سه‌شنبه 6 آذر 1403

از «خریداری 200 هزار تن گندم از آمریکا» تا «ابطال قرارداد واگذاری شرکت تراورس»

وب‌گاه تابناک مشاهده در مرجع

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز آذر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

14 آذر 1339، دولت ایران 200 هزار تن گندم از امریکا خریداری کرد.

14 آذر 1344، برای تأمین سوخت زمستانی خانواده های بی بضاعت در قم، از سوی امام خمینی مبلغی به این امر اختصاص یافت.

14 آذر 1385، محمود احمدی نژاد با انتقاد از اینکه 95 درصد ساحل دریای خزر در دست ارگانها و ادارات است و مردم به آن دسترسی ندارند، تأکید کرد این اماکن را ملی خواهیم کرد و در اختیار مردم قرار خواهیم داد.

14 آذر 1389، نمایندگان مجلس در قالب بررسی مواد باقیمانده از برنامه پنجم توسعه دولت را مکلف کردند ظرف دوسال آینده چهار وزارتخانه را در وزارتخانه های دیگر ادغام کند و در مجموع شمار وزارتخانه ها را از 21 به 17 وزارتخانه کاهش دهد.

14 آذر 1391، رقم های مطالبات معوق که به وام های بی بازگشت معروفند در اولین ماه پاییز رکوردشکنی کرد و از 70 هزار میلیارد تومان گذشت. بر اساس برآوردهای رسمی، رقم مطالبات معوق بانک‌ها، در مهر ماه امسال، با رشدی معادل 16 درصد نسبت به اسفند ماه سال گذشته به 70 هزار میلیارد تومان رسیده است.

14 آذر 1394، حسن روحانی با دستور ویژه به هیات وزیران، هر گونه پذیرش تعهدات مالی خارجی را صرفا با اجازه کتبی رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور و هیات وزیران (با هماهنگی رئیس جمهور) مجاز دانست.

14 آذر 1395، لایحه بودجه سال 1396 از سوی رئیس جمهوری به مجلس تقدیم شد. این لایحه در کنار ویژگی هایی نظیر افزایش درآمدهای عمومی و توسعه بازار بدهی، یک ویژگی متمایز نسبت به سال های قبل داشت. در این لایحه، دولت مدلی برای شفاف کردن گردش مالی تمام دستگاه ها در حوزه دریافت، پرداخت و دستمزد طراحی کرده بود. بر این اساس تمام دستگاه های اجرایی کلیه دریافت های خود را در حساب های خزانه داری کل کشور متمرکز می کردند.

14 آذر 1397، بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه جنجالی الحاق ایران به CFT یک بار دیگر صحن علنی مجلس را به میدان جدال موافقان و مخالفان تبدیل کرد. با وجود هیاهوی مخالفان که تا تلاش برای آبستراکسیون پیش رفت، مجلسی‌ها اما بر مصوبات خود در این لایحه اصرار و بخشی از ایرادات شورای نگهبان را اصلاح کردند.

14 آذر 1398، رئیس قوه‌قضائیه در نهمین اجلاس منطقه‌ای جامعه مدرسین حوزه علمیه، روایتی از طرح افزایش قیمت بنزین را مطرح کرد. حجت‌الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس قوه‌قضائیه درباره افزایش قیمت انرژی و طرح سهمیه‌بندی بنزین گفت: این موضوع در چند سال گذشته باید انجام می‌شد؛ زیرا متناسب با برنامه ششم توسعه است و از وظایف دولت به‌شمار می‌رود؛ اما در سال‌های قبل انجام نشد و معتقدم در صورت اجرای آن در گذشته باید یک تعدیل و شیب مناسب در افزایش قیمت‌ها اتفاق می‌افتاد.

14 آذر 1399، سخنگوی قوه قضائیه از قطعی شدن حکم شعبه 21 دادگاه حقوقی تهران برای ابطال قرارداد واگذاری «شرکت تراورس» در استا‌ن البرز به شرکت امیرمنصور آریا در روزهای اخیر خبر داد. غلامحسین اسماعیلی در جلسه پیگیری اجرای مصوبات سفرهای استا‌نی ریاست قوه‌قضائیه به البرز و یزد با اشاره به دستور رئیس قوه‌قضائیه مبنی بر پیگیری وضعیت واگذاری شرکت تراورس در حاشیه سفر به استا‌ن البرز، از قطعی شدن حکم شعبه 21 دادگاه حقوقی تهران برای ابطال قرارداد واگذاری «شرکت تراورس» در استا‌ن البرز به شرکت امیرمنصور آریا در روزهای اخیر خبر داد و گفت این شرکت با پیگیری‌های قوه‌قضائیه به بیتالمال بازگردانده شده است.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد