یک‌شنبه 30 دی 1403

از پیام وزیر ارشاد تا دعوت به یک چالش در جشنواره فیلم کودک

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع

پیام وزیر ارشاد به جشنواره فیلم کودک و نوجوان و برنامه های روز اول و افتتاحیه این رویداد و دعوت به یک چالش از جمله خبرهای این رویداد است.

پیام «سیدعباس صالحی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان منتشر شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ستاد اطلاع‌رسانی جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، متن پیام وزیر ارشاد به جشنواره سی‌وسوم به شرح زیر است:

به نام خدا

فیلم‌های کودکان و نوجوانان، بخش قابل افتخار از سینمای ایران است که در پرتو اندیشه‌های انسانی، قله‌های رفیع عزت و افتخار را با تکیه بر درایت و تفکر هنرمندان فتح کرده و درفش فضایل ناب اخلاقی را جاودانه ساخته است.

به عنوان یک مسلمان ایرانی، نمی‌توان افتخارات بین‌المللی این گونه آثار نمایشی را که نشأت گرفته از ارزش‌های متعالی است، نادیده انگاشت.

در آستانه برگزاری سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان، هنر دوستان این مرز و بوم، نظاره‌گر درخت برومند سی و سه ساله‌ای است که در سایه‌سار آن، مسیر سینمای کودک و نوجوان ایران تجربه‌های پرثمری را پیموده و در پیش خواهد داشت.

با تغییر سبک زندگی نشأت گرفته از گسترش کووید19، دست‌اندرکاران جشنواره، همدوش با هنرآفرینان این عرصه همچون دوران حماسه‌ساز دفاع مقدس، درصدد هستند تا تهدیدها را به فرصت‌ها تبدیل کنند.

با آرزوی موفقیت برای تمامی سازندگان فیلم‌های کودکان و نوجوانان که با مساعی و تلاش‌های خالصانه خویش، چراغ پرفروغ این رویداد فرهنگی را روشن نگاه داشته‌اند، امیدوارم در سایه عنایات خداوند متعال، شاهد شور و طراوت نوجویان این گونه از سینما باشیم.

دستیار ویژه دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان چه گفت؟

دستیار ویژه دبیر جشنواره سی و سوم و مدیر امور ICT این رویداد سینمایی با تاکید بر این که جشنواره فیلم کودک نخستین رویداد سینمایی کشور و منطقه است که به صورت سراسر آنلاین برگزار می‌شود، گفت: سینمای ایران برای ورود آثارش به رسانه‌های جدید تجربه متفاوتی را رقم زده است و مفهوم جشنواره، مخاطب، داوری مردمی و... در این دوره دچار دگرگونی اساسی شده است.

دکتر «میلاد شکرخواه» دستیار ویژه دبیر جشنواره سی و سوم و مدیر امور ICT این رویداد سینمایی، با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده جهت برگزاری مجازی این دوره از جشنواره، گفت: «شکل‌گیری هسته برپایی آنلاین جشنواره‌های سینمایی از بهار 99 با دستور ریاست محترم سازمان سینمایی کشور مبنی بر حمایت از تولید و توسعه نرم‌افزاری بومی به منظور راهبری رویدادهای آنلاین سینمایی و دبیرخانه‌ای الکترونیک با اتکاء به توامندی‌های داخلی، آغاز شد. پیاده‌سازی بخشی از این پروژه، پیش‌تر توسط تیمی از برنامه‌نویسانی که با جشنواره همکاری داشتند شکل گرفته بود، لذا تکمیل این کار، متناسب با اقتضائات برگزاری یک جشنواره بین‌المللی و با هدف تامین نیازمندی‌های دبیرخانه جشنواره‌های سازمان سینمایی کشور، ذیل فعالیت‌های بخش فن‌آوری اطلاعات بنیاد سینمایی فارابی، در دستور کار قرار گرفت؛ که با گذشت چند ماه کار مستمر و فشرده، شهریور ماه 99، فاز نخست آن در جشنواره فیلم کودک، مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

