اسکندری: اجرای ماده 85 قانون خدمات کشوری هدیهای برای بازنشستگان است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد اسکندری دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت در خصوص مسائل مربوط به بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری افزود: در ماده 85 قانون خدمات کشوری آمده است که دستگاهها باید به بازنشستگان خود خدمات بیمه تکمیلی ارائه دهند و اکنون کاری که در دستگاهها انجام نمیشوند، صندوق بازنشستگی خود این موضوع را انجام میدهد. وی ادامه داد:...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمد اسکندری دوشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت در خصوص مسائل مربوط به بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری افزود: در ماده 85 قانون خدمات کشوری آمده است که دستگاهها باید به بازنشستگان خود خدمات بیمه تکمیلی ارائه دهند و اکنون کاری که در دستگاهها انجام نمیشوند، صندوق بازنشستگی خود این موضوع را انجام میدهد. وی ادامه داد: در خصوص ماده 85 قانون خدمات کشوری در صندوق اقداماتی انجام شده و آیین نامه آن هم آماده شده است و به هیات دولت میرود که اگر این ماده اجرا شود به عنوان یک هدیه بزرگ به بازنشستگان تلقی میشود که میتواند به عنوان یک دستاورد بزرگ دولت مطرح شود.
مهمترین اقدامات صندوق بازنشستگی کشوری در دولت سیزدهم
مدیرعامل صندوق بازنشستگی در بیان مهمترین اقدامات این صندوق در یک سال که از دولت سیزدهم گذشته است، گفت: بهترین کاری که توانستیم در این دوره انجام دهیم، پرداخت حقوق هاست که با حمایت دولت این موضوع انجام شده، هرچند که این امر وظیفه حداقلی مادر صندوق است. وی خاطر نشان کرد: درخصوص بیمه تکمیلی درمان بخشی از هزینههای پایینتر از 500 هزار تومان را ظرف چند روز پرداخت میکنیم. اسکندری افزود: در بحث سفر بازنشستگان مطالبات بسیار مهمی هست و در مورد وامهای ضروری نیز 50 درصد رقم این وامها افزایش یافته است، ولی همچنان افزایش رقم این وامها از مطالبات بازنشستگان است. وی درخصوص وام ازدواج فرزندان بازنشستگان نیز گفت: همه متقاضیانی که برای دریافت وام ازدواج فرزندان شان ثبت نام کرده بودند و همین طور وام پایان نامه دانشجویی وامهای خود را دریافت کرده اند. اسکندری اعلام کرد: در خصوص بیمه تکمیلی سعی در نظام ارجاع در صندوق داریم و همچنین در دولت سیزدهم جشنواره ورزشی بازنشستگان برگزار شد چرا که یکی از رویکردهای اصلی در صندوق بازنشستگی کشوری افزایش روحیه نشاط بازنشستگان است. وی گفت: در مورد خانههای امید (خانه مهر) دوباره این خانهها را راه اندازی و فعال خواهیم کرد و امورات مربوط به آن را به کانونهای بازنشستگی واگذار خواهد شد چرا که این که این خانههای امید برای انجام فعالیتهای ورزشی و فرهنگی بازنشستگان است.
چرا احکام مربوط به بازنشستگان حوزه بهداشت و درمان اجرا نمیشود؟
اسکندری در پاسخ به این سوال که چرا احکام مربوط به بازنشستگان حوزه بهداشت و درمان اجرا نمیشود، گفت: در دولت قبل قرار شد که احکام این افراد صادر شود، اما یک ریال در خصوص تامین اعتبار و منابع آن انجام نشد و آنچه گفته شده بود دروغ بود و سازمان برنامه و بودجه هم در این خصوص تأمین مالی نکرد و ما همچنان در انتظار تامین اعتبار هستیم. وی افزود: همچنان دنبال تامین اعتبار و بار مالی این موضوع در خصوص کارکنان بهداشت و درمان هستیم و این امر هم در سطح دولت مطرح شده و منابعی که در 15 تیر سال 1400 بود هنوز پرداخت نشده و همچنین در بودجه سال 1401 هم این موضوع دیده نشده است.
