از اقدام قابل تحسین دانشگاه آزاد برای دانشجویان دختر تا مشکلات وام شهریه
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم. مشکلات ثبتنام وام شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد سرپرست صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: دانشجویان...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
*س_ مشکلات ثبتنام وام شهریه دانشجویان دانشگاه آزاد_س*سرپرست صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد گفت: دانشجویان نگران ثبتنام وام شهریه نباشند و اگر هم کارهای فنی این سامانه زمان بیشتری به خود اختصاص دهد، زمان ثبتنام دانشجویان برای وامهای شهریه تمدید خواهد شد. سید هادی سید فضلی، سرپرست صندوق رفاه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در خصوص مشکلات ثبت نام وام شهریه دانشجویان این دانشگاه گفت: سامانهای برای اینکه دانشجویان در سامانههای وزارت علوم شناسایی شوند، سامانهای در نظر گرفتند که ارتباط دانشجویان دانشگاه آزاد با صندوق رفاه وزارت علوم برقرار شود که مشکلی در متینگ اطلاعات ایجاد شده عدم همخوانی وجود داشت که این مشکل درحال مرتفع شدن است که بیشتر این اطلاعات همخوانی شده و به طور کامل حل خواهد شد. وی افزود: دانشجویان نگران ثبت نام وام شهریه نباشند و اگرهم کارهای فنی این سامانه زمان بیشتری به خود اختصاص دهد، زمان ثبت نام دانشجویان برای وامهای شهریه تمدید خواهد شد.
*س_فراخوان جشنواره «کتاب سال دانشجویی» اعلام شد_س*فراخوان «بیست و نهمین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی» از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی اعلام شد. دانشجویان مولف و مترجم فرصت دارند تا 28 اسفند 1400 آثار خود را به دبیرخانه دائمی جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی ارسال کنند. بر اساس این فراخوان دانشجویان تمامی رشتهها و مقاطع تحصیلی دانشگاهی و طلاب سطوح 2 و 3 میتوانند آثار خود را به تعداد نامحدود و براساس شرایط ذیل در شش گروه اصلی شامل فنی و مهندسی، علوم پایه، علوم انسانی، کشاورزی و منابع طبیعی، علوم پزشکی و دامپزشکی، هنر و معماری و دو بخش ویژه و بینالملل به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. براین اساس همزمانی دوره تحصیل دانشجو با زمان چاپ و انتشار اثر، دارا بودن مشخصات عمومی کتاب برای اثر منتشرشده، داشتن اعلام وصول از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتشار کتاب از ابتدای سال 1399 تا پایان 1400، ثبت نام اینترنتی، ارسال دو جلد از کتاب به دبیرخانه و ارسال نسخهای از متن زبان اصلی آثار ترجمهشده، از جمله شرایط شرکت در جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی است. همچنین دانشآموختگانی که حداکثر دو سال پس از فارغالتحصیلی، کتاب خود را در بازه زمانی یادشده (1398-1400) به چاپ رساندهاند، نیز میتوانند در جشنواره شرکت کنند.
*س_ دانشجویان دختر دانشگاه آزاد میتوانند مهمانی دائم بگیرند_س*بر اساس بخشنامه انتقال و مهمانی دانشگاه آزاد اسلامی دانشجویان دختر این دانشگاه میتوانند مهمانی دائم بگیرند. بخشنامه انتقال و مهمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی برای نیمسال دوم تحصیلی به واحدهای دانشگاهی ابلاغ شد. در این بخشنامه آمده است: میهمانی دائم دانشجویان دختر در مقاطع کاردانی و کارشناسی (به استثنای رشتههای پرستاری، مامایی و علوم تغذیه) به شهر محل سکونت والدین و یا همسر، با توجه به شرایط و مدارک موجود در تصویر بالا، امکانپذیر است.
*س_فاطمیپور: تعطیلی دانشگاهها عضوگیری تشکلهای دانشجویی را دچار آسیب کرده_س*معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها گفت: یکی از جدیترین کارهایی که تشکلهای دانشجویی پس از حضوری شدن دانشگاهها باید انجام دهند، عضو گیری دانشجویان و جذب در مجموعههای و تشکلهای خود را انجام دهند. حجت الاسلام فاطمی پور، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد رهبری در دانشگاهها، با اشاره به جدیترین مشکلی که تشکلهای دانشجویی با آن مواجه هستند، گفت: مهمترین مشکلی که دانشجویان در بدنه تشکلهای دانشجویی در دو سال اخیر با آن مواجه شدند عضو گیری جدید است. تشکلهای دانشجویی بدنهای از گذشته در اختیار داشتند و هر سال دانشجویان جدید که وارد دانشگاه میشدند برنامه ریزی میکردند و افرادی را در برای خود جذب میکردند.
وی افزود: دانشجویان جدید در برنامهها شرکت میکردند، مسئولیت میپذیرفتند و به لایههای بالاتر و اتحادیهها راه پیدا میکردند و پس از آن وارد جامعه میشدند و برخی از آنها مسئولیت و مدیریت و رسالت اجتماعی دارند که در دو سال گذشته قسمت اول آسیب دیده است. فاطمی پور خاطرنشان کرد: یکی از جدیترین کارهایی که تشکلهای دانشجویی پس از حضوری شدن دانشگاهها باید انجام دهند، عضو گیری دانشجویان و جذب در مجموعههای و تشکلهای خود را انجام دهند. حیات تشکلها به بدنه آنها است.
