شنبه 15 اردیبهشت 1403

استاد حوزه و دانشگاه: بالاتر از تعبیر «استادِ فکر» برای مرحوم علامه مصباح نداریم

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
استاد حوزه و دانشگاه: بالاتر از تعبیر «استادِ فکر» برای مرحوم علامه مصباح نداریم

حجت‌الاسلام محمدعلی لیالی، استاد حوزه و دانشگاه درباره اهمیت فعالیت فکری مرحوم مصباح یزدی به خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس گفت: دلایل پرداختن به مرحوم استاد محمدتقی مصباح یزدی مجال خاص خودش را می‌طلبد، اما بهترین و جامع‌ترین تعبیر از مرحوم مصباح را مقام معظم رهبری داشتند که از ایشان به عنوان استاد فکر یاد کردند. این نکته مهم و قابل توجهی است که شخصی استادفکر، اندیشه، خردورزی و تأمل باشد.

ایده تاسیس موسسه امام خمینی

وی افزود: مرحوم مصباح یزدی قبل از انقلاب در مدرسه حقانی و موسسه «در راهِ حق» و بعد از انقلاب در مناظرات با گروه‌های مارکسیستی و لیبرالیستی حضور فعال و قابل توجهی داشتند. مرحوم مصباح به این نتیجه رسیده بود که باید یک مرکز علمی و پژوهشی خاصی در راستای ترویج افکار مبتنی بر اصول اسلامی تشکیل شود و در همین راستا بود که مؤسسه علمی و پژوهشی امام خمینی را در قم راه‌اندازی کردند که الحق در کشورمان ایران یکی از مهم‌ترین کانون‌های تولید فکر و اندیشه است و در آن رشته‌های مختلفی وجود دارد که افراد بسیاری را فارغ‌التحصیل کرده است.

طرح ولایت و تربیت نیروهای انقلابی

این پژوهشگر ادامه داد: یکی از جدی‌ترین نوآوری‌های مرحوم مصباح در راستای تربیت نیروی مدنظر انقلاب ایجاد «طرح ولایت» بود که در کشور می‌توان مدعی شد یکی از بی‌رقیب‌ترین و بی‌نظیرترین اردوها و سازماندهی‌های تشکیلاتی در راستای تربیت نیرو است. کم‌تر دانشجوی فعالی را می‌توان پیدا کرد که در اردوهای طرح ولایت شرکت نکرده باشد. همچنین به جرأت می‌توان مدعی شد بسیاری از مسئولین و مدیران ما کسانی هستند که از لحاظ فکری برآمده از برنامه‌های طرح ولایت هستند. بیش از سه دهه است که این برنامه با قوت پیگیری می‌شود و تداومش هم با تمام سختی‌ها ادامه دارد. برای همین است که مقام معظم رهبری بارها به اندیشه و فکر مرحوم مصباح ارجاع داده‌اند.

در امتداد استاد مطهری

لیالی در انتها گفت: یک بار رهبری تصریح کردند که «اگر در حال حاضر دست ما از کسانی چون شهید مطهری کوتاه است، به جایش افرادی مثل مرحوم مصباح هستند که نبود آن‌ها را جبران می‌کند.» شهید مطهری کسی بود که با حضور در دانشگاه‌ها و مراکز مختلف به سازماندهی و ارتقای فکری افراد می‌پرداخت. تداوم این خط فعالیت در راستای تربیت و آموزش فکری نیروها بعد از انقلاب توسط مرحوم مصباح پیگیری شد که از قضا ایشان یکی از موفق‌ترین افراد در این راستا بودند. بی‌شک دانشگاه ما امروزه محتاج فکر و منش مرحوم مصباح یزدی است.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مصباح یزدی

پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی

محمدعلی لیالی محمدتقی مصباح یزدی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
استاد حوزه و دانشگاه: بالاتر از تعبیر «استادِ فکر» برای مرحوم علامه مصباح نداریم 2
استاد حوزه و دانشگاه: بالاتر از تعبیر «استادِ فکر» برای مرحوم علامه مصباح نداریم 3