اعترافهای ارتش آمریکا به تبعات «انتقام سخت» ایران
نخستین بار، اردیبهشتماه سال 1399 بود که رسانههای آمریکا گزارش دادند ارتش آمریکا به 6 سرباز آسیبدیده در پایگاه عینالاسد مدال شجاعت اعطا کرده اما از آن زمان به بعد، گزارشی از سرنوشت این سربازان در رسانهها منتشر نشده بود تا آنکه شبکه خبری سیبیاس فاش کرد که ارتش برای کوچکنمایی تبعات این حمله تحت فشار قرار داشته است.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، ارتش تروریستی آمریکا در ادامه اعترافهای قطرهچکانی به تبعات حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد به زخمی شدن چند نفر دیگر در این حمله اعتراف کرد.
ارتش آمریکا تا آبانماه سال گذشته از افزایش دادن شمار سربازانی که به دلیل آسیب دیدن در حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد شایسته دریافت مدال شجاعت بودند خودداری میکرد، زیرا طبق اذعان رسانههای آمریکا، انجام این کار با سیاست واشنگتن که کوچکنمایی تبعات حمله بود تناقض داشت.
با این حال، شبکه خبری سیبیاس در تاریخ 20 آبان / 11 نوامبر گزارشی منتشر کرده و تصریح کرد که دهها نفر از کسانی که در آن حمله موشکی زخمی شدهاند واجد شرایط دریافت مدال «قلب ارغوانی» (مدال شجاعت که رئیسجمهور آمریکا به مجروحین و کشتهشدگان جنگ میدهد) بودهاند اما دولت آمریکا برای آنکه نمیخواسته شمار زخمیها را افزایش دهد درخواست برای اعطای مدال شجاعت به آنها را رد کرده است.
سرانجام روز 17 آذرماه رسانههای آمریکا گزارش دادند که ارتش آمریکا با اعطای این مدال به 39 سرباز دیگر که در این حمله زخمی شده بودند موافقت کرده است.
در تازهترین تحول پایگاه «استارز اند استریپس» امروز دوشنبه گزارش داده که ارتش آمریکا با اعطای این مدال به 5 سرباز دیگر که در این حمله زخمی شده بودند موافقت کرده است. مطابق این گزارش، روز یکشنبه طی مراسمی در شهر «کانکورد» در ایالت نیوهمپشایر به این افراد این مدال اعطا شد.
این پایگاه خبری نوشته موشکهایی که ایران شلیک کرده موجب شده ترکشهای فلزی و خرابههای سیمانی تا شعاع 500 یارد به اطراف پراکنده شود. موج انفجارهای بعدی هم به تخریب ساختمانها منجر شده است.
نخستین بار، اردیبهشتماه سال 1399 بود که رسانههای آمریکا گزارش دادند ارتش آمریکا به 6 سرباز آسیبدیده در پایگاه عینالاسد مدال شجاعت اعطا کرده اما از آن زمان به بعد، گزارشی از سرنوشت این سربازان در رسانهها منتشر نشده بود تا آنکه شبکه خبری سیبیاس فاش کرد که ارتش برای کوچکنمایی تبعات این حمله تحت فشار قرار داشته است.
نتایج تحقیق «سیبیاس» در آبانماه سال گذشته نشان میداد ارتش عمداً دهها نفر از کسانی که در حمله موشکی ایران به پایگاه عینالاسد در روز 8 ژانویه 2020 زخمی شده بودند را واجد دریافت مدال شجاعت و مزیتهای پزشکی پس از آن تشخیص نداده است.
سیبیاس نوشته بود حمله موشکی ایران به پایگاه نیروهای آمریکایی در عراق، «عظیمترین حمله موشکی به نیروهای آمریکایی در تاریخ» بود که چند روز بعد از ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و شماری از همراهان ایشان در نزدیکی فرودگاه بینالمللی بغداد اتفاق افتاد.
«دین واساگر»، یکی از سربازان آن پایگاه که ابتدا از دریافت مدال قلب ارغوانی محروم شده بود اما آذرماه سال گذشته واجد دریافت آن تشخیص داده شد، درباره حمله موشکی ایران به سیبیاس گفته بود: «آن حمله، همه چیز را تکان داد.»
طبق نوشته سیبیاس ایران در آن حمله پایگاه عینالاسد را توسط 11 کلاهک جنگی که هر کدام 1600 پوند وزن داشتند با خاک یکسان کرد.
سیبیاس در آن گزارش نوشته بود موج انفجار یکی از موشکهایی که در فاصله 150 فوتی از واساگر به زمین برخورد کرده باعث زمین خوردن او شد. به نوشته این رسانه آمریکایی، واساگر و اعضای تیم او دچار ضربه مغزی شدند.
