استقبال بالای نوجوانان دهه 80 از اردوهای جهادی
مسئول گروه جهادی فطرس گفت: جوانان و نوجوانان متولد دهه 80 در حال ورود به عرصه جهادی هستند و تمایل زیادی به حضور در اردوهای جهادی دارند.
مسئول گروه جهادی فطرس گفت: جوانان و نوجوانان متولد دهه 80 در حال ورود به عرصه جهادی هستند و تمایل زیادی به حضور در اردوهای جهادی دارند.
سعید فرجی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره اقدامات گروه جهادی «فطرس» گفت: این گروه از سال 96 تأسیس شده و مرکز فعالیتهای ما در منطقه نهبندان در استان خراسان جنوبی با محوریت مدرسه سازی و ساخته خانههای مددکاری بوده است. سال 97 به طور مستقیم در زلزله کرمانشاه فعالیت داشتیم و به خدمترسانی به مردم پرداختیم.
وی افزود: در این زلزله با راه اندازی یک پویش مردمی موفق به جمع آوری کمکهای مردمی و خرید 3 هزار وسیله گرمایشی برای هموطنان زلزله زده شدیم.
فرجی درباره دیگر اقامت این گروه توضیح داد: سال 97 نیز با وقوع سیل در سوسنگرد و پلدختر از روزهای اولیه با نیروهای جهادی و عملیاتی خود وارد منطقه شدیم و بیشتر بر روی بحث توزیع غذا میان هموطنان سیل زده فعالیت داشتیم. به طوری که روزانه 10 هزار وعده غذایی میان مردم توزیع میشد.
مسئول گروه جهادی فطرس ادامه داد: در حال حاضر مرکز اصلی فعالیت خود را در تنها منطقه محروم استان فارس به نام «فراشبند» قرار دادهایم و پیگیریها و بررسیهای انجام شده، نیازهای منطقه را مشخص شده است. در فاز اول قرار است 32 خانه مددکاری، دو مسجد و دو مدرسه با کمکهای مالی خیرین تأسیس شود. در حال حاضر در این منطقه تعدادی از کودکان یتیم با شرایط بسیار بدی در حال زندگی هستند به طوری که هر لحظه امکان خراب شدن سقف منازل آنها وجود دارد، مسکنهای مددکاری نیز برای این کودکان ساخته خواهد شد.
وی افزود: گروه فطرس تاکنون در مسائل پزشکی به صورت مستقیم نیرو نداشته است و ما در طول فعالیت خود با همکاری گروههای دیگر تأمین مالی خدمات درمانی را انجام دادهایم اما از تابستان امسال نیز به صورت مستقیم اعزام گروههای پزشکی را آغاز خواهیم کرد.
مسئول گروه جهادی فطرس با اشاره بر برنامههای این گروه برای ایام نوروز توضیح داد: قرار بود برای عید نوروز در مناطق محروم اردوهای جهادی داشته باشیم اما به دلیل شروع کرونا برنامههایمان دچار تغییر شده است و احتمالات تنها با تعداد اندکی از نیروها در برخی مناطق به فعالیت بپردازیم.
فرجی ادامه داد: برای فعالیت عادی در اردوهای جهادی حدود 550 داوطلب ثبت نام میکنند و حدود 110 نفر اعزام میشود چرا که در حال حاضر ظرفیت مدیریت این تعداد را داریم.
وی با اشاره بر رده سنی داوطلبان فعال در این گروه توضیح داد: اغلب نیروهای جهادی حاضر در گروه، جوانان دهه 60 و 80 و دانشجویان هستند. خوشبختانه جوانان در فعالیتهای جهادی حضور گسترده و چشمگیری داشته و استقبال خوبی از این رویدادها میکنند. جوانان و نوجوانان متولد دهه 80 بسیار خوب در حال ورود به این عرصه هستند و با تبلیغاتهای انجام شده تمایل زیادی به حضور در اردوهای جهادی دارند.
فرجی تصریح کرد: یکی از تفاوتهای این نسل با دیگر اعضای گروه ایدههای نو و فناورانه آنها در مباحث مختلف ازجمله ساخت و ساز است. با حضور این قشر اردوهای جهادی از حالت سنتی در حال حرکت به سمت اردوهای عملی است.
وی در پاسخ به این سوال که برای جذب بیشتر نوجوانان به فعالیتهای جهادی چه برنامهای دارید، خاطرنشان کرد: یکی از اهداف ما جذب جوانان است به همین منظور در مدارس تبلیغاتهای زیادی انجام شده و خوشبختانه شاهد استقبال خوبی از سوی نوجوانان بودهایم. حتی برخی از نوجوانانی که امکان حضور در اردوها را نداشتند، اقدام به جمع آوری کمکهای مردمی و صرف عیدیهای خود برای اقدامات جهادی کردهاند. امیدوارم این روند ادامه پیدا کند و گروههای جهادی به محلی برای شکوفایی استعدادهای نوجوانان تبدیل شود.