دوشنبه 5 آذر 1403

اعتراض هنرمندان جهان به شهادت شیرین ابوعاقله

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
اعتراض هنرمندان جهان به شهادت شیرین ابوعاقله

126 نفر از هنرمندان و سینماگران جهان، در بیانیه‌ای به قتل "شیرین ابوعاقله" خبرنگار مسیحی که توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید اعتراض کردند.

به گزارش مشرق، 126 نفر از هنرمندان و سینماگران جهان، در بیانیه‌ای به قتل "شیرین ابوعاقله" خبرنگار مسیحی که توسط رژیم صهیونیستی به شهادت رسید اعتراض کردند. از جمله هنرمندانی که این بیانیه را امضا کردند که می‌توان به پدرو آلمودوار، سوزان ساراندون، کن لوچ، مایک لی، تیلدا سوینتون، مارک روفالو، آصف کاپادیا، میریام مارگولیس، بوتس رایلی، جیم جارموش، استیو کوگان، نائومی کلاین، هانی ابو اسد و پیتر گابریل اشاره کرد.

این نامه اولین بار در سایت Artists for Palestine U.K منتشر شده است. این هنرمندان در این بیانیه "خواستار مسئولیت‌پذیری و اقدامات قابل توجیه رژیم صهیونیستی برای قتل شیرین ابوعاقله خبرنگار الجزیره" شده‌اند.

شیرین ابوعاقله، روزنامه نگار مشهور و کاملاً مورد احترام فلسطینی - آمریکایی که به مدت 25 سال برای الجزیره کار می‌کرد، در حین پوشش خبری یک حمله ارتش اسرائیل در جنین در کرانه باختری مورد اصابت گلوله قرار گرفت و شهید شد. کشته شدن او توسط نیروهای اسرائیلی و همچنین خشونتی که در مراسم تشییع جنازه او در بیت المقدس رخ داد، باعث محکومیت در سراسر جهان شد.

آنها در این بیانیه نوشته‌اند: این هنرمندان در نامه خود نوشته‌اند که "ما عمیقاً از کشته شدن شیرین ابوعاقله روزنامه‌نگار فلسطینی بسیار مورد احترام توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل، هنگامی که او با پوشیدن جلیقه مطبوعاتی مشخص شده برای گزارش در مورد تهاجم اسرائیل به شهر اشغالی جنین، ناراحتیم. همانطور که ما از دست دادن او غمگینیم، ما خواهان پاسخگویی کامل برای عاملان این جنایت و همه کسانی هستیم که در مجوز دادن به آن دست دارند".

در ادامه این بیانیه آمده است: حمله نیروهای مسلح اسراییل به عزاداران فلسطینی ما را بیش از پیش ناامید و وحشت زده کرد. سربازان عزاداران را در محوطه بیمارستان سنت جوزف در بیت المقدس شرقی اشغالی مورد ضرب و شتم و لگد قرار دادند تا از حمل تابوت ابوعاقله و راهپیمایی به سمت کلیسا برای مراسم تشییع جنازه جلوگیری کنند.

آنها با نقد نقض فاحش قوانین بین المللی بشردوستانه توسط اسرائیل مانند حمله به روزنامه نگاری و آزادی بیان از احتمال تشخیص جنایت جنگی این اتفاق توسط کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل گفته‌اند. آنان بیان کرده‌اند که این ماجرا باید تحت یک تحقیق مستقل و شفاف بین المللی قرار گیرد.

این هنرمندان از گروه‌های حقوق بشر و جامعه مدنی فلسطین که از جامعه بین‌الملل می‌خواهند تا اقدامات متناسب و هدفمندی را برای پاسخگویی اسرائیل به جنایات خود و پایان دادن به معافیت از مجازات اتخاذ کند، حمایت کردند.

آنها فراهم کردن پوشش دیپلماتیک قدرت‌های غربی برای اسرائیل را دلیلی برای نقض قوانین و هنجارهای بین‌المللی توسط اسرائیل خواندند. آنان در بخش دیگری از این نامه ضمن واکنش به حمله اسرائیل به اوکران گفته‌اند که دولت‌های ما برای تحریم روسیه شتافتند اما همان آنها چندین دهه است که به حمایت مالی از اشغال اسرائیل ادامه می‌دهند.

این هنرمندان و سینماگران از حاکمان خود خواسته‌اند تا به ریاکاری خود پایان دهند و در اجرای قوانین بین المللی و حقوق بشر با ثبات عمل کنند.

آنها نوشته‌اند: ما از آنها می‌خواهیم که برای اطمینان از پاسخگویی قتل شیرین ابوعاقله و سایر غیرنظامیان فلسطینی اقدامات معناداری انجام دهند. در مورد حقوق اساسی انسان برای آزادی از آزار و اذیت و ستم و حق زندگی و کرامت، نباید استانداردهای دوگانه وجود داشته باشد.

نکته مهم در خصوص این بیانیه عدم حضور حتی یک فیلمساز ایرانی خصوصاً از میان چهره‌های مطرح به‌ویژه فیلمسازانی است که هم اکنون در جشنواره‌های خارجی حضور دارند.