او ادامه داد: «با توجه به شیوع بیماری کرونا و محدودیت‌های ناشی از آن، ناگزیر زمینه‌هایی فراهم شد که به سمت برگزاری آنلاین جشنواره حرکت کنیم. بر همین اساس، طرح پیشنهادی برگزاری آنلاین با الهام از جشنواره‌های موفق بین‌المللی که به شیوه آنلاین برگزار شده بودند و همچنین توانمندی‌های داخلی، در دبیرخانه جشنواره تنظیم شد. به همین منظور، جلسات مختلف کارشناسی و همفکری با صاحب نظران سینما، دبیران جشنواره‌ها و مدیران سینمایی برگزار شد و در نهایت، این طرح توسط دبیر جشنواره در شورای برنامه‌ریزی جشنواره فیلم کودک مطرح و به اتفاق آرا تصویب شد که این دوره از جشنواره به شیوه آنلاین در چهار بخش اصلی برگزار شود.»

شکرخواه اکران آنلاین آثار جشنواره را مهم‌ترین بخش جشنواره عنوان کرد و افزود: «با توجه به تجربه موفقی که پلتفرم‌های داخلی درمورد اکران آنلاین فیلم‌های سینمایی داشتند و استقبال خوبی که در سطح مخاطبان و فیلمسازان از این شکل اکران با وجود محدودیت‌های کرونا صورت گرفته بود، مذاکراتی با آن‌ها صورت گرفت که در نهایت، منجر به این شد تا پلتفرم‌های «نماوا، فیلیمو، تیوا و هاشور» متناسب با توانمندی‌ها و تخصص خود در کنار جشنواره حضور داشته باشند. ملاک و معیار در انتخاب و گزینش این پلتفرم‌ها، مبتنی بر توانمندی و تخصص هریک از این مجموعه‌ها در به کارگیری از تکنولوژی‌ها و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در اکران آنلاین و پوشش برنامه‌های جشنواره در سطحی وسیع براساس استانداردهای جهانی در حوزه سینما بود. زیرا امکان ارائه سرویس پایدار به یک جشنواره بین‌المللی از مهمترین دغدغه‌هایی بود که تیم برگزاری جشنواره از اول به آن تاکید ویژه‌ای داشت.»

او با اشاره به جدول نمایشی که توسط دبیرخانه جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان اطلاع‌رسانی شده است افزود: «از ساعت 10 صبح تا 22، طی 6 روز، اکران فیلم‌های جشنواره انجام خواهد شد. قیمت‌گذاری فیلم‌ها در سه سطح رایگان، 10 هزار تومان برای فیلم‌های بلند داستانی و 5 هزار تومان برای سایر فیلم‌های کوتاه پیش‌بینی شده است. روال خرید مخاطبان عام که در ادوار گذشته به صورت گیشه‌ای، بلیت خریداری می‌کردند؛ در این دوره، این گونه خواهد بود که با مراجعه به پلتفرم‌های «فیلیمو، نماوا و تیوا» بلیت مورد نظر خودشان را خریداری نمایند. همچنین طی هماهنگی‌های به عمل آمده با تیم پشتیبانی و مرکز تماس هر سه پلتفرم، آمادگی لازم برای پاسخ گویی به هرگونه سوال و مشکلات مخاطبان در ایام برگزاری جشنواره فراهم شده است.»

شکرخواه ادامه داد: «اساسا مخاطبان جشنواره به دو گروه کلی تقسیم شده‌اند. گروه نخست، شامل مخاطبانی هستند که پیش‌تر در سامانه جشنواره به عنوان صاحبان آثار، منتقدان، اهالی رسانه و داوران کودک و نوجوان ثبت نام کرده‌اند، که به این گروه، در حساب کاربری سامانه کدتخفیف رایگان برای نمایش فیلم‌ها تعلق گرفته است. گروه دوم مربوط به مخاطبان عام جشنواره خواهد بود که هرساله از طریق گیشه بلیت خریداری می‌کردند که در این دوره، می‌توانند با مراجعه مستقیم به پلتفرم‌ها، براساس جدول نمایش، فیلم مورد نظر خود را انتخاب و تماشا کنند.»

