استاندار: چهارهزار میلیارد تومان اعتبار بازسازی سیل در لرستان هزینه شد
خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: اقدامات خوبی در راستای بازسازی مناطق سیلزده استان صورت گرفته و تاکنون چهارهزار میلیارد تومان برای جبران خسارت در استان هزینه شده است.
به گزارش ایرنا سیدموسی خادمی شامگاه یکشنبه در گفتگوی خبری افزود: تبلیغ کارهای انجام شده، تبلیغ خدمات دولت و نظام است اما با وجود اینکه فردی تبلیغاتی و معتقد به بزرگنمایی باشیم باید اذعان داشت یکی از شاهکارها در مدیریت دولتی؛ مدیریت سیل لرستان از ابتدا تاکنون بوده است.
وی با بیان اینکه سیل فروردین 98 لرستان بی نظیر و با دوره بازگشت یکهزار ساله بوده تصریح کرد: به دلیل کارهای تبلیغی پیشگیرانه و ارتباط با مردم و آگاهسازی آنان این حادثه تلفات جانی نداشت.
استاندار لرستان گفت: مرحله دوم، بازگشت استان بر مدار انجام کار بود که حدود یکهزار روستا با آب، برق، تلفن و جاده قطع شده مواجه بودند.
وی تصریح کرد: در گام سوم و بازسازی نیز چهار هزار میلیارد تومن وارد استان شد و بیش از 12 هزار واحد مسکونی احداث؛ 20 هزار واحد تعمیر؛ 360 میلیارد تومان کمک بلاعوض در حوزه مسکن و 110 میلیاد تومان بلاعوض کشاورزی پرداخت شده است.
وی ادامه داد: 430 مدرسه تعمیر شده و از مجموع 80 واحد آموزشی تخریبی 50 تا 60 واحد تحویل شده است.
استاندار لرستان با بیان اینکه ترمیم و بازسازی بسیاری از راهها به نتیجه رسیده بیان کرد: لایروبی رودخانه و دیواره های ساحلی نیز اجرایی شد و در سیل اسفند 98؛ دیواره ساحلی پلدختر و روستاهای چم مهر و بابازید مانع از ورود دوباره سیلاب به شهر و روستا شد.
خادمی گفت: سیل 98 داشته های 50 ساله لرستان را تخریب کرده و هرچند دولت کمک های بسیاری داشته اما به اندازه حجم خسارت ها نبوده و تلاش برای تخصیص اعتبارات بیشتر در حال انجام است.
وی همچنین اضافه کرد: با وجود درگیری های بازسازی سیل اما با استناد بر اینکه این حادثه به دلیل نبود سد رخ داد اقداماتی خوبی برای تخصیص آب به استان صورت گرفت.
استاندار لرستان تصریح کرد: در این راستا سدهای بسیاری همچون چولهول؛ ماربره؛ سراب تلخ؛ میانکوه؛ زال و داربلوط که فاز صفر مطالعاتی آنها انجام شده و یا درمرحله مطالعاتی بودند تخصیص گرفت.
خادمی افزود: در حوزه انرژی نیز نیروگاه 400 مگاواتی بهره برداری شده و فاز دوم آن نیز مقرر شده از محل فروش برق نیروگاه موجود با همکاری بنیاد مستضعفان در آینده نزدیک اجرایی شود.
وی ادامه داد: همچنین ابتدای پارسال پیگیری جدی برای اجرای فاز چهارم سیمان دورود صورت گرفت و اکنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیک داشته و خاکبرداری برای نصب تجهیزات در دست اقدام است.
استاندار لرستان با بیان اینکه طرح تولید کاغذ از سنگ لرستان به عنوان دومین استان کشور در حال پیگیری است تصریح کرد: همچنین با تامین خطوط جدید صنعت نساجی بروجرد اکنون با بیش از 12 هزار نفر معادل 6 برابر نیروهای قدیمی فعال می باشد.
خادمی توافق میان شهرداری و پادگان 07 و دیوارسازی روستای سراب یاس با همکاری ارتش را از خدمات حوزه شهری دانست و گفت: آزادسازی حریم قلعه فلک الافلاک نیز در سال 96 جدی شد.
وی ادامه داد: این طرح از سال 73 هم دستور رهبری؛ مصوبه مجلس شورای اسلامی و تمامی سفرهای استانی رییس جمهوری ها را دارد اما تا پاییز 96 اتفاقی رخ نداد و با وجود تلاش های صورت گرفته چشم انداز مشخصی وجود نداشت.
استاندار لرستان گفت: اکنون تمامی 69 میلیارد تومان مطالبات سپاه پرداخت شده و کار ساخت پادگان جدید این نهاد نیز 40 درصد پیشرفت دارد که با نهایی شدن تعدیل قیمت ها برای این سالها و تسریع در روند ساخت پادگان جدید علاوه بر ساماندهی این اثر تاریخی پادگان مناسب و جدیدی برای استان احداث خواهد شد.
خادمی همچنین افزود: در حال حاضر از شرایط قرمز پیک دوم کرونا به وشعیت هشدار رسیده ایم و مردم باید همکاری های خود را تداوم بخشند چراکه تاکنون بیش از 450 نفر در استان به دلیل این بیماری جان باخته اند.
*س_برچسبها_س*