استعدادیابی ورزشی؛ حلقه گمشده در مدارس / فقر مالی و عدم امکانات سد راه "ستاره شدن"!
امکانات و تجهیزات به روز ورزشی میتواند نقطه اصلی برای بارور کردن استعدادهای ناشکفته جوانان و نوجوانان سرشار از انرژی باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، ورزش فوتبال یکی از محبوبترین ورزشهای پرطرفدار نوجوانان و جوانان است و اهمیت آن از نظر سلامت روان و جسمی بر کسی پوشیده نیست. استان کرمانشاه معدن استعدادهای ناب فوتبال است، اگر به این استعدادها توجه شود میتواند سالی حداقل 10 بازیکن مستعد را به فوتبال ملی و بینالمللی معرفی کند. شهاب کریمی، بختیار رحمانی و.. استعدادهایی هستند که خوش درخشیدند، بسیاری از بازیکنان مستعد دیگر به خاطر نبود بودجه، برنامه ریزی مناسب و حتی امکانات اولیهای همچون کفش و لباس، زمین تمرین مناسب و هزینه رفت و آمد در میانه راه رها کردند. امکانات و تجهیزات به روز ورزشی میتواند نقطه اصلی برای بارور کردن استعدادهای ناشکفته جوانان و نوجوانان سرشار از انرژی باشد.
استعدادهای بی بضاعت فوتبال در کرمانشاه نهفته است / یکی از مشکلات فوتبال استان عدم امکانات سخت افزاری و نبود زمین چمن مناسب است
جواد مرادی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: مدارس فوتبال تحت نظر هیئت فوتبال و فدراسیون قرار دارد.
رئیس هیئت فوتبال استان کرمانشاه افزود: طبق آیین نامه مدارس فوتبال که از طریق فدراسیون به استانها ابلاغ شده مسئولیت بازرسی آن با کمیته جوانان هیئت ها و بازرسی اداره کل ورزش و جوانان است.
وی گفت: با توجه به اینکه امسال جام جهانی در پیش داریم و از طرفی بعد از دوسال تعطیلی باشگاه و اماکن ورزشی بازگشایی شده اند، استقبال زیادی از مدارس فوتبال به عمل آمده است.
مرادی عنوان کرد: حداقل سن برای ثبت نام در مدارس فوتبال 6 سال و حداکثر 16 سال است.
وی در خصوص استعدادیابی گفت: مدارس فوتبالی که در قالب باشگاه فعالیت می کنند در مسابقات شرکت کرده و از آنجا استعدادیابی صورت میگیرد لذا از سن 20 تا 23 سالگی می توانند در مدارس و باشگاهها فعالیت داشته باشند.
مرادی با بیان اینکه بیش از دو دهه از فعالیت مدارس فوتبال می گذرد، گفت: در طی این مدت مدارس به صورت فصلی کار می کردند اما طی سه سال گذشته قانونی تدوین کردیم که مدارس باید به طور مستمر در طول سال فعالیت داشته باشند و در مسابقات هم شرکت کنند.
رئیس هیئت فوتبال استان کرمانشاه با اشاره به استعدادهای بی بضاعت نهفته در استان گفت: طی دهه اخیر استان کرمانشاه در غرب کشور در همه رده های سنی مقام های برتر را داشته و همچنین از لحاظ مدیریت باشگاهی، استعدادیابی و مربیگری در صدر بوده است.
مرادی تصریح کرد: وقتی یک بازیکن 10 تا 12 ساله با استعداد در یک خانواده کم بضاعت بخواهد به تیم ملی برسد باید هزینه های زیادی صرف شود لذا مسئولان امر در سطح کلان کشور و استان باید در این زمینه حمایت لازم را داشته باشند.
بیش از 15 هزار فوتبالیست در استان داریم
وی با اشاره به اینکه بیش از 15 هزار فوتبالیست در استان داریم، افزود: با ایجاد زیرساختها و حمایتهای لازم و ایجاد انگیزه این فعالیتها مقطعی نخواهد بود بلکه تداوم خواهد داشت.