اسکندری با بیان اینکه 9 هزار میلیارد تومان برای همسان سازی برای صندوق بازنشستگی در نظر گرفته شده بود، اما همچنان نحوه تخصیص آن و توزیع آن مشخص نشده است که شاید بخشی از این مبلغ مربوط به احکام بازنشستگان حوزه وزارت بهداشت و درمان باشد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی تاکید کرد: ما به دنبال قانون و اصلاح آن در خصوص نوع پرداخت به بازنشستگان هستیم، ولی همچنان فرمول مربوط به همسان سازی اعلام نشده است. وی با بیان اینکه قرار است 90 درصد از پرداختی بازنشستگان و حقوقهای آنها معادل از کارکنان همسان در گروههای خود باشد، گفت:، اما در خصوص و متناسب سازی هنوز سازمان برنامه و سازمان برنامه موضوعی را ابلاغ نکرده است. اسکندری افزود: سازمان خصوصی سازی هم متاسفانه در این خصوص سهامی را اعلام کرده است که سهام به فروش برسد تا هزینه شود به این صورت که بودجه سازی غیر نقدی اعلام میشود که مبحث نقد کردن آن میبایست توسط خود صندوق انجام شود که این کار یک کار بسیار سخت است و برای ما 9 هزار میلیارد تومان سهام در نظر گرفته شده است که این خودش تبدیل به یک مسئله شده است. وی تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه در این خصوص فرمولی را تخصیص نداده و نحوه تخصیص آن را هم هنوز به ما اعلام نکرده است. اسکندری گفت: البته در این روش نقد کردن سهام توسط صندوق موضوعی است که بازنشستگان دوست دارند و تاکید بر این دارند که به جای سهام پول نقد را دریافت کنند.
چرا حقوق بازنشستگان کشوری فقط 10 درصد افزایش یافت؟
مدیرعامل صندوق بازنشستگی گفت: این موضوع کاملا دقیق و درست است و همواره به عنوان یک مطالبه توسط بازنشستگان مطرح میشود. وی ادامه داد: در مورد افزایش حقوق بازنشستگان کشوری هم دولت و هم وزارت رفاه در جریان است و دولت هم مدافع این موضوع است و این امر باید تبدیل به یک لایحه شود و در بودجه 1402 مطرح شود. مدیرعامل صندوق بازنشستگی افزود: در پیش نویس تهیه شده در این لایحه این موارد دیده شده است و تلاش میشود که حقوق بازنشستگان کشوری هم متناسب شود و منابع مالی در آن دیده شود و دولت هم به این موضوع را در نظر دارد و عزم مردم دولت هم بر افزایش حقوق بازنشستگان است. اسکندری در پاسخ به این سوال که چند درصد افزایش حقوق در این لایحه پیشبینی شده، گفت: در این خصوص ما نظرات خود را اعلام کردیم، ولی پیشنهاد ما در خصوص متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری است. وی با بیان اینکه در سال گذشته چهار هزار میلیارد حقوق میدادیم که در حال حاضر این روند به 14 هزار میلیارد تبدیل شده، افزود: ما در این خصوص مشکلات و مسائل که سازمان برنامه دارد را متوجه هستیم و میدانیم که به شدت آنها تحت فشار هستند باید در این خصوص برنامهریزیهای انجام شود که این وضعیت بهبود یابد.
مباحث مربوط به وام بازنشستگان کشوری
مدیرعامل صندوق بازنشستگی در خصوص توضیحاتی مربوط به وامهای بازنشستگان کشوری و اینکه مطرح میشود که بازنشستگان میتوانند بدون ضامن وام بگیرند نیز گفت: در اینجا لازم است که توضیحی در خصوص وامهای بدون ضامن ارائه دهم، چراکه وامهای بدون ضامن مربوط به وزارتخانه ما نبود و همچنین همه افراد در کشور میتوانستند این وامها را دریافت کنند و این وامهای بدون ضامن که اعلام شده بود مربوط به بازنشستگان نبود. وی افزود: اکنون صندوق بازنشستگی 15 میلیون تومان در قالب وام ضروری به بازنشستگان بدون ضامن پرداخت میکند و ثبت نام آن هم به صورت اینترنتی انجام میشود که کارمزد آن هم چهار درصد است. اسکندری ادامه داد: وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری هم در حال حاضر 25 میلیون تومان است و وام 6 میلیون تومان هم مربوط به پایان نامهها دانشجویی است که این نوع وامها با کمترین تشریفات اداری انجام میشود. وی تاکید کرد: در خصوص برقراری حقوق بازنشستگان هم سیستمهای مربوط به پرداخت حقوق بازنشستگان