چهارشنبه 4 مهر 1403

اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم!

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم!

برخی از اشیایی که کودکان از آنها به عنوان اسباب بازی استفاده می کنند برای آنها ممکن است خطرآفرین باشد که "اسلایم" یا خمیر جادویی یکی از آنهاست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، وسایل بازی یکی از آن دسته ابزارآلاتی هستند که می توان با در اختیار کودک قرار دادن آنها سبب شکوفایی ذهن آنها شده و توانایی و استعدادهای آنان را به خوبی پرورش داد و هدایت نمود.

اما چه بسیارند اسباب بازی یا اشیایی که کودک از آنها به عنوان اسباب بازی استفاده می کند که برای آنها خطرآفرین هستند که "اسلایم" یا خمیر جادویی یکی از آنهاست.

اسلایم نوعی بازی که در سال 1976 وارد بازار شد و اواخر سال 2010 محبوبیت زیادی در بین کودکان پیدا کرد. به خاطر بافت نرم و ظاهر فریبنده اکنون به یکی از اسباب‌بازی‌های محبوب در بین کودکان تبدیل‌شده است.

کشف هزار و 600 قلم "اسلایم" بدون مجوز در کرمانشاه / والدین به برچسب اصالت کالا توجه کنند

کیومرث رحیمی در گفتگو با مرصادنیوز، از بازرسی بیش از 9 هزار واحد صنفی نوشت افزار و اسباب بازی فروشی‌ها در استان کرمانشاه طی سالجاری خبر داد.

رئیس اداره فرآوری طبیعی سنتی مکمل و بازرسی ویژه غذا و دارو استان کرمانشاه افزود: در بازرسی‌های انجام شده هزار و 600 قلم اسلایم بدون مجوز و قاچاق از اسباب بازی فروشی‌ها و لوازم التحریری‌های سطح شهر جمع آوری شد.

وی با اشاره به اینکه این اسلایم‌ها در کارگاه‌های غیرمجاز به صورت زیر زمینی تهیه و تولید شده اند، خاطرنشان کرد: این وسایل بازی به طور مستقیم با دست و پوست کودکان سر و کار دارد و در صورت آلوده بودن سلامتی آنها را تهدید می‌کند.

رحیمی گفت: در چند سال گذشته این اسلایم (ماده لغزنده ژله مانند و رنگی مورد علاقه بچه ها) به یکی از سرگرم‌کننده‌ترین وسایل بازی تبدیل شده و نوشته‌ها و ویدیوهای گوناگونی هم در شبکه های اجتماعی مجازی شیوه‌ی ساخت آن در خانه را آموزش می‌دهند.

وی تاکید کرد: به والدین توصیه می‌شود، پیش از خرید اسباب بازی برای کودکان خردسال، ابتدا اطلاعات خود نسبت به انواع این محصولات را افزایش داده و سپس با توجه به نیازها و سلیقه‌ی فرزند خود بهترین محصول را خریداری کنند و در درجه اول باید به برچسب اصالت کالا توجه داشته باشند.

این مسئول با بیان اینکه با بازرسی‌های صورت گرفته نوشت افزار و اسباب بازی فروشی‌ها از شن‌های بازی، خمیر بازی، رنگ انگشتی اسلایم بازی، بدون مجوز و قاچاق پاکسازی شده است، افزود: 3 مورد گشت ویژه نیز خارج از ساعات اداری و عصر‌ها کار نظارت بر این واحدها را انجام می‌دهند.

"اسلایم" و هر نوع ماده حاوی بوراکس را دور از دسترس کودکان خردسال نگه‌دارید

رضا فتاحی در گفتگو با مرصاد نیوز اظهار داشت: اسلایم نوعی ماده ژلاتینی و خمیری مانند است که در بسیاری از رنگ‌ها، شکل و مدل‌ها در بازار موجود است. این ابزار بازی اولین بار از صمغ "گوار" ساخته شد.

این کارشناس ارشد شیمی گفت: برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند محصولات "اسلایم" دارای سطوح خطرناکی از ماده ایی به نام "بوراکس" است؛ بوراکس، تترابورات سدیم یا بورات سدیم است که معمولاً در بسترهای دریاچه نمکی وجود دارد. به دلیل وجود موادی مانند سرب و آرسنیک موجود در آن می‌تواند سلامتی را به خطر بیندازد.

وی گفت: بوراکس یا (تترابورات سدیم) یک ترکیب قلیایی طبیعی است که پیش ماده ای در ساخت اسید بوریک است. اسید بوریک که به عنوان نگهدارنده، ضد عفونی کننده و قارچ کش در صنایع بهداشتی شیمیایی استفاده می شود.

