شنبه 29 دی 1403

از وکالت تا نخست‌وزیری در جزیره / رقیب جدید جانسون کیست؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
از وکالت تا نخست‌وزیری در جزیره / رقیب جدید جانسون کیست؟

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پی نابسامانی سیاسی و هرج و مرجی که کشورهای متعدد در پی شیوع کرونا در جهان حاصل شده، بسیاری از نظام‌های سیاسی نیز دچار بحران شده‌اند. از این میان می‌توان انگلیس را به‌عنوان یک نمونه پر از چالش های مختلف معرفی کرد. کشوری که خود در میان فرایند برگزیت و طلاق از اتحادیه اروپا گرفتار آمده و بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی نسبت به آینده انگلیس بعد...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پی نابسامانی سیاسی و هرج و مرجی که کشورهای متعدد در پی شیوع کرونا در جهان حاصل شده، بسیاری از نظام‌های سیاسی نیز دچار بحران شده‌اند. از این میان می‌توان انگلیس را به‌عنوان یک نمونه پر از چالش های مختلف معرفی کرد.

کشوری که خود در میان فرایند برگزیت و طلاق از اتحادیه اروپا گرفتار آمده و بسیاری از کارشناسان سیاسی و اقتصادی نسبت به آینده انگلیس بعد از جدایی از اتحادیه اروپا هشدار داده‌اند و نسبت به فروپاشی اقتصادی میراث بریتانیای کبیر ابراز نگرانی کرده‌اند؛ این روزها دچار یک هرج و مرج سیاسی جدید نیز شده است.

بعد از آنکه "بوریس جانسون" نخست وزیر انگلیس حدود یک ماه پیش مسئله کرونا را پیش پا افتاده دانست و در یک سخنرانی از رفتن به یک بیمارستان که بیماران کرونایی در آن بستری بودند خبر داد که در آنجا او با بیماران دست داده است، بسیاری از کارشناسان نسبت به عدم کفایت وی برای غلبه بر کرونا ابراز تردید کردند.

این نگرانی اما به سرعت رنگ واقعیت به خود گرفت و با ابتلای جانسون به کرونا، نگرانی از آینده انگلیس در مواجهه مشترک با کرونا و مسئله برگزیت را تشدید یافت.

در این میان اما وضعیت حزب کارگر که به‌عنوان رقیب حزب محافظه کار محسوب می‌شود، نیز مطلوب نبوده و بعد از آنکه "جرمی کوربین" رهبر این حزب بعد از شکست مفتضحانه در انتخابات سراسری پارلمانی سال 2019 اعلام کرد که از رهبری حزب کارگر کنار خواهد رفت، اوضاع سیاسی این حزب نیز دستخوش نابسامانی شد.

روز جمعه (15 فروردین) بود که کوربین اعلام کرد از رهبری حزب کارگر کنار می‌رود تا زمینه برای برگزاری انتخابات درون حزبی برای انتخاب رهبر جدید آماده شود تا در نهایت امروز اعضای این حزب "کر استارمر" را به‌عنوان رهبر حزب کارگر انتخاب کنند.

استامر 58 ساله که یک وکیل دادگستری و وکیل فعال در حوزه حقوق بشر است، از سال 1987 کار وکالت را در دادگاه‌های انگلیس آغاز کرد.

استامر در سال 2015 از حوزه انتخابیه "هولبورن" و "سنت پانکراس" وارد مجلس عوام انگلیس شد. وی که گرایشات چپ‌گرایانه دارد، خود را یک سوسیالیست دانسته و دنباله روی کوربین نیست.

استامر در سال 2016 وارد کابینه در سایه شد و مسئولیت وزارت برگزیت دولت در سایه را بر عهده گرفت که بر اساس آن مسئولیت به چالش کشیدن سیاست‌های خروج انگلیس از اتحادیه اروپای "ترزا می" و "بوریس جانسون" نخست وزیر سابق و فعلی جزیره را بر عهده گرفت.

حالا وی با رسیدن به مسئولیت رهبری حزب کارگر باید ابتدا با شیوع بحران کرونا در انگلیس مواجه باشد، جایی که عملکرد دولت محافظه کار فعلی به رهبری بوریس جانسون در مدیریت آن ناکارآمد بوده و جزیره را با یک بحران انسانی مواجه کرده است.

در کنار کرونا، موضوع برگزیت دیگر چالشی است که استامر با آن مواجه خواهد بود و در حالی که جانسون باید با اتحادیه اروپا برای خروج انگلیس از این اتحادیه مذاکرات نهایی برای عقد قراردادها را انجام دهد، وی باید برای به چالش کشیدن کابینه جزیره درست عمل کند.

استامر وعده داده است که برخی از سیاست‌های اصلی دوران کوربین را ادامه داده و ملی کردن برخی خدمات عمومی چون راه‌آهن، پست و آب را در دستور کار قرار خواهد داد و همچنین قوانین محدودکننده اتحادیه‌ها را لغو خواهد کرد.

حزب کارگر که در سال گذشته با بدترین شکست خود روبرو شد، حالا باید با مدیریت جدید، هم با بحران‌های فراگیر انگلیس مواجه شود و هم برای کسب مشروعیت عمومی برای به زیر کشیدن حزب محافظه کار و شخص جانسون تلاش کند.