و پیگیری موضوعات مربوط به آن در حال حاضر به صورت برخط انجام میشود و گواهی کسر از حقوق و ضمانت هم کاملاً بازنشستگان میتوانند به صورت اینترنتی دریافت کنند. اسکندری در مورد کاهش مراجعه حضوری بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری گفت: هوشمند سازی در صندوق بازنشستگی انجام شده است و هوشمندسازی از اولویتهای کاری ما در صندوق بازنشستگی کشوری است. وی با تاکید بر اینکه در مورد پرداخت هزینه در بیمههای تکمیلی و درمان شفافیت در پرداخت داریم نیز افزود: همه در سایت صندوق بازنشستگی صاحب حساب کاربری هستند و خدمات غیر حضوری ارائه میشود و اگر هم اشکالی در این زمینه باشد میتوانند با تلفن 2500 تماس حاصل کنند و موضوعات خود را پیگیری کنند. اسکندری با بیان اینکه دستگاههایی که بودجه میگیرند موظفند که بخشی از این بودجه را به مسائل مربوط به رفاهیات بازنشستگان خود تخصیص دهند، گفت: این دستگاهها موظفند یک درصد از بودجههای دریافتی خود را به مسائل رفاهیات بازنشستگان دستگاههای خود ارائه دهند. وی با بیان اینکه بیمه آتیه سازان کارگزار ما است، تاکید کرد: در بیمه تکمیلی در حال حاضر هزینههای زیر 500 هزار تومان را ظرف چند روز تا یک هفته پرداخت میکنیم، اما اگر اینکه گفته میشود گاهی پرداخت این هزینهها تا 6 ماه طول میکشد مربوط به این است که برخی از مراکز که ما پیگیری کردهایم ارایه اسناد درمانی طول میکشد تا ارائه شود. اسکندری گفت: در حال حاضر موضوعی که به عنوان مشکل مطرح میشود مربوط به چشم پزشکی است که با بالا رفتن تعرفههای چشم پزشکی همه مراکز ارائه خدمت خود به بازنشستگان را قطع کردهاند، ولی این خدمات در همه مراکز به جز 2 مرکزی که از مراکز معروف که شاید هم وابسته به افراد معروف باشند برقرار شده است.
پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان چگونه است؟
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری تاکید کرد: پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان کاملاً باید توسط خود دستگاهها که بازنشسته از کارکنان آن محسوب میشد پرداخت شود.
بحث حقوقهای نجومی
وی در پاسخ به اینکه شما در خصوص ریخت و پاشهای شرکتها و همچنین حقوقهای نجومی چه کردهاید، گفت: از سال 80 به این طرف کسورات ما کمتر از حقوق بود و برخی از بازنشستگان هم برای گرفتن خدمات راغب به استفاده از خدمات تامین اجتماعی بودند و در این خصوص سهام هفت شرکت را به ما دارند، اما در سال 90 به این موضوع اعتراض کردیم و گفتند چرا اینقدر راجع به این موضوع اعتراض میکنید؟ مدیرعامل صندوق بازنشستگی در مورد مسائل داخل شرکتها وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری هم گفت: حقوقهای نجومی از شکلی به شکل دیگر تبدیل شده است و در حال حاضر از هیات مدیره و مدیران گرفته، هیچ سقفی ندارد و گاهی هم حقوق آنها را کم کردیم آنها میروند شکایت میکنند و رای میگیرند. وی افزود: در هیچ جا اعلام نشده به خصوص در مورد قراردادهای دائمی که مبلغی از این حقوقها کم شود و قانونی هم در این خصوص نداریم، لازم است قانونگزار در این مورد فکر کنند، اما اگر این حقوقها را هم کم کنیم این افراد میروند شکایت میکنند و حکم میگیرند و بنابراین دست ما در این خصوص بسته است، این نمیشود هر کس که یک بار چیزی را گرفت از او گرفت تا جایی که ما در سال 97 کسی بود که 600 میلیون تومان میگرفت و این رقم بازنگشت. مدیرعامل صندوق بازنشستگی در خصوص وضعیتهای شرکتهای وابسته به صندوق بازنشستگی نیز گفت: در سه ماهه امسال سود حاصل از این شرکتها خوب است و روند سوددهی روند خوب و سلامتی است و همه شرکتها صورتهای مالی خود و گزارشهای ماهانه خود را در سامانه شفافیت صندوق بازنشستگی بارگذاری میکنند. وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مطالبات صندوق بازنشستگی کشوری از دولت چقدر است، اعلام کرد: در حال حاضر این رقم 30 هزار میلیارد تومان است.