آیین افتتاحیه جشنواره کودک امروز بعدازظهر

آیین افتتاحیه سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان یکشنبه 27 مهرماه از ساعت 18:30 تا 20 از شبکه امید، شبکه اصفهان و تلویزیون تعاملی تیوا به صورت زنده پخش می‌شود.

به دلیل محدودیت‌های ناشی از شرایط کرونایی جامعه و تصمیمات ستاد مقابله با کرونا، افتتاحیه این دوره از جشنواره به صورت بسیار محدود بر بام یکی از فرهنگسراهای اصفهان برگزار می‌شود و این مراسم به صورت زنده از شبکه اصفهان، شبکه امید و تلویزیون تعاملی تیوا پخش خواهد شد.

بر اساس این خبر، ارائه پیام «علیرضا تابش» دبیر سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان به صورت تصویری و پیام «قدرت‌الله نوروزی» شهردار اصفهان بخش‌هایی از این مراسم مجازی را شکل خواهد داد.

اجرای برنامه افتتاحیه بر بام این فرهنگسرا، در حالی برنامه‌ریزی شده است که خانواده‌های ساکن در بیش از 500 واحد مسکونی مجاور این فرهنگسرا، از بالکن و پنجره‌های واحد خود شاهد اجرای بخش‌های متنوع، شاد و کودکانه این برنامه خواهند بود و در بخش‌هایی از این برنامه از محل خانه‌های خود وارد تعامل با عوامل برنامه خواهند شد.

همخوانی خانواده‌ها با آهنگی به پاس زحمات کادر درمان و به یاد قهرمانان سلامت و پرواز بادکنک ها بر فراز آسمان شهر از جمله بخش‌های پیش بینی شده در مراسم افتتاحیه است که در اقدامی خلاقانه به صورت تعاملی با شهروندان از محل بالکن یا پنجره واحد مسکونی آنها اتفاق خواهد افتاد.

در بخشی از این برنامه، شمارش معکوس سی و سومین دوره جشنواره به صورت نوری به نمایش درخواهد آمد. پخش کلیپ معرفی فیلم‌های جشنواره، کلیپ کودکان خارج از کشور، سخنرانی شهردار اصفهان و سخنرانی دبیر جشنواره در قالب کلیپ نیز از دیگر بخش‌های این مراسم خواهد بود.

در بخش‌هایی از این مراسم، مسعود توکلی (عمو مسعود) نیز برای لحظاتی برای کودکان و نوجوانان به اجرای برنامه خواهد پرداخت. برافراشتن نماد جشنواره در ارتفاع توسط محمدرضا صفدریان، قهرمان اصفهانی رشته صخره نوردی جهان، از دیگر بخش‌های مهیج برنامه افتتاحیه است.

در بخش دیگری از این مراسم به بهانه قدردانی از زحمات شبانه روزی کادر درمانی کشور در زمینه مبارزه با بیماری کرونا، قطعه موسیقی با صدای رضا صادقی به صورت پلی بک همخوانی خواهد شد و سپس بیانیه جشنواره قرائت می‌شود.

پخش کلیپ ویژه سی و سه پل به بهانه سی و سومین دوره جشنواره و نورافشانی ویژه و رهاسازی بادکنک توسط کودکان و نوجوانان پایان بخش این مراسم خواهد بود. برنامه افتتاحیه به صورت زنده از صفحات جشنواره در فضای مجازی، تلویزیون تعاملی تیوا و همچنین از شبکه امید و شبکه اصفهان به صورت زنده پخش خواهد شد.

اعلام برنامه های روز اول جشنواره کودک و نوجوان

برنامه‌های نخستین روز سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اعلام شد.

یکشنبه 27 مهرماه و در اولین روز جشنواره، آیین افتتاحیه سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان عصر فردا از شبکه امید و شبکه اصفهان و تلویزیون تعاملی تیوا (http://tva.tv/channels/Tva_Live) به صورت زنده پخش می‌شود.

