دوشنبه 1 بهمن 1403

اصلاح قیمت دلار ادامه دارد؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اصلاح قیمت دلار ادامه دارد؟

فعالان بازار معتقدند فضای معاملاتی در روزهای آینده با احتیاط بیشتری همراه خواهد بود و احتمال کاهش‌های بیشتری برای نرخ دلار وجود دارد.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار ارز در حالی امروز به استقبال معاملات می‌رود که طی روز یکشنبه شاهد روندی نوسانی و نامتوازن بود. قیمت دلار در دومین روز هفته با دو موج صعودی و نزولی همراه بود. این ارز در ابتدای معاملات با افزایش قیمت روبرو شد اما در ادامه روند کاهشی گرفت و به پایین‌ترین سطح کریدور هشتم بازگشت.

به گفته فعالان بازار، افت قیمت تتر و کاهش ارزش دلار هرات به طور ناگهانی تقاضا را در بازار ارز کاهش داد و به نظر می‌رسد بازارساز اقداماتی را برای تعدیل نرخ دلار و کنترل بازار ارز آغاز کرده است.

براساس پیگیری اقتصادنیوز، دو نگاه درباره رفت و برگشت قیمت دلار در روز یکشنبه در بازار ارز وجود داشت. گروهی این افت را به افزایش عرضه بانک مرکزی نسبت دادند و برخی دیگر نیز معتقدند بازار به سقف قیمتی خود رسیده و وارد فاز اصلاحی شده است.

به عقیده تحلیلگران، اگر این کاهش ناشی از مداخلات بانک مرکزی باشد، احتمال ادامه افت نرخ‌ها وجود دارد، اما اگر روند اصلاحی باشد، کاهش‌ها پایدار نخواهد بود و بازار ممکن است به سطح قبلی بازگردد.

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات را از نیمه ابتدایی محدوده هشتم آغاز کرد و در ابتدا، با حرکت صعودی به کانال دوم این محدوده رسید، اما در ادامه روند نزولی شد و با افتی دو کاناله، به کف کریدور هشتم بازگشت.

دلار هرات نیز روز یکشنبه با گپ مثبت 1450 تومانی نسبت به معاملات شب گذشته، کار خود را در کانال اول محدوده هشتم آغاز کرد. در ادامه، با تغییر روند به سمت کف کریدور هشتم حرکت کرد و در همین محدوده نوسان داد.

قیمت درهم امارات نیز با گپ مثبت 140 تومانی در 22 هزار و 600 تومان بازگشایی شد و پس از افزایش اندک به 22 هزار و 620 تومان رسید. قیمت درهم در ادامه با روند نزولی تا 22 هزار و 220 تومان افت کرد و در پایان معاملات به 22 هزار و 280 تومان بازگشت. همچنین، طبق بررسی اقتصادنیوز، حباب دلاری درهم امروز افزایشی بود و به بیش از هزار تومان رسید.

از سوی دیگر، بازار ارز رسمی روز گذشته شاهد اتفاقی غافلگیرکننده بود و قیمت دلار نیما برای اولین بار از زمان شکل‌گیری بازار ارز تجاری نزولی شد. براساس اعلام مرکز مبادله طلا و ارز ایران، دلار در مرکز مبادله ایران با قیمت 66 هزار و 335 تومان معامله شد و نرخ حواله‌ای آن به 64 هزار و 529 تومان رسید. یورو نیز با کاهش در نرخ 69 هزار و 154 تومان معامله شد. ارزش درهم امارات در بازار رسمی نیز کاهش یافت و به 18 هزار و 62 تومان رسید.

کاهش قیمت دلار نیما پس از آغاز به کار بازار اررز تجاری، از دید برخی از فعالان بازار ارز و سکه به عنوان سیگنالی برای احتمال تغییر روند قیمتی در بازارها تعبیر شده است. در همین حال، گروهی دیگر از معامله‌گران معتقدند که هم‌زمان با کاهش ارزش دلار نیما، بازارساز نیز نقش پررنگی در کنترل و تنظیم بازار ایفا کرده است.

