از مبنا قرار گرفتن رقابتها به صورت ملی تا افزایش تعداد پذیرفتهشدگان آزمون وکالت / بساط نفوذ در دستگاه قضایی برچیده میشود
نمایندگان مجلس در راستای رسیدگی به مشکلات داوطلبان آزمون وکالت پیگیریهایی را انجام دادند که تا حدودی راه را بر اعمال نفوذ عده ای در دستگاه قضایی خواهد بست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، از مدتها پیش که نمایندگان مجلس قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار را تصویب کردند بارقه های امید در دل جوانان تحصیل کرده به ویژه داوطلبان آزمون وکالت روشن شد زیرا بر مبنای این قانون نمره تراز ملاک قبولی در آزمون مذکور قرار گرفت در نتیجه تعداد پذیرفته شدگان افزایش خواهد یافت و افراد با صلاحیت های علمی بالاتر مورد پذیرش قرار می گیرند.
مبنا قرار گرفتن تراز در پذیرش داوطلبان آزمون وکالت از سوی مرکز وکلای قوه قضاییه مورد پذیرش قرار نگرفت و همین امر مشکلاتی را برای داوطلبان ایجاد کرد که در نتیجه اعتراضات آنها موضوع توسط نمایندگان مجلس مورد پیگیری قرار گرفت.
پیش از این هم تاخیر در اعلام نتایج آزمون وکلا از اعمال فشارهای بیرونی کانون های وکلا و وکلای پرنفوذ خبر می داد که البته باز هم اعضای کمیسیون اصل 90 نسبت به استفاده از همه ابزارهای قانونی خود برای احقاق حقوق قانونی داوطلبان این آزمون هشدار داد.
درحال حاضر نیز رسیدگی به مشکلات داوطلبان آزمون وکالت در دستور کار نمایندگان مجلس قرار دارد که امیدواریم در نتیجه آن شاهد پیشگیری از اعمال نفوذ و قدرت عده ای در دستگاه قضایی به منظور پذیرش وکلای سفارشی باشیم .
پیگیری کمیسیون جهش تولید مجلس برای بررسی نقاط قوت و ضعف روش جدید پذیرش داوطلبان آزمون وکالت
جعفر قادری در گفتگو با خبرنگار مرصاد، اظهار داشت: در کمیسیون جهش و رونق تولید جلسه ای درخصوص آزمون وکالت برگزار شد که در آن نمایندگان و معاون سازمان سنجش و رییس مرکز آزمون دانشگاه آزاد گزارشاتی از روند برگزاری آزمون های وکالت مرکز وکلا را به کمیسیون ارائه کردند.
وی افزود: بر مبنای گزارشات ارائه شده توسط مسئولان امر در جلسه مذکور، تحلیلی از آزمون وکالت و تغییراتی که در میزان پذیرفته شدگان داده شد، صورت گرفت و قرار شد جزییات موضوع به صورت مکتوب به کمیسیون جهش و رونق تولید ارائه شود.
قادری با اشاره به تلاش نمایندگان مجلس برای تصویب قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار، گفت: مرکز کانون وکلای قوه قضاییه شمار پذیرفته شدگان در آزمون وکالت را دو هزار و 800 نفر اعلام کرد که با پیگیری های انجام شده و عمل به قانون تعداد پذیرفته شده به بیش از ده هزار نفر رسید.
عضو کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی تصریح کرد: همچنین در آزمون مرکز وکلا هم هفت هزار پذیرفته شدند که با اصلاحات انجام شده در شیوه پذیرش مجموعا 12 تا 15 درصد شرکت کنندگان در آزمون مذکور به عنوان پذیرفته شده تلقی شدند.
قادری خاطرنشان کرد: خلاف ذهنیت موجود مبنی بر اینکه افراد ضعیف تری از نظر علمی در آزمون وکالت انتخاب شدند بر اساس اطلاعات ارائه شده از آنجا که محدودیت های استانی برداشته شده و اکنون تقسیم بندی های استانی ملاک عمل نیست افرادی که پذیرفته شده اند، نسبت به افراد گذشته توانمندتر هستند.
وی افزود: قبلا به دلیل اینکه سهمیه ها را اعمال می کردند و رقابتها درون استانی بود ممکن بود در یک استان صلاحیت علمی افراد پایین تر باشد اما اکنون چون رقابتها استانی نیست بلکه به صورت ملی است در برخی استان ها صلاحیت های علمی پذیرفته شدگان نسبت به قبل بیشتر شده است.
قادری خاطرنشان کرد: قرار شد مسئولان سازمان سنجش و مرکز آزمون دانشگاه آزاد گزارشات مکتوبی به کمیسیون جهش و رونق تولید ارائه دهند و بر روی این گزارشات، تجزیه و تحلیل صورت گیرد تا نقاط قوت روش جدید تقویت و نقاط ضعف آن اصلاح شود.
مشکلات داوطلبان آزمون وکالت در کمیسیون قضایی مجلس بررسی میشود
حجتالاسلام محمدتقی نقدعلی عضو کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی طی گفتگویی اظهار داشت: به دنبال اعتراض داوطلبان آزمون وکالت به کارنامه و نمراتشان این موضوع در جلسه هفته آینده کمیسیون قضایی مجلس مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: داوطلبان آزمون وکالت معتقدند نمراتی که در کارنامه برای آنها ثبت شده، نمره واقعی آنها نیست و نسبت به این موضوع معترض هستند و مشکلاتی دارند.
عضو کمیسیونقضایی مجلس شورای اسلامی گفت: این جلسه با حضور نمایندگانی از کانون وکلا، مرکز وکلای قوه قضاییه و دیگر دستگاههای مرتبط با این موضوع برگزار خواهد شد.
به گزارش مرصادنیوز، با توجه به اهمیت دستگاه قضایی و نقش وکلا آن هم در شرایط کمبود وکیل و نا آشنایی مردم با قوانین حقوقی، ضرورت نظارت جدی بر روند پذیرش و جذب وکلا امری اجتناب ناپذیر است.
انتهای پیام /