دوشنبه 8 بهمن 1403

اصرار دولت برای تصویب لوایح اف ای تی اف به چه دلیلی است؟/ بررسی موشکافانه لوایح «خودتحریمی» در مجمع تشخیص

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
اصرار دولت برای تصویب لوایح اف ای تی اف به چه دلیلی است؟/ بررسی موشکافانه لوایح «خودتحریمی» در مجمع تشخیص

به نظر می رسد دولت درصدد این است که با گره زدن معیشت و اقتصاد به دو لایحه CFT و پالرمو، مردم را پای کار بکشاند؛ دقیقا مشابه همان کاری که برای پذیرش برجام کردند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ لوایح دولت در خصوص FATF در مهر ماه سال 97 پس از تصویب مجلس جهت تعیین تکلیف نهایی به شورای نگهبان ارسال شد. با توجه به برخی از ایراداتی که شورای نگهبان به دو لایحه CFT و پالرمو داشت، نهایتا تصمیم گیری و اعلام نتیجه در خصوص تصویب این لوایح به مجمع تشخیص مصلحت نظام سپرده شد.

با خروج یکجانبه آمریکا از برجام، اعمال تحریم‌ها و افزایش تنش میان ایران و آمریکا موضوع تعیین تکلیف لوایح مذکور در هاله ای از ابهام قرار گرفت و در واقع تحت تاثیر چنین فضایی بود که در جلسات مجمع دیگر خبری از دو لایحه مطرح نشد.

اکنون یک سال از ارسال لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته یا همان پالرمو به مجمع تشخیص مصلحت نظام می گذرد و مدت یک ساله تعیین شده در آیین نامه مجمع تشخیص برای رسیدگی به آن به پایان رسیده است، مهلت ایران نیز نزد اف ای تی اف رو به پایان است و اکنون مشخص نیست سرنوشت دو لایحه سی اف تی و پالرمو در مجمع و سرنوشت عادی سازی مراودات مالی بین المللی ایران چه خواهد شد.

این در حالی است که ظریف سال گذشته با حضور در مجلس گفت: نه من و نه رئیس جمهور نمی توانیم تضمین دهیم که با پذیرفتن FATF مشکلی حل خواهد شد.

در ادامه نظر برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص لوایح FATF را می خوانید:

مصباحی مقدم: پذیرش لوایح FATF آمریکا به راحتی دور زدن تحریم ها را کشف می کند

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که بر اساس آیین نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام، نظر شورای نگهبان در مورد پالرمو و سی اف تی حاکم است و این دو لایحه تایید نشده به حساب می‌آید.

وی افزود: از آنجایی که تحریم‌های آمریکا شامل حال هر گونه دور زدن تحریم هم می شود، پالرمو و سی اف تی موجب می شود که آمریکا به راحتی بتواند دور زدن تحریم ها را کشف کند. ما که نمی‌توانیم با دست خودمان تحریم‌ها را برای خودمان تشدید کنیم.

محسین مظفر: دولتمردان مجمع تشخیص را به سیاسی کاری متهم نکنند

حسین مظفر، در همایش گرامیداشت نهم دیماه که در مصلی اردبیل برگزار شد، اظهار داشت: لوایح FATF هم اکنون در دستور کار مجمع تشخیص مصلح نظام است؛ چرا این مجمع را به سیاسی کاری متهم می کنند؟ ما صدها کنوانسیون دیگر را تصویب کردیم چرا این حساسیت نبود چون سر و ته این کنوانسیون معلوم نیست؛ چند کشور جمع شدند و می خواهند برای دنیا تصمیم بگیرند و می توانند دست به بندها آن ببرند و ایران را تروریسم بنامند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: دولتمردان مجمع را به سیاسی کاری متهم نکنند؛ بخدا ما سیاسی کار نیستیم و مردم بدانند با تصویب FATF تضمینی برای برداشته شدن تحریم نیست و مزایایی برای ما نخواهد داشت و حتی روزنه های دور زدن تحریم را نیز برای دشمنان آشکار می کند.

صفارهرندی: آنها که دنبال بخشیدن اروند بودند امروز دنبال FATF هستند

محمد حسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم گرامیداشت یوم الله نهم‌دی که در محل سرای محله سعادت آباد برگزار شد، اظهار داشت: افرادی که دیروز می گفتند ما که آب زیاد داریم، اروند را به صدام بدهیم، همان افراد امروز می‌گویند اگر FATF را تصویب نکنیم نمی‌توانیم مقابل فشارها دوام بیاوریم.

توکلی: نه با برجام ایران بهشت شد و نه با رد لوایح FATF جهنم می‌شود

احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به مسئله تصویب یا عدم تصویب اف ای تی اف در مجمع تشخیص واکنش نشان داد و گفت: به نظرم اف ای تی اف رای نمی‌آورد.

وی تصریح کرد: قبلا می‌گفتند اگر برجام تصویب شود ایران بهشت می شود حالا می‌گویند اگر اف ای تی اف تصویب نشود، ایران جهنم می شود نه با برجام ایران بهشت شد و نه با رد اف ای تی اف ایران جهنم می‌شود.

توکلی خاطرنشان کرد: ما از 41 خواسته FATF به 36 تای آن عمل کردیم و به بقیه آن عمل نکردیم‌. بنا بر تجربه تاریخی‌پذیرش اف ای تی اف نسبت به رد آن بیشتر به ضرر مردم خواهد بود.

با جمع بندی نظرات کارشناسان این حوزه و همچنین بررسی های انجام شده توسط اعضای مجمع تشخیص مصلحت، می توان به این نکته رسید که با پذیرش دو لایحه CFT و پالرمو هیچ گره ای از مشکلات کشور باز نخواهد شد، چرا که در حال حاضر 39 بند از توصیه های FATF در کشور اجرا می شود و تنها این دو لایحه که با منافع کشور در تضاد و به نوعی «خودتحریمی» کشورمان محسوب می شود، در حال بررسی است. فشار دولتمردان به مجمع تشخیص مصلحت، برای پذیرش این لوایح اقناع کننده نیست و توضیحات دولت نتوانسته است مجمع تشخیص مصلحت را به پذیرش لوایح FATF مجاب کند. به نظر می رسد دولت درصدد این است که با گره زدن معیشت و اقتصاد به دو لایحه CFT و پالرمو، مردم را پای کار بکشاند؛ دقیقا مشابه همان کاری که برای پذیرش برجام کردند. چندی پیش بود که «محمود واعظی» رئیس دفتر روحانی در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: ادعایی که در مجمع به FATF می شود، ادعاهای کارشناسی نیست. اظهارات قابل تامل واعظی نسبت به مجمع تشخیص مصلحت بی پاسخ نماند تا جایی که «میرسلیم» عضو مجمع تشخیص مصلحت در واکنش به این اظهارات واعظی گفت: از آقای واعظی می خواهم تا به همراه آقای روحانی به جلسات مجمع بیایند و از نزدیک با نظرات کارشناسی آشنا شوند و مطالبی نگویند که باعث هتک حرمتش شود. انتهای پیام /
اصرار دولت برای تصویب لوایح اف ای تی اف به چه دلیلی است؟/ بررسی موشکافانه لوایح «خودتحریمی» در مجمع تشخیص 2
اصرار دولت برای تصویب لوایح اف ای تی اف به چه دلیلی است؟/ بررسی موشکافانه لوایح «خودتحریمی» در مجمع تشخیص 3
اصرار دولت برای تصویب لوایح اف ای تی اف به چه دلیلی است؟/ بررسی موشکافانه لوایح «خودتحریمی» در مجمع تشخیص 4