مرادی یادآور شد: ضعف بزرگ استعدادیابی ریشه در آموزش پرورش دارد چون نونهالان و نوجوانان در طیف سنی 7 تا 16 سال در مدارس هستند و لذا باید توسط معاونت تربیت بدنی استعدادیابی شوند.
رئیس هیئت فوتبال استان کرمانشاه یکی از مشکلات فوتبال استان عدم امکانات سخت افزاری و نبود زمین چمن مناسب است و زمینهایی که متعلق به اداره ورزش و جوانان است کفاف این جمعیت علاقه مند به فوتبال را نمی دهد.
مرادی گفت: اگر سایر ارگانها و نهادهای دولتی که صاحب زمین چمن هستند و اینها را در اختیار ورزش و جوانان قرار بگیرد بخشی از این کمبودها مرتفع خواهد شد و بجایی اینکه در یک تایم 100 نفر بازی کنند در عوض 30 نفر بازی می کنند و به استاندارد فدراسیون نزدیکتر می شویم.
مدارس فوتبال خصوصی شده است / هیئت فوتبال ناظر است
وی با بیان اینکه مدارس فوتبال خصوصی شده است، خاطرنشان کرد: هیئت فوتبال کار نظارت را بر عهده دارد.
حضور 10 هزار دانش آموز در کانونهای ورزشی استان کرمانشاه
مراد زارعی در گفتگو با مرصادنیوز با اشاره به اینکه تربیت بدنی آموزش پرورش در طول همه فصول فعال است، اظهار داشت: اما در ایام تعطیلات تابستان فعالیتش بیشتر است.
معاون تربیت بدنی آموزش پرورش استان کرمانشاه افزود: امسال پس از ایام کرونا و بازگشایی مدارس فعالیت کانونهای ورزشی بیش از پیش با استقبال دانش آموزان همراه شد.
وی افزود: بالغ بر 110 فضای ورزشی در قالب سالن، چمن، استخر و فضاهای سرپوشیده در استان وجود دارد.
زارعی گفت: این فضاهای ورزشی در هفته سه روز تایم صبح و بعدازظهر در اختیار خانمها و سه روز در آقایان است.
500 کانون ورزشی در استان فعالیت دارد
وی با اشاره به اینکه 500 کانون ورزشی در استان فعالیت دارد، گفت: این کانونها در رشته های مختلف از جمله والیبال، فوتبال، هندبال، بسکتبال، بدمینتون، تکواندو، ووشو، ژیمناستیک و تمام رشته هایی که فدراسیون دارند فعالیت می کند.
زارعی عنوان کرد: این فضاهای ورزشی تا ساعت 6 عصر در اختیار دانش آموزان و از 6 عصر به بعد در اختیار همکاران و اهالی محل قرار می گیرد.
با توجه به تبلیغات رسانه ها علاقه دانش آموزان به فوتبال بیشتر است
وی در خصوص علاقه مندی دانش آموزان به رشته های ورزشی بیان کرد: با توجه به تبلیغات رسانه ها از جمله و صدا و سیما علاقه دانش آموزان به فوتبال و فوتسال، بیشتر است. و نونهالان هم بیشتر طرفدار ژیمناستیک هستند.
این مسئول گفت: تعداد دانش آموزانی که در کانونها بیمه شده اند و در این کانونها فعالیت مستمر دارند حدود 10 هزار نفر هستند.
به گزارش مرصادنیوز، با توجه به اینکه افراد 6 تا 18 سال یعنی همان جامعه کودک و نوجوان در مدارس حضور دارند، به نظر می رسد این فضا می تواند نقطه ثقلی برای استعدادیابی ورزشی باشد تا از این طریق به فضاهای بزرگتر که همان مکان های ورزشی است، سوق داده شوند.
لازم به ذکر است مدیران فوتبال باشگاهی ما حداقل برای حفاظت از بازیکنان خود باید زمین تمرینی مناسب مهیا کنند و با ساخت و ایجاد زمین تمرین مناسب و مطلوب و حمایت از بازیکنان بی بضاعت این استعدادها پرورش یافته که در مقطعی رها نشوند.
انتهای پیام /