استناد پمپئو به قطعنامه لغو شده علیه ایران
تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه آمریکا در استنادی که برای جامعه جهانی مورد قبول نیست، مدعی شد که قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران باید اعمال شود.
«مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا دوشنبهشب در بیانیهای ادعا کرد که قطعنامه 1929 شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران که براساس قطعنامه 2231 این شورای لغو شده بود، به دلیل فعال شدن مکانیسم ماشه بازگشته و کشورهای باید آن را اعمال کنند.
پمپئو در این بیانیه که پس از تحریم 2 فرد و 6 شرکت چینی به بهانه همکاری با کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران صادر شده، گفت که قطعنامه 1929 خواستار هشیاری کشورهای هنگام همکاری با کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای تابعه آن تحت شرایط خاص است.
او همزمان در پیامی توییتری نیز با اشاره به این تحریمها، شرکتها و کشورهای جهان را تهدید کرد. پمپئو نوشت: هشدار ما صریح است: اگر با کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران یا توابع آن تجارت کنید، خطر تحریمهای ایالات متحده را پیشرو دارید.
ادعای پمپئو در حالی است که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که در سال 2015 و در پی انعقاد توافق برجام به اتفاق آرا در این شورا به تصویب رسید، صراحتا از پایان یافتن همه قطعنامههای علیه ایران از جمله قطعنامه 1929 سخن به میان آورده است.
جمهوری اسلامی ایران روز گذشته همزمان با منقضی شدن تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران، با انتشار بیانیهای رسمی در این باره تاکید کرد که بر اساس یکی از نوآوریهای برجام، پایان قطعی و بدون قید و شرط محدودیتهای تسلیحاتی و ممنوعیتهای مسافرتی نیازمند هیچگونه تصویب قطعنامهی جدیدی نیست و هیچ نیازی به صدور بیانیه و یا هیچ اقدام دیگری از سوی شورای امنیت ملل متحد ندارد.
انقضای تحریم تسلیحاتی علیه ایران در حالی است که دولت «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا همه تلاشهای خود را برای تمدید این تحریمها به کار گرفت، اما با شکست این تلاشها، اقدام محکوم به شکست دیگری را برای بازگرداندن همه تحریمهای بینالمللی علیه ملت ایران انجام داد.
دولت ترامپ پیشتر قطعنامهای را برای تمدید تحریمهای تسلحیاتی علیه ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه داد که با 11 رای ممتنع، 2 رای مخالف و تنها یک رای موافق شکست خورد و واشنگتن را از تلاش خود بازداشت.
پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا سپس بدون هیچ پایه و اساس حقوقی، در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل، واشنگتن را یکی از مشارکتکنندگان برجام دانست و براین اساس خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه و بازگشت همه تحریمهای بینالمللی علیه ایران شد.
اکثریت قریب به اتفاق اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه ریاست این شورا تاکید کردند که آمریکا با توجه به خروج از برجام در سال 2018، دیگر مشارکتکننده این توافق نیست و هیچ حقی برای بازگرداندن تحریمها ندارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*