همچنین فردا، چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران از ساعت 16 تا 17:30 طی مراسمی در مرکز نوآوری صبا افتتاح خواهد شد. این مراسم به دلیل لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بدون حضور مخاطبان برگزار خواهد شد و نوجوانان شرکت‌کننده در این دوره المپیاد، اهالی رسانه و علاقه‌مندان می‌توانند افتتاحیه را از طریق تلویزیون تعاملی تیوا به شکل زنده و کامل دنبال کنند.

برنامه نمایش آثار در پلتفرم‌ها در این رویداد سینمایی که به صورت آنلاین برگزار می‌شود فیلم‌های منتخب در سه پلتفرم از ساعت 10 صبح تا 22 برای علاقه‌مندان نمایش داده می‌شود.

برنامه فیلیمو فیلیمو در روز نخست فیلم‌های ایرانی «بازیگوش‌ها» ساخته نادره ترکمانی را به مدت 85 دقیقه، «هدیه» به کارگردانی مسعود فرخنده طینت‌فرد را به مدت 95 دقیقه، «سلیم» ساخته وحید پاکزاد را به مدت 78 دقیقه نمایش می‌دهد. در بسته فیلم کوتاه نیز 6 فیلم «آنتی ویروس»، «جبران می‌کنم»، «دو دل»، «رنگین کمان»، «شوفر» و «شهر عسل» به مدت 58 دقیقه و در بسته پویانمایی 9 فیلم «اتاق 21»، «اشک باران»، «بعله!»، «پژواک»، «چهره»، «خورشید آسمان خورشید کاشی»، «زونامی»، «صدای من صدای او» و «من ایرانی‌ام» به مدت 62 دقیقه نمایش داده می‌شود. فیلم‌های «شاهین‌ها» به مدت 98 دقیقه و «پرنسس امی» به مدت 78 دقیقه دو فیلم خارجی هستند که نمایش داده می‌شوند. همچنین «مهر مادری» به مدت 90 دقیقه آخرین فیلمی است که علاقه‌مندان درروز نخست در فیلیمو می‌توانند تماشا کنند.

برنامه نماوا درپلتفرم نماوا سه فیلم ایرانی «به یادم باش» ساخته مجتبی سعیدزاده به مدت 84 دقیقه، «حکم مادری» به کارگردانی سیامک صرافت به مدت 90 دقیقه، «شماره 29» ساخته هادی رحیمی خواص به مدت 104 دقیقه نمایش داده می‌شود. همچنین برای بسته فیلم کوتاه داستانی 8 فیلم «از خودگذشته»، «امروز هم نه»، «آب سرد»، «سیاهی»، «قرنطینه»، «کامیون»، «گاومیش» و «مات» به مدت 59 دقیقه و برای بسته پویانمایی 9 فیلم «زاک و زیک»، «قدم یازدهم»، «قطار قشنگ من»، «کاش»، «گرگ‌ومیش»، «گل چراغ»، «لذت پرواز»، «ناجی» و «ناهار در چمنزار» به مدت 58 دقیقه در نظر گرفته شده است. فیلم خارجی «بیله» به مدت 104 و «فیتیله وماه‌پیشونی» به مدت 120 دقیقه دیگر فیلم‌هایی هستند که برای نمایش در پلتفرم نماوا در نظر گرفته شده‌اند.

برنامه تیوا در پلتفرم تیوا نیز 6 فیلم بارگذاری می‌شود که از این تعداد یک فیلم مختص به ناشنوایان است. فیلم‌های «پیله و پروانه» به کارگردانی محمد صالحی‌نژاد دهکی به مدت 77 دقیقه، «پسر ابری» ساخته مایکمینه کلینکسپور به مدت 77 دقیقه، «خداحافظ سینما» ساخته یاسر احمدی با زمان 86 دقیقه نمایش داده می‌شود. همچنین فیلمی برای نمایش در بخش «کرونا روایت و وب سری» در نظر گرفته شده است. فیلم «شماره29» ساخته هادی رحیمی خواص به مدت 104 دقیقه نیز ویژه ناشنوایان نمایش داده می‌شود. فیلم «پرنسس یخی» به مدت 88 دقیقه آخرین فیلمی این پلتفرم در روز نخست است.

