دوشنبه 8 بهمن 1403

استان قزوین در یک دهه گذشته بیش از 80 بار لرزید / قزوین، استانی زلزله‌خیر با خطر بالا است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استان قزوین در یک دهه گذشته بیش از 80 بار لرزید / قزوین، استانی زلزله‌خیر با خطر بالا است

محمدرضا علیمی با تشریح موقعیت زلزله خیز بودن استان قزوین گفت: براساس آمار طی 10 سال گذشته 12 زلزله بالای 4ونیم ریشتر و 69 زلزله بین 3ونیم تا 4 ونیم ریشتر در استان قزوین ثبت شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ هر ساله 5دی ماه خاطره تلخ زلزله بم را تداعی می‌کند که در این حادثه چندده هزار نفر از هموطنانمان جان خود را از دست داده و خسارات جبران ناپذیر مالی را به بار آورد.

باتوجه به عمق فاجعه و با هدف افزایش آمادگی و آگاهی در حوزه مقابله با زلزله نیز در تقویم ایران 5دی ماه به عنوان ایمنی در برابر زلزله نام گرفته است. استان قزوین هم از جمله استان‌های زلزله خیز کشور محسوب می‌شود که زلزله‌های سهمگین سال‌های 1341 در بوئین زهرا و 1381 در آوج را در خود جای داده و شاهدی بر تهدید این استان به لحاظ این بلای طبیعی است. گسل‌های زیادی در استان قزوین جا خوش کرده است که این استان را مستعد وقوع زلزله کرده و از جمله این گسل‌ها می‌توان گسل‌های فعال ایپک، آوج، حسن آباد و آبدره را نام برد. محمدرضا علیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با بیان اینکه استان قزوین جزو استان‌های زلزله خیز است، اظهار کرد: طبق آئین نامه 2800 وضعیت شهرها به لحاظ زلزله خیز بودن با خطر بالا و خیلی بالا مشخص شده است. مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین ادامه داد: گسل شمال قزوین، گسل بوئین زهرا معروف به گسل ایپک و گسل‌هایی که در آوج وجود دارد همواره فعال هستند و لرزه‌هایی که ایجاد می‌کنند به اندازه دو ریشتر و سه ریشتر است که شاید خیلی حس نشود. قزوین، استانی با خطر بالا در زمینه زمین لرزه این مسئول بیان کرد: قزوین، استانی با خطر بالا در زمینه زمین لرزه است که طبیعتا باید در بحث ساخت و ساز و مقاوم سازی ساختمان‌ها خیلی دقت شود و نهادهای نظارتی و نظام مهندسی، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها حتما باید نظارت‌های جدی را داشته باشند. وی ابراز کرد: مردم هم باید دقت کنند در ساخت و سازهایی که دارند ضوابط ایمنی و آئین نامه‌های آن را رعایت کند تا در صورت وقوع زلزله کمترین خسارت را داشته باشیم. علیمی افزود: بعد از آئین 2800 ساختمان‌هایی که ساخته میشود باید براساس ایمنی باشد اما بحث‌های نظارت و پیمان کاری که در اجرای آن دخیل است، اگر بر این ضوابط پایبند نباشند می‌تواند مشکل ساز باشد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: بیشترین نگرانی ما در بافت فرسوده شهر قزوین است که در این مناطق ساختمان‌هایی با عمر بیش از 25 الی 30 سال وجود دارد. این مسئول یادآور شد: با کارگروهی که توسط معاونت عمرانی استانداری تشکیل شده چند ساختمان ناایمن شناسایی در قزوین شناسایی شد که با محوریت راه و شهرسازی و نظام مهندسی باید پیگیری شوند؛ لذا مهندسین باید تعهد کاری و اخلاقی داشته باشند که در ساخت ساختمان‌های نوساز و جدید تمام ضوابط اجرایی شود. 29 شتاب نگار و 4 لرزه نگار در استان مستقر است وی ابراز کرد: همه استان‌هایی که در همسایگی یکدیگر هستند در زمان وقوع زلزله، معین یکدیگر می‌شوند و از قوانین معین بودن بحث همسایگی استان‌ها است. علیمی افزود: دوره‌های آموزشی مداوم برای امدادگران در هلال احمر، مرکز فوریت‌های پزشکی و نیروهای نظامی برگزار می‌شود و حتی برای فرمانداران، بخشداران و دستگاه‌های اجرایی هم مباحث آموزشی اجرا می‌شود. مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین اذعان کرد: آمادگی خوبی در مقابله با مخاطرات زلزله داریم و در صورت وقوع حادثه بسته به شدت حادثه از استان‌های همسایه هم کمک خواهیم گرفتیم. این مسئول ابراز کرد: در استان قزوین 29 شتاب نگار وجود دارد که زیر نظر مرکز ملی تنظیم مقررات ساختمان وزارت مسکن بوده و 4 لرزه نگار زیر نظر مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران مستقر است. وی در پایان گفت: براساس آمار طی 10 سال گذشته 12 زلزله بالای 4ونیم ریشتر و 69 زلزله بین 3ونیم تا 4 ونیم ریشتر در استان قزوین ثبت شده است. انتهای پیام /