صحبت کردن این زن هم واکنش کاربران را به دنبال داشته است، به خصوص جایی که کلمه solve (به معنای حل کردن) را به اشتباه «اسلاو» تلفظ میکند. برخی کاربران نیز مدعی شدند این زن سارا مسعودی، دارای دکترای رسانه و از مدیران خبرگزاری فارس است.
انتشار این دو ویدئو، در کنار عکسهایی از دیگر افراد اعزامی به قطر با حمایت مستقیم دولت، انتقادات زیادی را به همراه داشت. مصطفی وثوقکیا از اصولگرایان فعال در حوزه فرهنگ، امیرحسین ثابتی مجری برنامه تلویزیونی «جهان آرا»، محمدرضا شهبازی مجری برنامه تلویزیونی «پاورقی»، مهدی خانعلی زاده مجری برنامه تلویزیونی سیاسی «بدون توقف»، حسین دارابی کارگردان اصولگرا، دانیال معمار سردبیر روزنامه همشهری در دوره زاکانی، علی رجبی مجری و برنامه ساز سیاسی و... از جمله چهرههایی بودند، که به عنوان خبرنگار به قطر اعزام شده بودند.
اعزام این افراد، با انتقاداتی گسترده همراه شد چرا که در حالی که از اعزام خبرنگاران ورزشی خودداری شده، شاهد حضور قابل توجه برخی چهرههای اصولگرا و دولتی و مجریان صدا و سیما در جام جهانی بودیم که ارتباطی با ورزش و فوتبال ندارند.
باخت تیم ملی به آمریکا و عدم صعود دور حذفی
دیگر رخداد خبرساز هفته گذشته باخت تیم ملی فوتبال در بزرگترین مسابقه خود در جام جهانی قطر بود. تیم ملی فوتبال ایران در بازیای سرنوشتساز سهنشبه (8 آذر) ساعت 22:30 به مصاف آمریکا رفت. در این دیدار که برای دو تیم حکم مرگ و زندگی را داشت، تیم ملی آمریکا با تک گل، پولیسیچ، ستاره باشگاه چلسی به برتری دست پیدا کرد.
این شکست علاوه بر تحلیل و آنالیز فنی بازی، در بُعد سیاسی نیز واکنشهای مختلفی را به همراه داشت. در این میان دو نوع واکنش به این بازی نشان داده شده، خوشحالی و ناراحتی. حذف تیم ملی موجب شد که بخشی از نیروهای نزدیک به قدرت، انتقادات تندی را علیه افراد و رسانههایی که بعد از باخت تیم ملی خوشحالی کرده بودند، نشان دهند. در مجموع وضعیت قبل و بعد از بازی تیم ملی ایران برابر آمریکا، واکنشهای گسترده رسانهای را به همراه داشت.
ماندن یا نماندن کی روش
بعد از حذف تیم ملی، از مسابقات جام جهانی، بحث ماندن یا عزل کیروش از سرمربیگری تیم ملی به بحث داغ رسانهها و کارشناسان تبدیل شد. حتی برخی رسانههای عربی اخباری را مبنی بر برکناری کیروش از هدایت تیم ملی منتشر کردند. در این ارتباط، بسیار معتقد بودند، بعد از حذف تیم ملی از جام جهانی و درحالی که ما فقط به یک مساوی برای صعود نیاز داشتیم، خیلی از مردم خواهان جدایی کیروش و انتخاب یک مربی خوب خارجی برای تیم ملی هستند. مردم سرمربی میخواهند که شجاع باشد و تیمش فوتبال خوبی به نمایش بگذارد. چیزی که در تیم کیروش به جز در بازی مقابل ولز ندیدیم و همین موضوع نگرانیها را در خصوص تیم ملی بیشتر کرده است.
حالا بحث یافتن جایگزین برای کیروش بسیار داغ شده است. دیروز - پنجشنبه - نیز انتشار اخباری مبنی بر تصمیم فدراسیون فوتبال عربستان برای برکناری اروه رنار فرانسوی از سرمربیگری تیم ملی این کشور، هواداران تیم ملی در فضای مجازی از مسئولان فدراسیون فوتبال درخواست کردند، در صورت اخراج رنار او را فورا به ایران بیاورند و به عنوان جانشین کیروش معرفی کنند.
از میان اخبار