دوشنبه 9 مهر 1403

استاندار: شیوع اعتیاد در خراسان شمالی 11.58 درصد است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
استاندار: شیوع اعتیاد در خراسان شمالی 11.58 درصد است

بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی اعلام کرد: براساس آمار پیش‌نویس سند جامع پیشگیری از اعتیاد استان، میانگین شیوع اعتیاد در این خطه 11.58 درصد برآورد شده است.

محمدعلی شجاعی، یکشنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، با بیان این که آمارها بیانگر بهتر شدن وضعیت استان در زمینه اعتیاد است، اظهار داشت: آمار به‌روز و آنالیز شده ای که توسط این شورا تهیه و تدوین شده و در آن درصد شیوع در نقاط شهری و روستایی هر شهرستان با تفکیک جنسیتی تعیین شده، باید مبنای برنامه ریزی های این بخش باشد.

وی درصد شیوع اعتیاد را در مناطق شهری خراسان شمالی9.63 و در مناطق روستایی 14 درصد بیان کرد و گفت: با توجه به این آمار باید برنامه ریزی ها برای کاهش این ارقام آغاز شود به طوری که تا پایان سال این ارقام حتما در هر 2 بخش شهری و روستایی چند درصد کاهش داشته باشد.

شجاعی با بیان اینکه تمرکز ارائه خدمات باید بر مناطق و محلات پرخطر باشد، گفت: حوزه های عمرانی، فرهنگی، ورزشی و آموزش و سلامت باید بر این نقاط متمرکز شود تا از حالت فعلی خارج شوند.

وی با ابراز گلایه از اجرایی نشدن مصوبات جلسات قبلی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان، خطاب به مدیران دستگاه های اجرایی تاکید کرد: مصوبات جلسات فقط برای نوشتن روی کاغذ نیست و باید اجرا شود و شرایط بیماری کرونا نباید بهانه ای برای انجام نشدن کارها باشد و بدانید که کاغذبازی به درد استان نمی خورد.

استاندار خراسان شمالی گفت: ایحاد اشتغال و توجه به بحث آموزش های فنی و حرفه ای متناسب با ظرفیت های استان راهکاری برای برنگشتن معتادان بهبود یافته به چرخه اعتیاد است.

وی افزود: آمار شیوع اعتیاد در استان خراسان شمالی تهیه شده است که تابلو راهنمای ما برای انجام کارهاست و در شهرستان هایی که درصد شیوع اعتیاد در آن نسبت به متوسط استانی بالاتر است باید برنامه ویژه ای داشته باشیم و حتی در حوزه مبارزه با مواد مخدر باید محله به محله اقدام کنیم و گزارش اقدامات را داشته باشیم.

شجاعی، خواهان یک کاسه شدن اعتبارات مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد دستگاه های فعال در این بخش شد و گفت: اگر هر دستگاه بخواهد به تنهایی در زمینه اعتیاد کار کند با اعتبار اندک خود نمی تواند کاری از پیش ببرد اما اگر این اعتبارات سرجمع شود، رقم خوبی خواهد شد که می توان آنرا برای اجرای طرحی جامع و موثر هزینه کرد.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی افزود: اعتیاد برخی شهرستان ها از شیوع بالاتری نسبت به استان برخوردار است که باید در این مورد برنامه ریزی های دقیق تری انجام شود.

شجاعی افزود: بر اساس سند پیشگیری از اعتیاد استان و آمار و ارقام مربوط به تجزیه و تحلیل جمعیتی شیوع اعتیاد، برنامه جامع عملیاتی را تا 15 روز آینده ابلاغ خواهیم کرد که در آن شرح وظایف تمامی دستگاه های اجرایی برای کاهش نرخ اعتیاد استان مشخص شده است.

مرگ 38 نفر در خراسان شمالی به علت مصرف مواد مخدر

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی هم در این جلسه از مرگ 38 نفر در استان به علت سوء مصرف مواد مخدر در سال گذشته خبر داد و گفت: باید برنامه ریزی های لازم صورت گیرد تا در سال جاری شاهد بروز این گونه اتفاقات نباشیم.

سعید آیتی اظهار داشت: راه اندازی مرکز جامع ترک اعتیاد در دستور کار شورا قرار دارد و با راه اندازی این مرکز برخی خدماتی که هم اکنون نمی توان ارائه داد، قابل انجام خواهد شد.

وی همچنین از نبود مرکز ماده 16 ویژه زنان در استان به عنوان یک نقیصه یاد کرد که تلاش می شود امسال راه اندازی شود.

آیتی با بیان اینکه کشفیات مواد مخدر استان در سال 98 نسبت به سال پیش از آن 2 درصد کاهش داشته است، گفت: امسال اقدامات شورا در حوزه مقابله تشدید شده است و با همکاری سایر دستگاه ها توانسته ایم کشفیات مواد مخدر را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه مقابله با افزایش کشت خشخاش و شاهدانه در مناطق سخت گذر نیز در دستور کار قرار گرفته، افزود: ایجاد بانک اطلاعاتی از خرده فروشان مواد و شناسایی و از بین بردن پاتوق های فروش مواد و معتادان و نا امن کردن مراکز خرده فروشی از برنامه های سال جاری است.

آیتی از تهیه و تدوین سند جامه پیشگیری و مقابله با اعتیاد در استان خبر داد و اظهار داشت: کاهش 25 درصدی اعتیاد در استان در این سند تا پایان سال 1400 دیده شده است.

وی همچنین از تهیه و تجزیه و تحلیل آمار اعتیاد در استان به تفکیک شهری، روستایی و جنسیتی در شهرستان های مختلف خبر داد و گفت: آمار اعتیاد در کارکنان دولت و دانشجویان نیز در دست تهیه است.

نبود خودرو مناسب برای مقابله با خرده فروشان

فرمانده انتظامی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: روند کشفیات مواد مخدر افزایش دارد و توفیقات خوبی در این زمینه داشته ایم اما آنچه مشخص است آن است که تا تقاضا در این زمینه وجود داشته باشد عرضه نیز وجود خواهد داشت.

سردار علیرضا مظاهری، از نبود خودرو متناسب با انجام ماموریت های مقابله با توزیع کنندگان و قاچاقچیان مواد مخدر در استان گلایه کرد و گفت: اکنون 30 دستگاه خودرو، اغلب فرسوده، در این بخش داریم که کارایی لازم را به ما نمی دهد و ضروری است تجهیزات خودروی نیروی انتظامی در این بخش به‌روز شود.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه مبارزه با مواد مخدر استان وجود دارد، ظرفیت پایین اردوگاه ها برای پذیرش معتادان است به طوری در یکی دو هفته گذشته حدود 150 معتاد متجاهر دستگیر شدند که از این تعداد 100 نفر پذیرش و 50 نفر نیز دوباره به علت نبود فضا آزاد شدند.

مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: آمار ورود معتادان به زندان های استان در حال افزایش است.

مجتبی محمدی افزود: 37 درصد مددجویان زندان های استان زیر پوشش درمان متادون و نگهدارنده های دیگر هستند و امسال مجبوریم تمام هزینه های این درمان ها را خود تامین کنیم.

خراسان شمالی 863 هزار نفر جمعیت دارد که 44 درصد آنان در نواحی روستایی سکونت دارند.

*س_برچسب‌ها_س*