اسکندری: مردم خواهان جمع کردن غائله و برخورد قاطع با مسببین هستند
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نشست دوشنبههای تشکیلاتی دانشگاه آزاد اسلامی در سالن جلسات اداره کل تشکلها در روز دوشنبه با حضور دانشجویان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در این نشست صالح اسکندری مدرس دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری، تجربه نظام و انقلاب اسلامی در مهار فتنهها و بحرانها را تجربه ارزشمندی دانست و گفت: براساس این تجارب قطعا این شرارتها هم به زودی جمع خواهد شد. وی گفت: برخی تعبیر میکنند که این اعتراضات یک جنبش اجتماعی است، اما آیا اتفاقات دو ماه گذشته را میتوان جنبش اجتماعی نامید؟ جنبشی، جنبش اجتماعی است که مختصاتی نظیر دیر پا بودن، مردمی بودن، یا رهبری داشتن و... باشد. در تعاریف و تجاربی که در دنیا داریم و براساس تمام استانداردهای علمی نمیتوانیم این اعتراضات را جنبش بخوانیم. جنبش اجتماعی بر مبنای یک شکاف اجتماعی شکل میگیرد؛ مثلاً شکاف فقر و غنا.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با نگاهی مجدد به مسئله حجاب در ایران، گفت: آیا مسئله حجاب در ایران یک شکاف اجتماعی است؟ قبل از پیروزی انقلاب و در تصاویر به جا مانده از آن زمان بانوان محجبه و بیحجاب را در کنار هم میبینیم، بعد از پیروزی انقلاب هم علیرغم قانون شدن حجاب در کشور باز در مراسمات ملی و مذهبی مانند 22 بهمن، روز قدس، اعیاد و شهادتها چه زنان محجبه و چه زنانی که الزامی به این قانون ندارند در کنار هم هستند، با هم آمدهاند و با هم در این مراسم شرکت میکنند. حجاب بعد از پیروزی انقلاب هم هیچ وقت تبدیل به شکاف اجتماعی نشده که بگوییم براساس این شکاف یک جنبش اجتماعی شکل میگیرد. آنچه رخ داد و با توجه به بیانات مقام معظم رهبری مسئله حجاب و بدحجابی نیست، جریان ضد انقلاب دنبال بهانه بود، بهانهای برای سوریهسازی ایران.
اسکندری افزود: دشمنی دشمن پایان ندارد و اگر طبق گفته مقامات سعودی و بن سلمان موفق میشدند، جنگ را به داخل کشور میکشیدند، غافل از اینکه نظام و ملت ایران غیر قابل مقایسه با سوریه هستند. در جنگ داخلی سوریه 80 کشور دنیا میخواستند که بشار اسد برود، اما ایران و تدبیرهای عالمانه مقام معظم رهبری اراده کرد که سوریه و بشار بماند و امثال اوباما و ترامپ رفتند، اما هنوز دولت قانونی سوریه مستقر است.
وی ادامه داد: امروز نظام جمهوری اسلامی ایران به لطف رهبری داهیانه مقام معظم رهبری، لنگرگاه ثبات در قرن 21 است. پیشرفت های ایران یک دنیا را به هم ریخته است. قرن 21 براساس معادلات قرن 20 نمیچرخد و دنیا تغییر کرده است. اتفاقات دردناکی که در شاهچراغ و ایذه، اصفهان و مشهد شاهد آن بودیم گواه آن است که دشمن هدف دارد این اعتراضات را به جنگ مسلحانه بکشاند. در جنگ ترکیبی و جنگ رسانهای که علیه مردم ما شروع شده متأسفانه باید بگویم دشمن در روزهای اول توفیقاتی داشت ولی در حال حاضر مردم خواهان جمع کردن این غائله و برخورد قاطع با مسببین آن هستند.
اسکندری در پایان با اشاره به نسل جدید، گفت: نسلی که با آن روبرو هستیم به دلیل دایره دادهها و اطلاعاتی که دارند نسل عاقلتر و به روزتری هستند، شبکهای هستند و به صورت بینالمللی و آنلاین به هم متصلند. این نسل پیچیدگیها و زبان خاص خود را دارند. اینها مسائل مهمی است که اگر ما بخواهیم در مقام سیاستگذاری و تصمیمگیری آنها را درک کنیم با ذهن قدیمی و آنالوگ ما نمیشود و باید ذهن دیجیتال را شناخت. باید در تصمیمگیریها، برنامهریزیها، اولویتگذاریها و سیاستگذاریها از همین نسل استفاده و آنها را دخیل کرد. اگر نگاه ما به مسئله دانشگاه و حتی آموزش و پرورش، سامانهها و زیرساختها آماده نباشد در دنیا جا میمانیم، ما باید به فکر تقویت زیرساختها مبتنی بر تغییرات دنیای جدید باشیم.
پایان پیام /