از پرداخت فوری تسهیلات صندوق رفاه به دانشگاهها تا راهکاری برای حل مشکلات خوابگاههای متاهلی
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم. شاطری: حل مشکلات خوابگاههای متاهلی در دستور کار شورای اسلامی شدن دانشگاهها دبیر شورای اسلامی شدن...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
شاطری: حل مشکلات خوابگاههای متاهلی در دستور کار شورای اسلامی شدن دانشگاهها
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها گفت: حل مشکلات خوابگاههای متاهلی در دستور کار شورای اسلامی شدن دانشگاهها قرار گرفته که با کمک مجلس ظرفیت این خوابگاهها را بتوانیم افزایش دهیم. حجت الاسلام شاطری، رئیس شورای اسلامی شدن دانشگاهها، در خصوص آخرین اقدامات برای ساخت خوابگاههای متاهلی گفت: با نمایندگان مجلس جلساتی را داشتیم که مشکل کمبود ظرفیت خوابگاههای متاهلی را برطرف کنیم. در حال حاضر هم مجلس با توجه به بحران پیری جمعیت اهتمام ویژهای در این خصوص داشته و با رویکرد افزایش باروی و مشکل کاهش جمعیت جوان طرح ساخت خوابگاههای متاهلی را در قانون جوانی جمعیت و تسهیل در ازدواج آورده است.
شاطری اضافه کرد: رئیس کمیسیون آموزش و بهداشت مجلس عضو جلسه شورای اسلامی شدن دانشگاهها هستند و ما عملا در این مباحث با این افراد مشورت میکنیم و قرار است دکتر بانکی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز به این شورا اضافه شود که میتوان هماهنگیهای خوبی را برای این امر اختصاص داد.
وجهی: 10 درصد دانشجویان دانشگاه تهران واکسن نزده اند
معاون دانشجویی دانشگاه تهران گفت: متاسفانه برخی از دانشجویان هنوز واکسینه نشدهاند و این مسئله باعث خواهد شد که دانشگاهها نتوانند به صورت صد درصدی حضوری شوند. وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه دانشگاهها از بهمن ماه به صورت کامل حضوری میشود در خصوص وضعیت خوابگاههای دانشگاه تهران و آیا آمادگی پذیرش دانشجویان را به صورت کامل دارد، گفت: اینکه دانشگاهها از بهمن حضوری شود، قرار است در جلسه روسای دانشگاهها بررسی شود؛ اما اینکه صددرصد دانشگاهها بخواهند باز شوند حتما مشکلاتی وجود دارد، از جمله اینکه هنوز یکسری از دانشجویان واکسن نزدند؛ پس همین مسئله باعث میشود که دانشگاهها نتوانند به طور کامل باز شود، چرا که دانشجویانی که واکسن نزدند نمیتوانند وارد دانشگاه شوند و از طرفی هم نیاز به یکسری آماده سازیها هست که باید بررسی شود که فردا قرار است در مورد این مسئله تصمیم گیری شود.
کلانتری علوم انسانی اسلامی بدون توجه به معارف قرآنی بیمعناست
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم گفت: در حوزه علوم انسانی که با انسان و برساختههای فرهنگی و اجتماعی انسانی سرو کار داریم، معارف قرآنی اهمیت ویژهای مییابند. تا آنجا که علوم انسانی اسلامی بدون توجه به معارف قرآنی بیمعناست. عبدالحسین کلانتری در آئین اختتامیه بیستمین جشنواره ملی پایاننامههای دینی و قرآنی گفت: هرگونه نظریهپردازی بدون توجه به معارف قرآنی منجر به برساخت واقعیتی میشوند که انحرافاتی تمدنی در پی دارند. برخلاف تحلیلهای پوزیتیویستی نظریهها، صرفاً توصیفگر و تببینگر واقعیت نیستند، بلکه تولید کننده و باز تولیدکننده واقعیت نیز هستند. به همین علت نظریات جایگاهی استراتژیک در تولید واقعیت و ساخت تمدن دارند و نباید به سادگی از کنار آنها گذشت.
کلانتری تاکید کرد: با توجه به نقش نظریات در اجتماع و تولید واقیعت اجتماعی، تدبر و تحقیقات قرآنی و به صورت مشخص پایان نامههای قرآنی اهمیت مییابند.
گنجی: آماده پرداخت فوری تسهیلات دانشجویی هستیم
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزرت علوم گفت: این صندوق آمادگی دارد بلافاصله پس از تایید درخواستهای تسهیلات دانشجویان در سامانه دانشگاهها نسبت به پرداخت آن اقدام کند.
مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: دو ماموریت اصلی صندوق رفاه در حوزه تغذیه و خوابگاهها است و در هر دو حوزه آماده کمک به دانشگاهها هستیم، ولی در زمینه تغذیه نیاز به تخصیص اعتبار جدی از طرف دولت داریم. وی با اشاره به افزایش حضور دانشجویان در دانشگاهها از نیمسال دوم آن را برای دانشگاهها هزینه بر دانست و گفت: در بودجه دانشگاهها هزینه تغذیه بسیار کمتر از هزینه واقعی پیش بینی شده است که باید توسط دولت جبران شود.
ماموریتها و برنامههای اولویت دار سازمان امور دانشجویان به زودی اعلام میشود
معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در گردهمایی معاونان دانشجویی در بهمن ماه سال جاری، ساختار و ماموریتهای جدید سازمان امور دانشجویان و معاونتهای دانشجویی دانشگاهها مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
هاشم داداش پور در جلسه معاونین دانشجویی و دبیران مناطق ده گانه دانشگاههای سراسر کشور با اشاره به موافقت ستاد ملی کرونا با بازگشایی دانشگاهها گفت: دانشگاهها برای از سر گیری آموزش حضوری دانشگاهها خود را آماده کنند.
وی تاکید کرد: با موافقت ستاد ملی کرونا و تاکید رئیس جمهور اولویت ما، از سرگیری کامل دانشگاهها از اول نیمسال دوم تحصیلی و بهمن ماه است و در همین مسیر آماده دریافت پیشنهادات معاونان دانشجویی هستیم. رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: در کنار ماموریتها و وظایف موجود سازمان امور دانشجویان در نظر داریم متناسب با شرایط روز و تغییرات آموزش عالی در ایران و جهان، ماموریتهای جدیدی را برای این سازمان تعریف کنیم و در این مسیر هم از همفکری معاونان دانشجویی استفاده خواهیم کرد.