به نظر می‌رسد سیاست‌های تازه‌ای که بازارساز برای مهار نوسانات ارزی تدوین کرده، به مرحله اجرا رسیده است و کاهش نرخ دلار نیما نیز می‌تواند به عنوان بخشی از این اقدامات گسترده تلقی شود. معامله‌گران بازار بر این باورند که بازارساز با عرضه گسترده در بازار دلار، تتر، و درهم، شرایط لازم برای مداخله جدی‌تر را فراهم کرده است و پیش‌بینی می‌شود که از روز آینده با آغاز عرضه سنگین ارز توسط بازارساز، فشار نزولی بر قیمت‌ها افزایش یابد.

برخی فعالان بازار اعتقاد دارند که در صورت عملی شدن این عرضه‌های گسترده، کاهش قیمت ارز قطعی خواهد بود و خریداران توان مقاومت در برابر این کاهش را نخواهند داشت. با این حال، در صورت عدم تزریق ارز به بازار، احتمال بازگشت مجدد روند افزایشی وجود دارد. به طور کلی، آینده بازار وابسته به سیاست‌های اجرایی بازارساز و برنامه‌های بانک مرکزی برای مدیریت نرخ ارز است.

به گزارش اقتصادنیوز، بازار رمزارزها نیز شاهد نوسانات محسوسی بود و در معاملات اخیر بیت‌کوین با قیمت 93 هزار و 876 دلار معامله شد. روند قیمتی بیت‌کوین در روزهای گذشته با نوساناتی همراه بوده است، اما همچنان در محدوده کلیدی باقی مانده است. از سوی دیگر، تتر نیز در 24 ساعت گذشته نوسانات قابل‌توجهی را تجربه کرده و از 81 هزار و 450 تومان به 77 هزار و 440 تومان کاهش یافت و اکنون با قیمت 78 هزار و 400 تومان در حال معامله است.

تکنیکالیست‌ها معتقدند بیت‌کوین همچنان در فاز تثبیت قیمت قرار دارد و بر اساس تحلیل نمودار روزانه، سطح حمایتی کلیدی بیت‌کوین در محدوده 90 هزار دلار است و در صورت شکست این سطح، احتمال افت قیمت به 87 هزار و 500 دلار وجود دارد. در مقابل، سطح مقاومتی مهم بیت کوین در محدوده 95 هزار دلار است و در صورت عبور از این سطح، می‌توان انتظار رشد تا 97 هزار دلار را داشت.

بازار تتر نیز همگام با نوسانات ارزی داخلی و تحولات بازار جهانی در حال حرکت است. تحلیل‌ها نشان می‌دهند که سطح حمایتی مهم تتر در محدوده 77 هزار تومان قرار دارد. در صورتی که این سطح شکسته شود، احتمال کاهش قیمت به 75 هزار و 500 تومان تقویت می‌شود. از سوی دیگر، محدوده مقاومتی کلیدی برای تتر، سطح 80 هزار تومان است. در صورت عبور از این سطح، ممکن است قیمت تتر به 81 هزار و 500 تومان برسد.

با این همه، براساس پیگیری اقتصادنیوز، معامله گران فنی بر این باورند که مرز حمایتی درهم در 22 هزار و 100 تومان قرار دارد و شکست این سطح می‌تواند کاهش بیشتری را به همراه داشته باشد. از سوی دیگر، مقاومت مهم درهم در 22 هزار و 620 تومان است و در صورت عبور از این سطح، احتمال رشد قیمت تا 22 هزار و 800 تومان وجود دارد.

تحلیلگران بر این باورند که قیمت دلار با ورود بازارساز و تزریق دلار، درهم و تتر می‌تواند به مانند روز گذشته در محدوده رنج نوسان دهد و حرکت در مسیر نزولی را در پیش بگیرد. به عقیده این گروه، تزریق بازارساز احتمال عقب نشینی اسکناس آمریکایی به مرزهای حمایت را تقویت خواهد کرد.

فعالان بازار معتقدند فضای معاملاتی در روزهای آینده با احتیاط بیشتری همراه خواهد بود و احتمال کاهش‌های بیشتری برای نرخ دلار وجود دارد. آنها سیاست‌های بازارساز را تأخیری می‌دانند و بر این باورند که عدم مداخله به موقع، منجر به افزایش نوسان‌گیری در بازار شده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.