او در مصاحبه ماه پیش گفت: «من دیگر آن آدم قبل از ضربه مغزی نیستم. بخشهایی از من هستند که باقی ماندهاند. تکههایی از من هنوز آنجا هستند ولی دیگر از آن آدم قبلی خبری نیست.»
فرمانده مافوق واساگر، «جیوفری هانسن» که 32 سال سن دارد گفته بود که شمار زیادی از سربازان واجد شرایط دریافت مدال شجاعت هستند.
هانسن در نامهای به تاریخ 6 اکتبر که به رویت سیبیاس رسیده بود از فرماندهی ارتش خواسته بود در اهدای این مدالها تجدیدنظر کرده و این جایزه را به تمامی سربازان زخمیشده در عینالاسد اهدا کند.
او در گفتوگو با رسانه آمریکایی تصریح کرد: «در سراسر دوران خدمتم در ارتش به من گفته شده که ما به سربازها بیش از هر عامل دیگر اهمیت میدهیم. برایم شوکهکننده است که در اینجا چنین کاری انجام ندادهایم.»
یکی از کسانی که آذرماه سال گذشته مشمول دریافت مدال قلب ارغوانی شده بود «جیسون کوییتگا» بود که سال گذشته پیش خودکشی کرد و به زندگیاش پایان داد. او یکی از افرادی بود که در حمله عینالاسد ضربه مغزی شده بود.
سیاسیکاریها
سربازان قدیمی و نظامیان فعلی در گفتوگو با شبکه سیبیاس تصریح کردهاند که مسائل سیاسی یکی از عواملی بود که موجب شده بود ارتش آمریکا شمار کمتری از سربازان را واجد دریافت مدال شجاعت معرفی کند.
مقامهای مسئول، اندکی بعد از حمله 56 نظامی که ضربه مغزی شده بودند را برای دریافت مدال شجاعت معرفی کردند ولی تنها وضعیت 23 نفر تأیید شد.
هانسن و برخی از دیگر نظامیانی که از آن حمله موشکی جان به در بردند به سیبیاس گفتند که به باور آنها برای تعیین واجدان دریافت این مدال، ملاکهایی دلبخواهانه به کار گرفته شده چرا که در بعضی موارد، کسانی که از عراق تخلیه شدهاند جایزه را دریافت کردهاند، در حالی که کسانی که برای انجام مأموریت در پایگاه باقی ماندهاند واجد شرایط تشخیص داده نشدهاند.
هانسن میگوید بعد از مطرح کردن این دغدغهها و نگرانیها با مقامهای ارتش از او خواسته شده پیگیری این مسئله را متوقف کند. وی میگوید: «پیامی که من برداشت میکردم این بود که اوضاع سیاسی باعث میشود که افراد بیشتری تأیید نشوند.»
سربازانی که سیبیاس با آنها گفتوگو کرده گفتهاند بعد از حملات، ارتش برای کوچکنمایی شمار زخمیها تحت فشار قرار داشته است. هدف این بوده که از تشدید تنشها با ایران جلوگیری شود و ارتش، اظهارات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور وقت آمریکا را زیر سوال نبرد.
یک هفته بعد از حمله موشکی ایران در یک کنفرانس خبری از ترامپ درباره سربازان زخمیشده سوال پرسیده شد. او گفت: «آنها فقط سردرد خفیف دارند و میتوانم بگویم که مسئله جدیای در کار نیست.»
هانسون گفته این اظهارات ترامپ برای او به معنای آن بوده که دولت میخواهد شمار زخمیها را کم اعلام کند. او گفت: «مدالهای شجاعت نشانه تلفات هستند.»
، تا هفتهها پس از حمله ایران دولت ترامپ به دنبال پنهان کردن میزان آسیبهای وارده به نظامیان آمریکایی در این حمله بود و در کمتر از یک ماه از این حمله، پنتاگون در نهایت با روشهای قطرهچکانی اعتراف کرد که بیش از 100 نظامی آمریکایی دچار آسیبهای مغزی شدهاند.
با اضافه شدن 5 مصدوم که به تازگی به آنها مدال اعطا شده شمار سربازانی که در حمله ایران زخمی شده و به آنها مدال شجاعت اعطا شده به 73 نفر رسیدهاند.
اعطای این جایزه برای سربازانی که واجد دریافت آن شدهاند مزایایی تا پایان عمر خواهد داشت و آنها قادر خواهند بود از بیمارستانهای کهنهسربازان، مزایای دریافت وام مسکن و امتیازهای دیگر برخوردار شوند. در برخی از ایالتهای آمریکا به سربازانی که مدال شجاعت دریافت کردهاند برای تحصیل در دانشگاه کمکهزینه اعطا میشود.
همچنین بخوانید