یک‌شنبه 4 آذر 1403

استاد مطالعات اسلامی: فرقه شیرازی برای مخالفت با وحدت به روایات ضعیف استناد می‌کند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
استاد مطالعات اسلامی: فرقه شیرازی برای مخالفت با وحدت به روایات ضعیف استناد می‌کند

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، مخالفین وحدت اسلامی، برای آنکه وجهه و اتکای نظری برای خود بیابند، کارها و عقاید تفرقه‌اندازشان را به سیره و احادیث معصومان نسبت می‌دهند که همین امر موجب می‌شود بسیاری از عوام از سر نادانی دست به اعمال تفرقه‌انگیز بزنند. برای بررسی این نقشه و راهبرد، با حجت‌الاسلام محمدجواد یاوری، عضو هیأت علمی دانشگاه باقرالعلوم گفت‌وگویی داشتیم.

وحدت یک ضرورت ذاتی است

یاوری در ابتدا گفت: مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر خود بین مردم سیستان و خراسان جنوبی بر دو موضوع وحدت و امنیت ملی تاکید کردند که نشان از مطلوبیت ذاتی این دو دارد. علت اهمیت آن دو این است که جدای از جمهوری اسلامی ایران، در هر کشوری اگر وحدت و انسجام بین مردم نباشد، راه تشتت و تفرقه باز شده و مصائبی نظیر جنگ داخلی یا تجزیه کشور دامن آن سرزمین را خواهد گرفت و خسارت سنگینی بر مردم وارد خواهد کرد. به هر حال وجود یک وحدت، ولو با قانون بد، بهتر از بی‌قانونی و هرج و مرج بوده و بالتبع جامعه‌ای مثل ما که یک جامعه اسلامی است محتاج وحدت است.

لازمه تشکیل یک تمدن اسلامی، وجود وحدت است

وی افزود: این وحدت موضوعی در همه ابعاد است، یعنی چه در ساحت دین و مذهب و چه در ساحت اجتماع و سیاسی وجودش ضروری بوده و عامل انسجام ملی می‌شود. امروزه پروژه تفرقه که به بهانه اختلافات عقیدتی برجسته می‌شود و توسط بازوهای کمکی استعمار مثل شیعه انگلیسی و اسلام آمریکایی صورت می‌گیرد هدفش حکومت اسلامی و اساسا تمامیت ارضی این کشور است. اما در برابر این موضوع، جریان وحدت قرار گرفته که با ایجاد یک خط اتحاد جبهه مقاومتی را در منطقه تشکیل می‌دهد تا به جنگ با ایادی استعمار برود. ما اگر به دنبال تشکیل یک تمدن اسلامی هستیم، لازمه‌اش وجود وحدت است، اگر این وحدت نباشد نه تمدن تراز اسلامی شکل می‌گیرد و نه به تبع آن صادر می‌شود. وحدت بن‌مایه اصلی امت اسلامی است و به همین جهت دائما مورد تاکید مقام معظم رهبری است.

حجت‌الاسلام یاوری

تفسیر به رأی برخی احادیث توسط فرقه شیرازی

استاد دانشگاه باقرالعلوم گفت: اهالی تفرقه‌انداز چون معمولا مخالفین جمهوری اسلامی هستند و راهبرد حاکمیت را نمی‌پذیرند و نمی‌خواهند زیربار آن بروند، از سوی غرب حمایت شده و برای پروژه تفرقه بین مسلمین مجبور هستند برای خود وجاهتی دست و پا کنند لذا کارهای خود را به هر نحو می‌خواهند به اهل‌بیت منسوب کنند. به طور مثال فرقه شیرازی که رسما مورد حمایت انگلستان است، معمولا برای مخالفت با وحدت به روایاتی استناد می‌کنند که آن‌ها اولا ضعیف هستند ثانیا با تفسیر به رأی خود می‌خواهند تفرقه را به کمک این روایات تئوریزه کنند.

وحدت در سیره معصومان

او در انتها اظهار داشت: همچنین وقتی به سیره پیامبر نگاه می‌کنیم، خواهیم دید، روش ایشان به هیچ‌وجه مبتنی بر اختلاف و انشقاق نبوده. مثلا وقتی ایشان به مدینه وارد شدند، در آن شهر هم مسلمان بود، هم مسیحی و یهودی و هم مشرک؛ اما پیغمبر با آنان عهد و پیمان بست و یک حاکمیت تشکیل داد. مخالفین وحدت سیره‌ای غیر حقیقی از پیامبر اسلام ارائه می‌دهند و بنا به آن پیشفرض دست به اقدام‌های خود می‌زنند. همچنین اگر به تاریخ زندگی امام صادق رجوع کنیم، می‌خوانیم که ایشان به شیعیان خود سفارش کردند که به دیدار و عیادت مریض‌های سنی مذهب بروند یا در نماز و تشییع جنازه آنان شرکت کنند. همچنین امام ششم شیعیان، همسر و زنان خانواده را برای عرض تسلیت به زنان همسایه می‌فرستاد که اغلب از شیعیان نبودند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید محمد جواد یاوری پیامبر امام صادق وحدت این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
استاد مطالعات اسلامی: فرقه شیرازی برای مخالفت با وحدت به روایات ضعیف استناد می‌کند 2