برنامه «خانه جشنواره» یکشنبه 27 مهر ماه، در خانه اجرایی جشنواره در «سینمافرهنگ»، دو فیلم بلند سینمایی به نمایش درخواهد آمد.

فیلم انیمیشن بلند «لوپتو» ساخته عباس عسکری از ساعت 16:30 و فیلم بلند سینمایی «مسیر معکوس» ساخته ابوالفضل جلیلی از ساعت 19:30 در سینمافرهنگ روی پرده خواهد رفت.

نشست پرسش و پاسخ هر فیلم، پس از پایان نمایش فیلم (ساعت 18:30 و ساعت 21) با حضور تعداد محدودی از اهالی رسانه و عوامل فیلم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار خواهد شد و به صورت زنده در دسترس مخاطبان قرار خواهد گرفت.

تلویزیون تعاملی تیوا پوشش زنده کلیه برنامه‌های جشنواره در «خانه جشنواره» را برعهده خواهد داشت.

دعوت به یک چالش

چالش «من: نقش اول» و «به نظر من» با مشارکت کودکان و نوجوانان همزمان با برگزاری، سی و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اجرا خواهد شد.

در این دوره جشنواره که به صورت برخط (آنلاین) برگزار می‌شود، دو چالش با مشارکت کودکان و نوجوانان برگزار می‌شود و طی آن کودکان و نوجوانان در گروه سنی داوران جشنواره (5 تا 15 سال) و نیز سنین پایین‌تر و بالاتر از این رده سنی (تا 17 سال) می‌توانند در چالش‌های جشنواره حضور داشته باشند.

عنوان چالش اول «من: نقش اول» خواهد بود و طی آن فیلم‌های منتخب داوران کودک و نوجوان در دورهای گذشته جشنواره انتخاب و پیشنهاد شده و از یک سکانس منتخب از هر کدام از این فیلم‌ها روی پلتفرم‌ها و صفحات مجازی قرار می‌گیرد. کودکان و نوجوانان از روز آغاز (27 مهر) تا روز پایانی جشنواره (2 آبان) فرصت دارند این سکانس‌های پیشنهادی یا سکانس‌های منتخب خودشان از فیلم‌های کودک و نوجوان چهار دهه اخیر سینمای ایران را با کمک پدر، مادر یا دوستان‌شان، با هر شیوه‌ای که می‌توانند، بازی کنند و در صفحه‌های مجازی خود یا والدین خود با هشتگ «#من_نقش_اول» به اشتراک بگذارند.

همچنین بخش دوم این برنامه، چالشی با نام «#به_نظر_من» است که در این چالش، کودکان و نوجوانان می‌توانند فیلم‌هایی را که بر روی پلتفرم‌ها قرار می‌گیرد، تماشا کنند و نظرشان را درباره فیلمی که دیده‌اند، را در قالب ویدیو یا متن منتشر کنند. در این کمپین، بچه‌ها جمله خود را با «به نظر من....» شروع می‌کنند و بعد درباره این می‌گویند یا می‌نویسند که فیلمی که دیده‌اند، خوب بوده، متوسط بوده و اینکه چرا آن فیلم را پسندیده یا نپسندیده‌اند.

مشارکت کودکان و نوجوانان در این دو چالش، برگزیدگانی هم خواهد داشت که پس از پایان جشنواره سی و سوم، اسامی برگزیدگان دو چالش روی تارنمای (وب سایت) رسمی جشنواره قرار خواهد گرفت و جشنواره به سه ویدئوی منتخب از بین «بهترین بازی‌ها» (در چالش اول) و سه نوشته برتر از بهترین نظرها (در چالش دوم) جوایزی را اهدا خواهد کرد و نوشته‌های برتر، در رسانه جشنواره منعکس خواهد شد.

گفتنی است در صورتی که صفحات مجازی شرکت کنندگان عمومی نیست، برای شرکت در این دوچالش آثار خود را می‌توانند از طریق آی دی@icffchallenge در پیام‌رسان‌ها و یا ارسال پیام به صفحات این چالش در شبکه‌های اجتماعی بفرستند.

انتهای پیام