اصلاح قانون اساسی هند وضعیت مسلمانان را تحت تاثیر قرار می دهد
دهلی نو - ایرنا - سازمان خدمات تحقیقات کنگره آمریکا در گزارشی اعلام کرد که اصلاح قانون اساسی هند می تواند وضعیت اقلیت های مسلمان در این کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
نشریه " تایمز او ایندیا" روز شنبه به نقل از گزارش این سازمان آمریکایی نوشت، اصلاح قانون اساسی که با طرح ثبت نام شهروندی هند همراه شده است می تواند اقلیت 200 میلیون نفری مسلمان هند را تحت تاثیر قرار دهد.
در ادامه این گزارش آمده است: ملی گرایان هندو، تاریخچه این کشور را به صورت یک سری تحولات تحقیر آمیز به دست مهاجمان خارجی شناسایی می کنند. به این دلیل، آنها اصول فراگیر در جامعه هند که توسط بنیان گذاران هند مدرن مانند جواهر لعل نهرو معرفی شده اند را رد می کنند. در سال 2019 بسیاری از تحلیل گران به این نتیجه رسیدند که دولت بهارتیا جانتا پارتی در حال واکنش به کاهش رشد اقتصادی از طریق وابستگی بیشتر به مسائل احساسی و مذهبی جهت جذب بیشتر حمایت سیاسی است.
در طول دو هفته اعتراضات به اصلاح قانون شهروندی، حدود 25 نفر کشته شده و تعداد دیگری مجروح شده اند. همچنین هزاران نفر از معترضان در سرتاسر هند بازداشت شده اند.
اصلاح قانون شهروندی هند در تاریخ 20 آذر (11 دسامبر) در این کشور به تصویب رسید. بر اساس این قانون پناهجویان کشورهای بنگلادش، افغانستان و پاکستان در هند که بدون اوراق معتبر پیش از سال 2015 میلادی وارد این کشور شدهاند میتوانند شهروندی این کشور را دریافت کنند اما این قانون شامل حال مسلمانان نمیشود. مسئولان هند در باره علت این اقدام گفتهاند که مسلمانان کشورهای همسایه تحت پیگرد نیستند.
قانون اصلاح شده شهروندی هند اکنون به مسلمانان مهاجر متعلق به سه کشور همسایه هند که دارای مدارک کافی نیستند اجازه دریافت تبعیت هند را نمی دهد اما افراد متعلق به چند مذهب دیگر می توانند این تابعیت را دریافت کنند. معترضان این اصلاحات که با اجرایی شدن طرح ثبت نام شهروندی همراه شده است را روشی برای تبعیض علیه مسلمانان این کشور در نظر می گیرند.
مایکل کولمن یک کارشناس در مرکز "ویلسون" در واشنگتن گفت: این قانون جدید و اعتراضات مربوط به آن می توانند هزینه اقتصادی، سیاسی و اعتباری را به دولت هند تحمیل کنند. این دولت تاکنون یک مسیر هموار پیش روی خود داشته است.
در همین حال آمیت شاه وزیر کشور هند روز جمعه ضمن متهم کردن احزاب مخالف به انتشار شایعه اعلام کرد که هیچ فردی در هند حقوق شهروندی خود را از دست نخواهد داد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز چند روز پیش در جریان سخنرانی خود در دهلی نو اعلام کرد که مسلمانان هند نباید هیچ نگرانی در مورد اصلاح قانون شهروندی و طرح ثبت نام شهروندی این کشور داشته باشند و احزاب سیاسی مخالف در حال انتشار اخبار کذب و شایعه در این مورد هستند.
رائول گاندی، رهبر حزب کنگره، حزب اصلی مخالف دولت هند ادعا کرده است، دولت نارندرا مودی با قانون جدید شهروندی و طرح ثبت شهروندی ملی جامعه هند را دچار شکاف می کند.
پرییانکا خواهر رائول گاندی نیز در اعتراض به سرکوب دانشجویان توسط پلیس در دروازه هند، بنای یادبود قربانیان جنگ بست نشست.
*س_برچسبها_س*