از بازار سیاه تا گرانی سرسام آور هزینه های اسقاط خودرو
یکی از چالشهای دیرینه حوزه صنعت کشور، مبحث اسقاط خودروهای فرسوده است که متاسفانه با وجود ضرورت های موجود تاکنون اجرایی نشده است هرچند که نمایندگان مجلس اخیرا اصلاح قانون مذکور را کلید زدند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، دلایل کافی و لازم برای اسقاط خودروهای فرسوده وجود دارد از آلودگی های زیست محیطی، مصرف بالای بنزین، کاهش تصادفات و ایجاد اشتغال در حوزه خودروسازی با این حال موانعی جدی نظیر گرانی سرسام آور هزینه های اسقاط ناشی از بالا بودن نرخ خودروها و وجود بازار سیاه در این حوزه سبب عدم توجه به موضوع اسقاط خودروهای فرسوده شده است.
خوشبختانه اخیرا نمایندگان مجلس درصدد تصویب طرح اصلاح قانون اسقاط خودرو برآمدند که نویدبخش چشم انداز بهتری برای محیط زیست و صنعت خودرو خواهد بود هرچند که امیدواریم سرانجام آن به دیگر قوانین مجلس نظیر قانون هوای پاک و قانون ساماندهی صنعت خودرو مبتلا نشود برهمین مبنا نیازمند عزمی راسخ از سوی دستگاه های مربوطه برای اجرای قانون مذکور است.
معطل ماندن 10 هزار دستگاه خودرو پشت مرزها و گمرک های کشور
حجت الاسلام سید جواد حسینی کیا در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: بحث اصلاح قانون اسقاط خودرو در زمره دستورهای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و با حضور وزیر صمت نظر دولت بیان همچنین نظرات کارشناسانه اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس هم ابراز شد.
وی افزود: در نهایت از آنجا که اسقاط به میزان کافی وجود ندارد یا قیمت خودروهای اسقاطی برای خودروهای سواری، کامیون و کامیونت ها و کشنده های باری بالا است، در صورتی که ظرفیت اسقاط وجود نداشته باشد، باید 1.5 درصد قیمت خودروها را به حساب صندوقی که دولت اعلام می کند واریز کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: باید به ازای هر چهار خودرویی که در داخل تولید می شود و همچنین به ازای واردات هر خودرو هم یک خودرو اسقاط شود اما چون قیمت خودروها بالا است در مواردی که اسقاط دچار چالش و مشکل شده اگر ظرفیت اسقاط وجود داشته باشد باید ابتدا اسقاط انجام شود در غیر این صورت اگر مشکلاتی نظیر گران شدن قیمت کشنده های باری و خودروهای سنگین وجود داشته باشد باید 1.5 درصد قیمت خودرو پرداخت شود.
حجت الاسلام حسینی کیا خاطرنشان کرد: اکنون 10 هزار خودرو پشت مرزها و گمرک معطل مانده و با این کاری که کمیسیون صنایع و معادن مجلس درباره اصلاح قانون اسقاط خودرو انجام داده عملا راهی برای واردات خودروها باز و ناوگان حمل و نقل بروز رسانی شود.
ضرورت پیگیری قانون اصلاح اسقاط خودرو
محمد بهمن نیز در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: با توجه به پایین بودن سطح تکنولوژی و بالا بودن میزان آلایندگی و مصرف سوخت به دلیل شرایط اقتصادی چرخه کار یک خودرو در کشور ما بالاتر از میانگین خودرو در دنیا است.
وی افزود: افزایش چرخه کار یک خودرو باعث می شود مصرف سوخت افزایش یابد به گونه ای که اکنون در کشور ما روزانه 110 میلیون لیتر بنزین مصرف می شود اما کشوری نظیر ترکیه که از نظر جمعیتی مشابه ما است 10 درصد مصرف ما بنزین استفاده می کنند.
کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: بخش فراوانی از مصرف بالای بنزین به خودروهای فرسوده موجود بستگی دارد.
بهمن تصریح کرد: آلودگی هایی که این خودروها ایجاد می کنند سبب تحمیل هزینه های بسیاری بر جامعه می شود؛ هزینه های آشکاری که برای از بین بردن بیماری های ناشی از این آلودگی ها در سالهای بعد صرف می شود.
وی افزود: در آینده آلودگی های موجود اثر خود را روی جمعیت می گذارد و خانواده ها مجبور هستند بخشی از بودجه خود را به درمان این بیماری ها اختصاص دهند برهمین مبنا نیاز است که قانون اصلاح اسقاط خودرو که اخیرا هم نمایندگان مجلس پیگیر آن هستند تصویب شود تا از زیان های ناشی از آلودگی هوا و مصرف فراوان بنزین کاسته شود.
به گزارش مرصادنیوز، تصویب قوانین مورد نیاز جامعه بخشی از راه و نظارت بر حسن اجرای آن بخش دیگری از مسیر است امیدواریم اکنون که نیمه راه پیموده شده به خوبی شاهد پیموده شدن نیمه دیگر مسیر باشیم.
انتهای پیام /