این دانش آموخته شیمی تصریح کرد: "بوراکس" در مواد شوینده هم استفاده می‌شود، به همین دلیل است که با باز شدن درب یک ماده شوینده، بوی تندی استشمام می‌شود. این بو به دلیل وجود بوراکس در مواد شوینده است که می‌تواند باعث ناراحتی تنفسی و سایر علائم شبیه سرماخوردگی شود.

فتاحی افزود: اسلایم‌ها به دلیل داشتن بوراکس، نه‌تنها مانند مواد شوینده بوی تند و زننده‌ای ندارند بلکه بسیار هم خوشبو هستند و به خاطر بوی خوشایند آنها کودکان علاقه زیادی دارند که آنها را بو کنند و حتی بخورند!

وی خاطرنشان کرد: خوردن اسلایم می‌تواند با عوارضی همچون حالت تهوع، استفراغ، معده درد و اسهال همراه باشد. اگر کودک مقدار زیادی اسلایم را خورده باشد، ممکن است دچار بثورات پوستی (تغییر رنگ پوست) شود که گاهی اوقات از بین رفتن پوست به دنبال آن رخ می‌دهد. بنابراین باید اسلایم و هر نوع ماده حاوی بوراکس را دور از دسترس کودکان خردسال نگه‌دارید.

فتاحی گفت: به همین دلیل کارشناسان پیشنهاد می‌کنند برای ایمن نگه داشتن کودکان باید محتوای بوران در اسباب‌بازی‌هایی از جمله اسلایم محدود شود یا دست‌کم از برچسب‌ها برای طبقه‌بندی این نوع اسباب‌بازی‌ها استفاده کنند و مصرف‌کننده را درباره‌ی خطرات احتمالی آن مطلع سازند.

اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / والدین باید به سلامت و بهداشت نوع وسایل بازی توجه کنند

رویا فرامرزی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: بازی یکی از فعالیت هایی است که کودک با میل خود انجام می دهد و نقش بسیار زیادی بر رشد مهارت های کودکان دارد، اسباب بازی غذای روح و روان کودک است. بخش مهمی از زندگی کودک را بازی با انواع اسباب‌بازی ها تشکیل می‌دهد.

این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: کودکان در سال های اول زندگی به دلیل اینکه نمی توانند ویژگی های وسایل و اسباب بازی ها را از یکدیگر تشخیص دهند، هر جایی که وسیله ای پیدا کنند با آن بازی می کنند به طور مثال گاهی والدین می گویند فرزندان ما با قابلمه، قاشق، بشقاب و دیگر وسایل منزل بازی می کنند.

وی گفت: شرط نخست در مفید بودن یک اسباب بازی آن است که کودک بتواند با آن ارتباط برقرار کند. برای ایجاد این ارتباط باید به ویژگی‌هایی چون سن، جنسیت، توانایی و علایق کودک توجه داشت.

فرامرزی در ادامه گفت: مثلا کودکان زیر شش یا هفت ماهه، قوای پنجگانه به ویژه لامسه و چشایی در ادراک کودک نقش مهمی دارد. به همین دلیل است که کودک تمایل دارد همه چیز را بگیرد و به دهان ببرد. بنابراین باید اشیایی اسباب بازی شوند که پاکیزه و بهداشتی باشند و تیزی، برندگی یا مواد خطرناکی نداشته باشند.

وی ادامه داد: کودکان 6 تا 18 ماهه در این سن، بیشتر برای دست‌ورزی نیاز به اسباب بازی دارد. او باید تمرین کند اشیاء را بگیرد و رها کند. همچنین باید توجه داشت که کودک در این مرحله در حال دندان درآوردن است و به دلیل تسکین خارش و درد لثه‌ها تمایل دارد اسباب بازی ها را به دندان بگیرد بنابراین والدین باید به سلامت و بهداشت نوع اسباب بازی در این سن بسیار دقت کنند.

به گزارش مرصاد، کودکان از طریق بازی زندگی را تجربه می‌کنند و هر پدر و مادر مسئول و دلسوزی دوست دارد برای فرزند خود اسباب بازی‌هایی تهیه کند که هم سرگرم کننده و دوست داشتنی و هم رشددهنده و مؤثر باشد بنابراین تولیدکنندگان هم بایستی با توجه به اصول روانشناسی اسباب بازی و سلامت کودک، کیفیت تولیدات خود را افزایش دهند.

قابل ذکر است؛ متاسفانه برخی اسباب بازی ها توسط مسافران وارد می شود و یا قاچاق می آید که از نظارت مسئولان خارج است.

انتهای پیام /

اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم! 2
اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم! 3
اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم! 4
اسباب بازی غذای روح و روان کودک است / گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم! 5