*س_ جزئیات برگزاری جشنواره دانشجوی نمونه_س*رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه بیست و نهم و سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه در سال جاری برگزار میشود گفت: دانشجویان متقاضی میتوانند از 20 تا 30 آذرماه در سامانه سجاد ثبت نام کنند. معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اینکه بیست و نهمین و سی امین دوره جشنواره دانشجوی نمونه در سال جاری برگزار میشود گفت: دانشجویان متقاضی میتوانند از 20 تا 30 آذرماه در سامانه سجاد ثبت نام کنند. هاشم داداش پور اظهار داشت: در آخرین دوره جشنواره دانشجوی نمونه سال 98 برگزار شد 13 نفر به عنوان برگزیدگان مرحله کشوری با حضور معاون اول ریاست جمهوری مورد تقدیر قرار گرفتند. وی افزود: در جشنواره سال 1400 که بیست و نهمین و سی امین دوره دانشجویان نمونه است فرآیند جشنواره بر اساس زمان بندیهای پیش بینی شده در هفته سوم آذر آغاز و در اسفندماه با برگزاری مراسم تجلیل به پایان خواهد رسید.
*س_ آمادهسازی 920 بلوک خوابگاهی ویژه اسکان دانشجویان خوابگاهی_س*رئیس صندوق رفاه دانشجویان در بازدید از خوابگاههای دانشگاه شهید بهشتی گفت: 920 بلوک خوابگاهی ویژه اسکان دانشجویان خوابگاهی در دانشگاههای دولتی در نظر گرفته شده است. مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان از بلوک 4 و سالن Game و سالن TRX خوابگاه پسران، بلوک 4 و بلوک 7 در دست احداث خوابگاه دختران دانشگاه شهید بهشتی و فضای موتورخانه و آشپزخانه بازدید و از نزدیک در جریان روند اقدامات صورت گرفته برای تعمیر و بهسازی در خوابگاهها قرار گرفت و در این بازدید زمین چمن مصنوعی خوابگاه دختران و بخش بازسازی شده خوابگاه کچوئی را افتتاح شد.
گنجی در حاشیه این بازدید، با اشاره به کاهش ظرفیت خوابگاهها در صورت حضوری شدن آموزش گفت: باتوجه به مصوبه ستاد ملی کرونا مقرر شده است دانشگاهها در اولین فرصت کلاسها را بهصورت حضوری برگزار نمایند برای تحقق این امر باید شرایط مناسب اسکان دانشجویان در خوابگاه فراهم شود؛ براساس مصوبه ستاد ملی کرونا، ظرفیت خوابگاههای دانشجویی به نصف تقلیل پیدا کرده است؛ با تمهیدات صورت گرفته قریب به 50 درصد دانشجویان در خوابگاههای ملکی و مابقی در خوابگاههای خودگردان مستقر خواهند شد. رئیس صندوق رفاه دانشجویان خاطرنشان کرد: در سطح کشور بالغ بر 202 هزار دانشجوی ساکن در خوابگاه داریم که براساس مصوبه ستاد ملی کرونا به منظور رعایت پروتکلهای بهداشتی، باید نیمی از این جمعیت در 920 بلوک خوابگاهی دولتی و بقیه در خوابگاههای خودگردان اسکان یابند.
*س_ایستگاه مترو به دانشگاه علامه طباطبائی میرسد_س*به منظور تعامل و پیوند دانشگاه، توسعه علمی شهر و استفاده از ظرفیتهای دانشگاه و شهرداری، شهردار منطقه 22 تهران با سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی دیدار و گفتگو کرد.
عبدالله معتمدی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در ابتدای این دیدار ضمن خیرمقدم و قدردانی از شهردار و هیئت همراه برای حضور در دانشگاه، گفت: پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبائی که به عنوان نماد فرهنگی در منطقه 22 قرار دارد، تنها دانشگاه علوم انسانی کشور است. این دانشگاه نزدیک به 600 عضو هیئت علمی، 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و رشتههای مختلف علوم انسانی و اجتماعی در 11 دانشکده دارد که تعدادی از دانشکدهها و مراکز پژوهشی در این پردیس مرکزی مستقر هستند، ولی به دلیل محدودیت فضا تعداد قابل توجهی از دانشکدهها و مراکز آموزشی و همه خوابگاههای دانشگاه درسطح شهر تهران پراکنده هستند. وی تصریح کرد: نگاهی که شهر و ما به عنوان شهروند به شهرداری داریم نیاز به اصلاح و جهت دهی علمی دارد. تصمیمات شهرداریها برای توسعه شهر در ابعاد مختلف میتواند هدف مورد نظر را اجابت کند. با توجه به اینکه محور توسعه یافتگی شهر، انسانها هستند، کنشهای شهری باید به گونهای اتفاق بیفتد تا خواستههایی که شهرداری و شهروندان در مقابل هم قرار نگیرد.