اصناف در شهر باز هستند، کرونا جولان میدهد / ساز ناکوک همکاری بازاریان با ستاد کرونا
در حالی که ستاد ملی کرونا برای مهار موج جدید کرونا 6 روز تعطیلی گروههای شغلی 2، 3 و 4 را صادرکرده است، اما اغلب اصناف بی توجه به این دستورالعمل به فعالیت صنفی خود ادامه میدهند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، با آغاز پیک پنجم کرونا و قرمز شدن وضعیت کرونایی اغلب شهرهای کشورمان، ستاد ملی کرونا در راستای کنترل شیوع ویروس کرونا طی مصوبهای تعطیلی گروههای شغلی دو، سه و چهار را تا رفع موج پنجم کرونا اعلام کرد و بدین وسیله به جز 29 رسته شغلی گروه یک که البته گروه عظیمی از مشاغل را تشکیل میدهند، سایر گروههای شغلی اجازه هیچ فعالیتی ندارند.
طبق مصوبه ستاد ملی کرونا اصناف اصناف غیرضروری باید تعطیل باشند اما برخی شرکتها و واحدهای خصوصی و مغازه های داخل شهر سنندج همچنان برابر مصوبه ستاد ملی کرونا مقاومت میکنند و خطر جان نیروهای این واحدها را تهدید میکند.
بیش از دو سوم اصناف و مشاغل کردستان جزو ردههای غیرضرور قرار دارند و با آنکه وضعیت استان از نظر کرونایی قرمز است، اما این اصناف تمایلی به تعطیلی و تمکین مصوبات ستاد کرونا ندارند.
عدم تعطیلی مشاغل غیرضرور، کرکرههای نیمه باز و فعالیت واحدهای صنفی و شرکتهای خصوصی در حالی است که روزانه بالای 300 نفر بستری هستند و ظرفیت اشغال تختهای بیمارستانی تکمیل شده است.
اصناف و برخی شرکتهای خصوصی در کردستان همچنان سازشان با ستاد ملی کرونا برای حفظ جان نیروهای شاغل در آن ناکوک است و این مسئله نگرانیهایی را بین کارکنان ایجاد کرده است.
این در حالی است که ابراهیم زارعی معاون سیاسی استانداری کردستان اظهار داشت: اصناف غیر از مشاغل گروه یک (مانند داروخانهها، سوپرمارکتها، نانوایی و مراکز تهیه مواد غذایی) از دوشنبه 25 تا تا روز شنبه 30 مرداد تعطیل است.
وی یادآور شد: رستورانها، تالارها، پاساژها و مراکز خرید نیز در این مدت اجازه فعالیت ندارند، لذاز از کسبه و بازاریان درخواست داریم این ممنوعیتها را رعایت کنند.
زارعی به تعطیلی مراکز ورزشی و تفریحی نیز اشاره کرد و تاکید کرد: هر گونه تجمع در فضای بسته و عزاداری و دسته روی در خیابان ها نیز ممنوع است.
وی بر لزوم رعایت پروتکلها هنگام تجمع در فضای باز تاکید کرد و گفت: مردم نیز همانند گذشته نسبت به رعایت پروتکل ها اهتمام داشته و از حضور در دورهمیها، شب نشینی و تجمع خودداری کنند.
* با وجود مشکلات اقتصادی امکان بستن مغازهام را ندارم
دارنده یک واحد صنفی عرضه کننده پوشاک در سنندج در مورد علت باز بودن واحد صنفیاش علیرغم شرایط قرمز کرونایی، گفت: با توجه به شرایط سخت مالی و اقتصادی امکان بستن ماندن واحد صنفیام را ندارم.
وی با انتقاد از اینکه مسئولان برای کنترل و مهار بیماری کرونا هیچ اقدام خاصی به جز تعطیل کردن اصناف تاکنون انجام ندادهاند، گفت: وقتی جمعیت فراوانی روزانه از وسایل حمل و نقل عمومی مانند تاکسی و اتوبوس استفاده میکنند و وقتی مردم در پارکها بدون اعتنا به شرایط کرونایی دور هم جمع میشوند و هیچ نظارتی بر این وضعیت وجود ندارد آیا با تعطیلی کردن برخی از گروههای شغلی امکان مهار کرونا وجود دارد؟
این فروشنده پوشاک اظهار داشت: مسئولان بدون هیچ حمایتی انتظار دارند، مردم در این شرایط سخت، مغازههایشان را تعطیل کنند، در حالی که من از همین جا به مسئولان میگویم که اگر فقط ماهانه 2 میلیون تومان به عنوان یارانه کرونا به من بپردازند، حاضرم مغازهام را 6 ماه تعطیل کنم تا کرونا پایان یابد.
وی اظهار داشت: مسئولان گاهی انتظار دارند که مالک از مستاجر اجاره دریافت نکند، اما سوال من این است که چرا دولت برای حمایت از اقشار آسیب پذیر هزینه نمیکند.
این فروشنده پوشاک افزود: در صورتی که دولت حمایت کند، قرارداد اجاره مغازه را با مالک فسخ خواهم کرد و در خانه مینشینم، به امید روزی که کرونا تمام شود، اما دولت بدون حمایت فقط از ما انتظار و توقع دارد که مغازههایمان را تعطیل کنیم.
با وجود شرایط بد اقتصادی و عدم پایبندی اصناف به دستورالعمل ستاد ملی کرونا مبنی بر تعطیلی واحدهای صنفی به خصوص در دوره جدید، این دستورالعمل ها کارایی خود را از دست داده است، لذا به نظر میرسد تا دولت با اقدامات شایسته از قبیل سرعت بخشی به واکسیناسیون و محدود کردن تردد در مکانهای عمومی مانند پارکها و همچنین جلوگیری از مسافرتها نسبت به مهار این بیماری اقدام کند.
انتهای پیام /