شنبه 10 آذر 1403

از تخلف کشتارگاه ها و عدم عرضه تا قاچاق چراغ خاموش مرغ از استان مرکزی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
از تخلف کشتارگاه ها و عدم عرضه تا قاچاق چراغ خاموش مرغ از استان مرکزی

نظری گفت: برخی کشتارگاه‌ها با قیمت بیشتر از نرخ مصوب مرغ را خریداری و نهایتا هم بخشی از مرغ کشتار شده را با نرخ مصوب به بازار عرضه می‌کنند و بخش قابل‌ملاحظه‌ای از این کشتار یا در داخل استان توزیع نمی‌شود و یا به‌صورت قطعه‌بندی آن را با قیمت خیلی بیشتری در حدود 50 هزار تومان به فروش می‌رسانند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیارآفتاب؛ ماجرای عدم عرضه و توزیع نامناسب مرغ و افزایش قیمت آن به عنوان یکی از کالا های اساسی سفره خانوار طی ماه های گذشته به یکی از دغدغه های اصلی مردم تبدیل شده است و در عین حال مرغی که مسئولان می گویند به اندازه کافی تولید و عرضه می شود و باید با قیمت مصوب فروخته شود از مرغداری یا حتی واحدهای عرضه جوجه یکروزه تا خرده فروشی ها درگیر ماجراهایی است که باعث می شود مرغ گرم به نحو مطلوب در اختیار مصرف کننده قرار نگیرد.

استان مرکزی اما جزو معدود استان هایی است که همواره در بحث تولید گوشت مرغ سرآمد بوده و حتی بخشی از نیاز سایر استان ها را نیز تأمین می کرده است اما پس از التهابات بازار مرغ به خصوص طی یکسال گذشته با وجود اینکه مسئولن مروبطه به تولید مازاد بر مصرف حدود 30 تا 35 درصدی مرغ استان تأکید دارند و حتی با توجه به مصوبه ستاد تنظیم بازار استان از بهمن‌ماه سال گذشته خروج مرغ از استان ممنوع نیز شده است اما هر از چندگاهی گلایه های مردم نسبت به کمبود عرضه و یا عرضه مرغ به صورت بسته بندی و با قیمت های بیش از نرخ مصوب شنیده می شود. علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی و رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی در گفتگو با دیارآفتاب، در رابطه با مسائل و مشکلات بازار مرغ در استان گفت: طی جلسه‌ای که با مسئولان اتحادیه‌های مرغداران گوشتی و تخم‌گذار و همچنین یکی از کشتارگاه‌های استان انجام شد مسائل حوزه تولید و توزیع مرغ و تخم‌مرغ در سطح استان مرکزی رصد شد و مشکلات موجود در این چرخه شناسایی شد. وی افزود: مرغداری‌ها باید مرغ زنده با قیمت تعیین‌شده 20 هزار و 375 تومان به 5 کشتارگاه فعال در استان تحویل بدهند و آن‌ها نیز باید بعد از طی مراحل کشتار آن را باقیمت مصوب جهت توزیع عرضه کنند و نهایتا در بازار خرده‌فروشی کیلویی 31 هزار تومان به دست مصرف‌کننده برسد اما مشخص شد که بعضی از این کشتارگاه‌ها با قیمت بیشتر از نرخ مصوب مرغ را خریداری و نهایتا هم بخشی از مرغ کشتار شده را با نرخ مصوب به بازار عرضه می‌کنند و بخش قابل‌ملاحظه‌ای از این کشتار یا در داخل استان توزیع نمی‌شود و یا به‌صورت قطعه‌بندی آن را با قیمت خیلی بیشتری در حدود 50 هزار تومان به فروش می‌رسانند. نظری تصریح کرد: از طرف دیگر بخشی از این کشتار را عملا به‌صورت قاچاق از استان خارج و در میدان بهمن تهران به فروش می‌رسانند که با توجه به تحویل مرغ در این میدان بخشی نهاده نیز تحویل می‌گیرند و به سودی مضاعفی دسترسی پیدا می‌کنند. نماینده مردم خمین ادامه داد: این موضوع با دقت بررسی شد و معلوم شد چه کسانی در این قضیه کوتاهی می‌کنند و امیدواریم با تصمیماتی که گرفته‌شده حداقل در استان مرکزی که تولید مرغ بیش از نیاز نیز هست شاهد تولید و توزیع مرغ با قیمت مصوب باشیم و مردم برای تهیه این قلم کالای اساسی با مشکل مواجه نشوند. این عضو کمیسیون کشاورزی در خصوص نوسانات قیمت مرغ عنوان کرد: قیمت 20 هزار و 375 تومان برای مرغ زنده با احتساب این است جوجه یک‌روزه با قیمت 6500 تومان به مرغدار تحویل داده شود درحالی‌که الآن باز قیمت جوجه به دلیل ضعف مدیریت در توزیع عملا با نرخی بالاتر یعنی در حدود 10 هزار تومان به دست تولیدکننده می‌رسد که با این ترتیب قیمت فعلی اجحافی در حق تولیدکننده خواهد بود. نظری اظهار کرد: اما از سوی دیگر صرف‌نظر از بحث قیمت جوجه نرخی که برای تولید هر کیلو گوشت مرغ پیش‌بینی‌شده همه ملاحظات را داشته و از این لحاظ سرجمع یک قیمت منصفانه است یعنی هزینه‌های تولید به اضافه سود مضاعفی که باید نصیب تولیدکننده شود ولی اگر بنا باشد که قیمت جوجه عرضه شده از نرخ مصوب بیشتر باشد به نظر می‌رسد که برای جلوگیری از متضرر شدن تولیدکنندگان یا باید بر عرضه جوجه با نرخ مصوب نظارت صورت گیرد و یا لحاظ کردن نرخ مازاد در قیمت تمام‌شده مرغ مدنظر قرار بگیرد. انتهای پیام /